Prekinitev zavaorvalne police za stanovanje

berni78

Zelenc'
13. feb 2020
2
0
1
POZDRAVLJENI

Pred 9 leti sem zavarovala stanovanje pri ADRIATICU.Zavarovalno polico sem naredila za dobo 15 let.
Sedaj po 9letih želim predcasno prekiniti.Z 1.1.2020 se je adriatic zdruzil z generali.
Generali mi trdi,da moram plačati predčasno prekinitev ,poračun popusta,administrativne stroške...(cca 130eur skupaj)
Mi lahko kdo pomaga,da se izognem stroškom?Za prekinitev police sem poslala 1.2.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
8.170
965
113
Ko sem jaz prekinjal s prejšnjo zavarovalnico - zanimivo meni je Generali najugodnejši (mogoče rabiš le drugega agenta) - sem jim napisal, da sem njihov zavarovanec 20+ let, da so mi v vmesnem času podtaknili polico za 10 letno zavarovanje in da se mi zdi to nepoštena praksa (dejansko je bilo tako). Po enem tednu sem dobil obvestilo, da je moja zavarovalna polica preklicana in da od takrat dalje nimamo več medsebojnih obveznosti.

Ker si sklenil/a zavestno polico za 15 let, jih lahko samo lepo prosiš za prekinitev in kot razlog navedeš tudi boljše pogoje konkurence, ki pa jih moraš seveda utemeljit. Zelo verjetno ti bodo ponudili enake ali še malček boljše pogoje, da ostaneš.

Me pa res zanima kaj je takega kar ti pri Generaliju ne ustreza - mogoče tudi jaz ugotovim, da mi ne. ;)
 

ncnifrej

Fizikalc
14. avg 2013
260
31
28
dej preberi si splosne pogoje.. sam imam (drugje) tudi vecletno polico (najbrž tudi "podtaknjeno"?) za hiso.. ko sem hotel menjat zavarovalnico me je takratni agent obvestil, da imam v splosnih pogojih "odpovedni rok" (mislim, da 6 mesecev pred iztekom leta) - valjda sem to zamudil.. potem sem iz principa hotel menjat agenta (za drugega iz iste zavarovalnice) - pa je bil spet problem, ker si agenti kao ne smejo strank prevzemat - in sm moral dat "pisno zaprosilo/razlago" zakaj zelim menjat... agenta sem sicer zamenjal.. pa v google sem si dal opomnik, kdaj jih moram skenslat

mal so gospodje tile zavarovalnicarji... mocni na jeziku in drobnem tisku.. vse ostalo se naj pa stranke *****
 

map

Majstr
6. jul 2008
4.981
301
83
najrajš na babi
Mislim da je nekje v nekem zakonu o zavarovalništvu klavzula, da lahko po 3. letih prekineš te večletne police brez problema in brez vrnitve ugodnosti. Sem šel iz ZM nekaj let nazaj na Grave, mi je agent od Grave to zadevo povedal. Točno po 3. letih sem odšel na ZM, ter podal neko odstopno izjavo. No čez 2 meseca dobil od ZM položnico in obrazložitev, da to leto še nimam zavarovanega stanovanja in mi priporočajo plačilo. No rešli smo z 30 sek klicem na ZM, kjer sem omenil odstopno izjavo, gospa je to preverila v kompjuterju, ter potrdila da je izjava v sistemu ZM. Nikoli več ni nobena položnica prišla. Če se ne motim sem kot razlog navedel nekompatibilnost zavarovanj. Blok, skupni prostori, zunanji zidi z vsem kar je serijsko obešeno na zidove in proporcionalni del strehe je bil pri Grave, sam sem pa imel stanovanje pri ZM, v katerem so tudi bili zajeti zunanji zidi in prporcionalni del strehe. Takrat nismo mogli uskladiti zavarovanje ZM in Grave, da bi blo vse zavarovano in bi se točno vedlo, k kateri zavarovalnici kej spada, zato sem se odločil še za preostanek (notranjost) stanovanja pri Grave.
 
Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
10.994
562
113
Marlbor
Pogoji se z združitvijo za obstoječe še veljavne police niso spremenili, tako da te čaka vračilo popusta na večletno polico.
Edina opcija je, da sedaj zahtevaš spremembo kritja. S tem se ti zaradi ukinitve AS naredi nadomestna polica na Generali in to seveda skleneš le za eno leto. Boš pač še eno leto potrpel, ne boš pa vračal popustov. Podrobnosti na z.s.

Mogoče bo pa polica tudi cenejša sedaj ko bo po Generali tarifi in pogojih.

map ravno od Save ljudje dobivajo najbolj grozljive zneske zaradi nepodaljšanja, ker tam je pa popust ene 30% na večletno polico. Pri 300eur polici je to recimo 800eur po 9 letih. Če je zastopnik ok, pa ti lahko naredi tudi prekinitev brez tvojih stroškov, pač malo priredi zahtevek, odvisno pač v kakšnih odnosih si z njim...
 
Nazadnje urejeno: