Prevezava stikala

mtl

Guru
19. jul 2007
10.998
670
113
Kras
www.mtl.si
Kupil sem LED svetilko, ki pa ima stikalo na dotik :obesise: . In seveda, tudi če je lučka vključena in jo izključiš iz vtičnice, se po vključitvi nazaj, ne vključi.:mad:
Ker bi jo rad upravljal preko pametne vtičnice, bi moral to stikalo odstranit, da se vedno vključi, ko dobi vtičnica tok.
Bo dovolj, da le dve žički skupaj povežem ali ima to čipovje še kakšno drugo vlogo.
In pa seveda, kateri žički naj dam skupaj?
Hvala.
IMG_7667.jpg
IMG_7668.jpg

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.950
10.447
113
EU
Ko prst daš gor na senzor in držiš, se luč prižge, ali se prižge šele, ko prst umakneš.?
Če je slednje, bo težko.

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
141
5
18
Glede na napajalnik, ki je 24V bi rekel, da je trak narejen za 24V, tako da tole vezje ne regulira kakšnega toka ali napetosti.
Je pa samo vprašanje ali tole vezje prekinja + ali -.
Predlagam da pomeriš kakšni so napetostni nivoji med temi tremi barvami žic, pred vklopom in po vklopu.
Če lahko voltmeter prisloniš poleg tistega belega silikona ali pa zadaj.

Bi pa rekel, da je verjetno rdeča plus, na modri ali beli pa je - ki se potem prenese iz ene na drugo ko pritisneš stikalo. Če je tako potem bi moral prevezati skupaj modro in belo ter bi svetilo nonstop oziroma do izklopa napajanja.

EDIT:
zdaj vidim, da je poleg bele napisano 24V -
pri modri pa LED - , pa tudi glede na vezje in elemente bi si upal trdit, da je moja zgornja teza pravilna.

• Všeč mi je
Reactions: corsol in mtl

corsol

Guru
11. mar 2010
3.543
1.321
113
Pri rdeči pa je videti +.....

Vezje s tipko je verjetno kapacitivno stikalo....ima npajanje(+-) in "izhod"....toreJ izhod se preklaplja(0/1) ki gre dalje verjetno na LED.
Kaj je pod silikonom kjer ni videt žice(med rdečo in belo).
Lažje bi ugotavljali, če bi bila cela shema vezave luči :)