Primer čistega egoizma v današnjem svetu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.799
467
83
Kras
www.mtl.si
Železniška postaja Ljubljana, 10 polnilnih mest za električna vozila, vsa zasedena z vozili na notranje izgorevanje. 50 metrov naprej prostora za vsaj 50 avtomobilov.
Žalostno, kam gre ta svet. Nesramnost in egoističnost ljudi res nima konca.
IMG_6476.jpeg

Pred tem je jasen znak, da je to namenjeno le električnim vozilom, parkirni boksi so označeni z zeleno in še polnilnico imaš pred nosom.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
932
108
43
select 1 from dual;
Jaz 3-4x na teen polnim tu in tudi 5:15 zjutraj, ko pridem na parkirišče, je kljub 15% zasedenosti parkirišča večina teh mest polnih z ICE avti in več kot 1x se mi je zgodilo, da tudi zjutraj ni bilo nobenega mesta polnega. Zadnjič sem parkiral 1 mesto stran od polnilnice in potegnil kabel teh 3 metre. Pridem iz službe in mi je nekdo lepo zapeljal na kabel in stal na njem z gumo, tako da sem lahko čakal...

Pred 1 tednom, sem, ker so bila vsa mesta zasedena polnil na eni izmed polnilnic zunaj parkirišča. Ker nisem mogel med službo it odklopit kabel (pa itak je parkirišče zasedeno in avta ne bi mogel kam parkirati), sem dobil potem lep pozdrav od petrola... 4€ za elektriko in 13,5€ za zasedanje polnilne postaje.

• Žalosti me
Reactions: Matey

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.579
3.294
113
Nesposobnost upravljalca parkirišča in polnilnic.

Prvo kot prvo, se polnilnice da vedno v najbolj oddaljen del parkirišča, da se prepreči tako parkiranje in drugo: upravljalec parkirišča bi dal jasna navodila s sankcijo (recimo lisice, globa,...) za neupoštevanje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.799
467
83
Kras
www.mtl.si
Hm, s predlogi se strinjam in bi zadeva bila definitivno boljša. Predvsem zaradi prvega predloga.
Ampak tukaj ni upravljalec kriv, temveč egoisti, ki tako parkirajo. Tudi take egoiste pa kazni izučijo. Če jih ni, pač ne.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.579
3.294
113
Saj zato pa pravim, da sta upravljalca parkirišča in polnilnic kriva. Petrolu se hebe očitno za zaslužek, SŽ al čigavo je pač parkirišče pa je glavno da imajo vsi plačano parkirnino. Polnilnice pa je itak država in EU preko subvencij plačala.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.799
467
83
Kras
www.mtl.si
Malo dvomim, da je Petrolu vseeno, ker nekaj mu pa ostane od vsakega pretočenega kW.
In kot zapisano, menim da so naredili dovolj z oznakami. Se pa strinjam, da bi lahko še več.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.579
3.294
113
Če petrolu ne bi bilo vseeno, bi nekako ukrepal - verjetno bi preselil polnilnice na drugo območje ker drugačna rešitev je skoraj nemogoča.

Sicer pa Balkan v vsej svoji mentalni veličini.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.620
5.257
113
Pred vsako polnilno mesto se da obvestilo, da je za to mesto v primeru da se vozilo ne polni, urna postavka 50€ + postopek izterjave.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.799
467
83
Kras
www.mtl.si
S takimi izgovori lahko dodamo egoizmu samo še prenašanje odgovornosti za svoje delovanje na druge. Kaj vse bi morali drugi narediti, da tebi ne bi bilo treba nič.
Čudoviti novi svet.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
932
108
43
select 1 from dual;
Težava je, ker so se 4 velika parkirišča v okolici ukinila. 1x zaradi Vilharie, 1x avtobusna postaja 2x Emonika in vsi derejo na to preostalo parkirišče (za katerega tudi pravijo da se bo zaradi širitve cesete in železniške sčasoma ukinilo).

Upravljalec ima sistem, koliko avtov je lahko na parkirišču in ko je parkirišče polno na parkirišče ne spusti novega avta. Če bi ta parkirišča izvzeli iz štetja tudi električen avto, ki se želi polniti nebi mogel zapeljati na parkirišče. Tako da sredi dneva ni variante, da prideš in pričakuješ, da bo parkirišče prosto za polnjenje.

Upravljalec parkirišča nima interesa, saj od teh polnilnic nima dobička.