Razvijanje fotografij ter ohranitev filename-a

Generik

Guru
14. maj 2011
3.959
1.328
113
Zdravo družba. Po nekaj letih bi dal razviti fotografije iz raznih dopustov, dogodkov..you name it..nabralo se jih je precej.
Še pred nekaj leti je obstajal Hofer Foto za razvijanje, ki sem ga pridno uporabljal; kvaliteta je bila OK, cena je bila OK, še najbolj pomembno pa je bilo to, da so na hrbtno stran slike imeli natisnjen tudi celoten "filename". S tem sem si prihranil ogromno časa in ročnega dela, saj imam vse fotografije poimenovane po kraju in datumu.

Ker Hofer foto ne obstaja več, me zanima kdo razvija slike na način, da ostane filename zadaj na sliki?

Digifot na primer tega ne more, ker jim aplikacija po uploadu spremeni filename. Ko sem jih kontaktiral in so rekli, da če sam spravim vse slike v format za tisk in dam nekam za download, da ni problema glede tega. Ko sem to naredil, so me pa obvestili, da je max dolžina omejena na 12 znakov... anyway, preden se lotim krajšanja imen slikovnih datotek na 12 znakov, me zanima ali kakšen drug ponudnik za razvijanje slik ohrani filename zadaj na sliki?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.867
113
Predvidevam, da imajo vsi enako, saj so mašine enake, če ne tiskajo itak samo v enem ali dveh krajih.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.415
8.748
113
Pa potrebno je bilo datoteke na Harvey Norman prinesti na USB ključku, ker jih je spletna aplikacija enostavno preimenovala v zaporedne številke. Potem si se malo sprehodil po trgovini ali BTC in prišel iskat natisnjeno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

blazko

Guru
21. sep 2007
7.713
591
113
DM ima kot vem se vedno foto v ponudbi, vkljucno z "razvijanjem" (ta izraz mi gre zeloooo na k. odkar smo na digitalni fotografiji).