RCD330 za Volkswagen

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Si kdo lasti to zadevo?
Imam sicer RNS510, ki je brez bluetootha, ki mi res veliko pomeni. No, prejšnji lastnik je vgradil Parrot, ki pa že nekaj let stalno nagaja. Po včerajšnjem krešu (običajno potem ne deluje nekaj tednov, potem pa spet kar začne) ga imam res vrh glave.
Originalni VW bluetooth moduli se mi zdijo absolutno predragi, potem že raje zamenjam radio.
Ne potrebujem vrhunskega zvoka (itak slabo slišim ;)), želim pa čim bom moderno programje (in povezavo z Androidom), povezljivost (Bluetooth), sprejemljivo hitro delovanje in soliden zaslon (predvsem dobro občutljivost na dotik).

Pa sem malo gledal po spletu RCD330.
Če ga ima kdo, bi z veseljem prebral njegovo mnenje. Še rajši pa bi ga videl v živo (seveda se oddolžim s pivcem ali dvema).
 

veracoche

Pripravnik
15. nov 2012
87
36
18
Jaz sem ga dal v ženin avto namesto RCD210 za nekaj časa. Meni se je zadeva zdela super. Bluetooth, Android Auto in Apple Carplay sta delala tako kot morata. Glasba iz USB-ja in preko bluetootha čisto normalno. Izgled je itak povsem originalen - občutek plastike in odtenek rdeče je povsem originalno VW in ni nič odstopalo od armaturke.

Razlog prodaje je ta, da je bila žena povsem proti, da sploh karkoli dajem v avto "nadstandardenga". Ker jo stalno zebe, je bila tudi proti touchscreenu, ker ji ne dela z rokavicami :) Ker se z avtom niti ne vozim, mi je bilo vseeno in sem zadevo dal naprej.

Ob nakupu samo glej, da kupiš pravo verzijo. Mislim da mora biti v oznaki + (330+). Podpirati mora tako Android Auto in Apple Carplay. Ostalo so neke slabše verzije z manj rama. Detajle sem pozabil, vendar naštudiraj, da kupiš boljšo. Bo tudi par evrov dražja.

Še edina slabost, ki pa je bila kar moteča. Navaden radio je le redko prikazal ime postaje. Ni preklapljal med boljšimi frekvencami (ne vem, kako se že temu reče), mislim, da je bilo tudi čudno iskanje vseh postaj - tistih, ki niso bile shranjene. TA tudi ni delal, če se prav spomnim. Dejansko je bila izkušnja uporabe radia na precej slabšem nivoju, kot sem ga bil navajen na starejših avtoradiih.
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Hvala. Vmes sem radio že naročil in se prebija po različnih svetovnih predelih :)
Vzel sem zadnjo verzijo in mislim, da bi moralo biti vse v redu.
Kar zadeva radio - radio naj ne bi imel RDSja. Zato naj ne bi prikazoval imen postaj, prav tako pa med vožnjo ne menja frekvenc za poslušano postajo (AF - alternative frequency).
Tole drugo sicer razumem, za samo prikazovanje imen pa čudi, ker pri nekaterih vidim, da se izpiše ime poslušane postaje. Torej - čisto programersko - če radio ima ta niz besedila, zakaj ga ne more shraniti skupaj s shranjeno frekvenco, pozicijo ...? To mi res ni jasno. Ampak ok, s tem sem se sprijaznil, ko sem prebral, da RDSja radio sploh nima.
Bomo videli.
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Nič, radio kar dobro služi.
Še najbolj me moti, da ne smeš ugasniti radia (avta), ko si priključen preko USB na Android Auto. V tem primeru izgubi BT povezavo, se naslednjič spet jebeš s povezovanjem.
Druga moteča točka je pomanjkanje RDSa (predvsem tega, da ni AF).
Sem zadovoljen. Če ima še kdo kakšno vprašanje, naj pa vpraša.

Sicer pa kratek review na blogu.