Potok v naselju - prepust

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.165
3.640
113
Pol pa logično, da ne dovolijo, oz. se ne zmorejo zmenit.

Kaj one 4 si že kaj kontaktiral, ali si šel po liniji najmanjšega odpora samo na Občino vprašat.
Mogoče kak vljuden dopis fizikom s skico in opisom predvidene postavitve in namenom. Mogoče pa se bojijo, da bo tam tudi gradbeno. ;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.724
8.028
113
pri taščici
tam teče voda in ni mosta...
ulica je do vode, čez ne
Aha, sem mislil da je na drugi strani potok.
Potem so verjetno v preteklosti cez sosedov travnik dostopali. Tam kjer so bale po travniku.
Sicer pa v tvoji bližini kupis 2 ali 3 take plosce(lahko z lepotno napako) , polozis s hiabom in imaš most narejen.

tony

Guru
23. jul 2007
10.591
1.801
113
"zanimivo....
Jaz imam kmetijsko zemljišče ob potoku, do katerega nimam uradnega dostopa. Da je bil v preteklosti, se še nekaj spomnijo, vendar je zapis iz zemljiške knjige izginil...
"

Če je izginil čez noč in ni jasnega razloga zakaaj, pejt preverit v fizično (pisno) verzijo ZK. Ko so delali prenos v digitalno ZK so seveda tudi kaj zafrčkali (npr. narobe prepisali lastniške deleže :bonk:), in bodo to popravili, če se ugotovi, da je šlo za očitno pomoto...

kajn

Guru
5. okt 2007
3.107
2.018
113
Iskajoč brata
"zanimivo....
Jaz imam kmetijsko zemljišče ob potoku, do katerega nimam uradnega dostopa. Da je bil v preteklosti, se še nekaj spomnijo, vendar je zapis iz zemljiške knjige izginil...
"

Če je izginil čez noč in ni jasnega razloga zakaaj, pejt preverit v fizično (pisno) verzijo ZK. Ko so delali prenos v digitalno ZK so seveda tudi kaj zafrčkali (npr. narobe prepisali lastniške deleže :bonk:), in bodo to popravili, če se ugotovi, da je šlo za očitno pomoto...
So predhodniki šli gledat v fizično v knjigo in manjkajo zapisi, ali celo stran....

• Wow
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.591
1.801
113
So predhodniki šli gledat v fizično v knjigo in manjkajo zapisi, ali celo stran....
Opa, smrdi po kriminalu... Vsekakor pejt še sam pogledat, ker se včasih lahko kaj založi ali pa te uradnik hoče odpraviti, ker recimo kao nima časa.

Če imaš fotokopijo originalne strani pa nato poskusi z zahtevo, da se originalen vpis vpiše v elektronsko ZK.

tony

Guru
23. jul 2007
10.591
1.801
113
Ne morejo kar manjkati strani, saj so vezane... Najverjetneje je šlo za pomoto, ni pa nujno.

(Moj podpis je iz pisanja forumaša o kriminalnem vpisu lastništva v ZK na primeru zemljišč med bloki v Šiški. Psi lajajo, karavana pa gre svojo pot.)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.165
3.640
113
Sva s Kajnom na vezi in je zadeva precej bolj zapletena kot se sliši. Od vpisa služnosti (če je sploh bil) se je cel areal večkrat parceliral in potem se včasih taki vpisi ne prenašajo naprej, če noben ne skrbi za to. Itak je verjetno kdo rekel, da "toti pa že 100 let ne nucajo tega dostopa". ;)

• Všeč mi je
Reactions: kajn

tony

Guru
23. jul 2007
10.591
1.801
113
Potem je zadeva bolj kompleksna... OP, upam, da boš lahko razčistil in zrihtal stvar :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: kajn

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.780
219
63
Težava je ravno v temu , da on se sploh ne želei dogovarjati...Tako kot si je on zamislil in pika.
Škoda se je ukvarjat s takimi lokalnimi šerifi, naj za njih poskrbi sistem - kot so ti že svetovali, naprej na najnižji (občinski ravni) in potem dalje.

Jaz sem imel letos primer takega šerifa, ki je imel svoje kontejnerje postavljene čez cesto na občinski zemlji ob moji parceli.
Pa sem šel lepo do njega s prošnjo, da jih odstrani, ker da to niti ni po predpisih, še manj pa sosedsko. Pa je bil dec pameten, da to tako je in bo tako tudi naprej.
Na ogled sem poklical podžupana, slednji pa medobčinsko redarstvo. V roku 8ih dni je sosed kot mucek umaknil svojo smeti, pa sedaj tudi malo manj pokončno hodi po ulici.