prehranska dopolnila - holesterol, cuker

matej_

Guru
25. okt 2007
2.215
741
113
zdj sem našel 2 leti staro krvno sliko. LDL 3.6, HDL 1.2, skupni holesterol 5. cukra 4.8. gama GT 1.2.
s tem, da nisem nič pazil pred zdravniškim glede prehrane pa nič. mislim, da sem celo dan prej pojedel kebab oz. nek junk food, ker je glih tk naneslo.

nisem mislil, da bom zdej pojedu čudežno tabletko pa mel kri kot najstnik.
da pač, mal pomagam se prečistit. če lahk temu rečem. nč druzga.

bomo vidli :)

jezek

Guru
24. jul 2008
4.177
1.793
113
Še enkrat: surova stebelna zelena, rmanov čaj, sok rdece pese (oz se boljse oni Biotta Breuss)

• Všeč mi je
Reactions: matej_

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.906
1.681
113
Si imel v redu, sicer na zgornji meji, ampak v redu, zdaj pa dobiš sliko, kaj si pridelal. Drugače predelujemo hrano, tako je to. Oz. nekaj imaš ali pa nekaj najdeš.

• Všeč mi je
Reactions: matej_

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.435
1.465
113
Moja izkušnja s holestrerolom in trigliceridi je recimo že skozi vsa leta taka, da ne glede na hrano je vsaj en povišan. Ko sem imel na 177 cm višine 63kg so bili trigliceridi skoz okrog 3, holesterol pa okrog 6. Sedaj ko imam 89 kg pa je holesterol 7.5, trigliceridi pa okrog 5. Pa se gibljem veliko več kot sem se pri 63 kg. Res pa je, da je tudi domačega stresa več, pa tudi vina ali piva več kot takrat.
Po drugi strani pa je ostali del krvne slike ok, srce tudi, UZ jeter sicer pravi, da so opaženi začetni znaki zamaščenosti...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.652
1.212
113
Glej, pri teh tvojih letih je še čisto možno, da boš imel krvne izvide še lepo v mejah normale, četudi "zlorabljaš" svoje telo... In če boš vzel kaj "čudežnega", boš mislil, da ti je to pomagalo... Na dolgi rok pa sam čutiš in veš, da to ni to...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.490
9.829
113
Zdravo!
Čez slaba 2 mesca mam zdravniškega pa me zanima glede na stil življenja in leta -41let, ker vem, da krvna slika ne bo najboljša.
Pijem ne, kadim ne, kava 3x na dan, stresa je full, hrana ni primerna ko sem v službi (bureki, menze ipd.), doma se kuha ampak tudi vse možno, mesojed, čokoholik, sladkosned, fizično oz. športno neaktiven, čeprav mi ni težko prehodit recimo 10km na dan.
Kil je tut kakih 15 preveč ampak glih za glih da sem še na dvomestni številki pri 178cm.

Ali obstajajo kakšna prehranska dopolnila, da se človek malo prečisti?
vem, da me bojo za cuker pa za holesterol pregledali, pa bi rad za vsak slučaj prej kaj vzel preventivno se malo prečistil, da vsaj malo pomagam telesu in krvi za boljšimi rezultati.

kak liverin forte? hepafar? kaj podobnega?
jetrne encime sem imel res rahlo povečane nazadnje pred 2 letoma.

kaj se priporoča?
sprememba prehrane pa stila na tako kratki rok ne bo delovala.

lp
matej_
Zlezel si prek 40 in nadaljevanje tega početja se bo slej kot prej nekje poznalo in če boš imel srečo, te bo usekalo tako, da se bo dalo porihtat. Mene je pri mojih 45 letih udaril želodec in sem bil prisiljen v drugačno hrano. Poizkusi so bli že prej, vendar vedno neuspešni. Ko te pa alarm preserje na smrt, pa ni več šale. Drugač ne rabiš dost, v prvi vrsti pa takoj vrzi ven cuker. Cuker je v vsej sprocesirani hrani. V začetku je težko, potem ko se telo navadi, da ga ne obremenjuješ s sranjem, to je predvsem cuker, ti sranje ne paše več. Zadnjič recimo sem po dolgem času požrl vrečko smokija (edini prigrizek ki se mu težko uprem že od majhnega). Zjutraj sem se počutil kot drek. Tudi na miganje se tako navadiš, da ti manjka.

Kar se pa stresa tiče, pa rabiš antistres, zame je to ležanje na plaži, kaj je zate, boš sam ugotovil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.103
7.191
113
Carnivore za začetek, da se telo spuca, potem pa "zdrave" hidrate nazaj če ne gre brez njih.

ali pa, ostat na cuker prehrani, ampak potem telo izpostavit fizičnemu naporu, da se to pokuri.