Priporočila za ogled nanizank/nadaljevank/serij

Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sopranose pa gledam zdaj sam zaenkrat še ni preskočila iskra.
rolleyes-1.gif

Sej bo, nič bat
smile-1.gif

domengost

Zelenc'
18. jan 2010
12
0
1
The Wire že kar dolgo obstaja, sem imel v planu pogledat, ker je hvaljena, pa še zdaj nisem uspel. Bom pa kmalu, ker mi je zmanjkalo delov ostalih serij
smile-1.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ksz..

a ve gdo zakaj za housa ni nobenih podnapisov za sezono 6, 10 in 11 del...vem da je 11 del šele včeri pršu ven , sam ne štekam zakaj 10 dela ni na nobenem slovenskem trekerju pa podnapisov tut ne
frown-1.gif

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Na vseh štirih "ta glavnih" slovenskih trackerjih je deseti del, podnapisov pa še ni, ker še jih Basson oz. kdo drug ni uspel prevesti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glej filme z angleškimi podnapisi.

Sploh pa House-a, kjer je bolj inteligenten humor in se marsikatera fora skriva med vrsticami.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zelo malo medicinskih izrazov je slovenjenih in so večinoma tujke, katerih koreni besed so identični angleškim.

Poleg tega je tak način gledanja tudi odlično učenje (pasivno) tujih jezikov. Če se moraš dvakrat v eni uri zmigat do slovarja, pa tudi ni taka tragedija.
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Poizkušam se distancirat od tega, ker dejstvo je, da "TV zanimivih" medicinskih situacij ni za 5 sezon neke serije. Strokovnost mestoma precej šepa na račun atraktivnosti. Ampak nenazadnje to ni dokumentarec, niti ne strokovna oddaja in v bistvu za sprostitev prav z veseljem pogledam nove epizode in se zraven režim, ker po letih študija in prakse prvič slišim za neko bolezen, ki jo obravnavajo.

Tako da me bolj kot medicinski aspekt pritegnejo inteligenten humor in razdelani liki.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz...
ogledal sem si Sivi dom iz l. 1984.Zame ena naj serij iz časa YU.

pohvale pa tudi za Yubraca, ki stalno zalaga travnike z robo iz prostorov ex-YU.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.131
2.051
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ti si zdravnik.
smile-1.gif
Za veliko oseb je težko razumeti simptome, posege in bolezni v angleškem jeziku.

ja, v slovenskem pa ti je kristalno jasno kaj pomeni
hysterical-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Jaz sem sedaj gledal 3 sezone Big bang theory, no pri stripih mi malo znanje šepa, drugo skoraj vse kapiram
bonk.gif