Pošta Slovenije

Car

POSTman
4. avg 2007
8.699
2.688
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tako pač je. Neupoštevanje navodil, ne more vsak delat po svoje, pa če je še tako neumno. Pošta Slovenije se je odločila za sistem dostave AB, kar pomeni, da se raznosi polovico rajona, drugo polovico pa samo prednostne pošiljke. Drugi dan se obrne. V praksi to pomeni, da vas poštar obišče vsak drugi dan. Tak način dostave že prakticirajo nekatere druge države in ni nekaj novega.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.165
10.404
113
Čak mal. Poštar gre po rajonu z biciklom v vsakem primeru, sam ene pošiljke pač pusti not zato ker je premalo ljudi doplačalo za prednostno pošiljko. Ne me basat, lepo prosim no. Sej ni čudn da gre PS v franže. GLS mi za 3,5 EUR dostavi pošiljko iz Nemčije v Slovenijo prej kot mi Pošta Slovenije za 4,5 EUR s Ptuja v Grosuplje.
Mal so šl narobe v ta sistem, se ti ne zdi. ni čudno da se poštarjem kisa.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.234
2.761
113
Emona / Carnium
A so na Pošti Slovenije že rešili problem onih kradljivcev, ko "Peter Novak" na Mimočvrste naroči laptop za 2k€, Miodrag iz poštnega centra ga pa "izgubi"...kod svoga prijatelja Saleta, ki ga pol še mora inštalirat marketing dizajnerki Jovani za jurja dvesto?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.377
6.255
113
Pošta, SŽ, Telekom, dars in podobne državne organizacije so odlagališče 'zasluženih' kadrov trenutne vlade.
Število takih 'zaposlenih' se vsako leto povečuje.

In nihče na oblasti noče počistiti tega Avgijevega hleva.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.929
5.518
113
Očitno so se na Pošti odločili, da mora biti neka razlika med tistim, ki doplača za prednostno in tistim, ki ne. Pred desetimi leti je sicer "prednostno" tudi bilo na ceniku, razlike v hitrosti dostave pa ni bilo. Pošta je pri nas 99 % prišla naslednji dan. Sedaj veš, da navadna ne pride naslednji dan.
Uporabno za tistega, ki bi si premislil, kaj je nekomu napisal. Ve, da ima priliko, da napiše opravičilo in da prednostno. Bo prišlo pravočasno.

• Haha
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.231
7.389
113
Pošta, SŽ, Telekom, dars in podobne državne organizacije so odlagališče 'zasluženih' kadrov trenutne vlade.
Število takih 'zaposlenih' se vsako leto povečuje.

In nihče na oblasti noče počistiti tega Avgijevega hleva.
Po eni strani res. Ampak janšistov so se povečini rešili, koliko vem so veliko delali na tem na vseh omenjenih podjetjih. Ne vem kam se bodo pa selili odsluženi golobarji in kam so pred dvema letoma odšli odsuženi janšisti. Nekako se ne mešajo med seboj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.530
7.915
113
Čak mal. Poštar gre po rajonu z biciklom v vsakem primeru, sam ene pošiljke pač pusti not zato ker je premalo ljudi doplačalo za prednostno pošiljko.
Ravnokar ti je lepo odgovoril. Ne, ne pride vsak dan na isti punkt, ampak vsaki drug dan. Pride izjemoma izven urnika, ce ti je nekdo nekaj prednostno poslal. V praksi to vecinima pomeni, da... Pride vsak drug dan.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.165
10.404
113
V bistvu ni čisto tako, ker so, vsaj v Ljubljani, rajoni krožni in vsak dan obvozi isti rajon in se lepo sprehaja po blokih za katere je moral pustit navadne pošiljke na pošti, ko bi jih lahko praktično sproti potalal po kaslcih. Hebe lud zbunjenog. Vem, imam poštarja doma in je tole trenutno čista bedarija in verjamem, da se jim kisa. Če bi pa dejansko obiskal rajon vsak drug dan, neobiskan rajon bi pa pokril izključno s prednostnimi pošiljkami nekdo drug, potem bi bila pa to druga pesem, ampak žal ni tako. Mal pa niso v poziciji dajat in grozit z odpovedmi, ker enostavno nimajo kadra.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in 8888

dask

Majstr
21. sep 2023
735
866
93
Ravnokar ti je lepo odgovoril. Ne, ne pride vsak dan na isti punkt, ampak vsaki drug dan. Pride izjemoma izven urnika, ce ti je nekdo nekaj prednostno poslal. V praksi to vecinima pomeni, da... Pride vsak drug dan.
Očitno kakor kje, v naši vukojebini se kar lepo vsak dan pripelje in to isti poštar. Nisem pa še zasledil kakšnih zamikov v dobavi, očitno dobavljajo vse takoj in je šefu vseeno.

• Všeč mi je

Car

POSTman
4. avg 2007
8.699
2.688
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V bistvu ni čisto tako, ker so, vsaj v Ljubljani, rajoni krožni in vsak dan obvozi isti rajon in se lepo sprehaja po blokih za katere je moral pustit navadne pošiljke na pošti, ko bi jih lahko praktično sproti potalal po kaslcih. Hebe lud zbunjenog. Vem, imam poštarja doma in je tole trenutno čista bedarija in verjamem, da se jim kisa. Če bi pa dejansko obiskal rajon vsak drug dan, neobiskan rajon bi pa pokril izključno s prednostnimi pošiljkami nekdo drug, potem bi bila pa to druga pesem, ampak žal ni tako. Mal pa niso v poziciji dajat in grozit z odpovedmi, ker enostavno nimajo kadra.
V bistvu je čisto tako...
Je pa res, da če je rajon z bloki, gre vsak dan v vsakega, ker je veliko stanovalcev in ima vsaj eden od njih (v praksi seveda še več) prednostno pošiljko, paket ali priporočeno pošiljko (zup, zpp itd.), ki se nosijo vsak dan. Če bi nosil vsak dan, kot do sedaj, reklame in vsa pisma, bi se seveda zamudil veliko dlje, ni to "spotoma"! Super, da imaš poštarja doma, ampak kolikor vem, je še začetnik? Ne pozna situacije. Kisati pa sem jim bo šele začelo, ker trenutno stanje AB je samo uvod v večanje rajonov zaradi zmanjševanja poštnih pošiljk. Verjemi, kljub bolniški zelo, zelo dobro poznam stanje in trenutno je biti poštar "bogovsko"! Še nikoli lažje in lepše! Seveda pa je treba jambrati, da se to stanje ne bi spremenilo. Ampak, žal ali na srečo se bo. Niso lastniki neumni. Kadra res manjka, ampak glede na zmanjševanje rajonov ga bo kmalu dovolj, mogoče celo preveč....

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.165
10.404
113
V bistvu je čisto tako...
Je pa res, da če je rajon z bloki, gre vsak dan v vsakega, ker je veliko stanovalcev in ima vsaj eden od njih (v praksi seveda še več) prednostno pošiljko, paket ali priporočeno pošiljko (zup, zpp itd.), ki se nosijo vsak dan. Če bi nosil vsak dan, kot do sedaj, reklame in vsa pisma, bi se seveda zamudil veliko dlje, ni to "spotoma"! Super, da imaš poštarja doma, ampak kolikor vem, je še začetnik? Ne pozna situacije. Kisati pa sem jim bo šele začelo, ker trenutno stanje AB je samo uvod v večanje rajonov zaradi zmanjševanja poštnih pošiljk. Verjemi, kljub bolniški zelo, zelo dobro poznam stanje in trenutno je biti poštar "bogovsko"! Še nikoli lažje in lepše! Seveda pa je treba jambrati, da se to stanje ne bi spremenilo. Ampak, žal ali na srečo se bo. Niso lastniki neumni. Kadra res manjka, ampak glede na zmanjševanje rajonov ga bo kmalu dovolj, mogoče celo preveč....
No čisto tako je kot sem rekel, lepo si potrdil. Vozi se po celem rajonu s polovico pošiljk, ki bi jih v večini primerov brez težav dostavil v celoti. Izjema so dnevi ko hodi dohodnina, ali je pa reklam f.u.ckload. Tako da ta politika vsiljevanja prednostne pošiljke ni fajn. Ni čudno da padajo pošiljke. Po enem letu nekak ni začetnik in če je enmu 20 letnemu mulcu z aviona jasno, da neki ne štima s to organizacijo, pol je res v buli v smislu pošta proti uporabniku. Za enega, ki ne razmišlja in sam dela je fajn ja, verjamem.
Plača pa ni švoh za mulca z nedokončano maturo, tko da je zanimivo, da ne dobijo kadra. Kdo ve zakaj?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.699
2.688
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
No čisto tako je kot sem rekel, lepo si potrdil. Vozi se po celem rajonu s polovico pošiljk, ki bi jih v večini primerov brez težav dostavil v celoti. Izjema so dnevi ko hodi dohodnina, ali je pa reklam f.u.ckload. Tako da ta politika vsiljevanja prednostne pošiljke ni fajn. Ni čudno da padajo pošiljke. Po enem letu nekak ni začetnik in če je enmu 20 letnemu mulcu z aviona jasno, da neki ne štima s to organizacijo, pol je res v buli v smislu pošta proti uporabniku. Za enega, ki ne razmišlja in sam dela je fajn ja, verjamem.
Plača pa ni švoh za mulca z nedokončano maturo, tko da je zanimivo, da ne dobijo kadra. Kdo ve zakaj?
Gre skozi cel rajon, ampak se ustavi res zelo redko. V bistvu dela pol rajona. Menda zastopiš, da zaradi tega veliko, veliko prej konča in da so zaradi tega povečali(ali pa še bodo) rajone in posledično bodo potrebovali manj poštarjev. Ne vem, kje si našel dohodnino, to je 1x letno, položnice so pa vsak mesec. Res, da jih je čedalje manj, ampak npr. komunala pride v Domžalah še vedno vsa po pošti. In še en catch je glede neprednostnih in prednostnih pošiljk. V PLC-jih so zelo, zelo zmanjšali nočno izmeno, ker se pošiljke predelajo čez dan in ne že isto noč. Predelajo se samo prednostne. Vse gre v smislu zmanjševanja stroškov in zmanjšanju števila zaposlenih. Je tudi po Evropi enako, le da tam ta sistem laufa že kar precej časa. Ni to naš izum. No, da pošiljke padajo zaradi deljenja na prednostne in neprednostne, se ti je pa najbrž zareklo? Lapsuz? Hec? No, eno leto.... Z ene strani svaka čast, da je zdržal, ampak roko na srce, pod temi pogoji dela in s tako plačo je to čisto normalno. Ni pa neki vse znalec glede organizacije dela, to lahko govori, ko bo na pošti toliko kot jaz, eh, staram se, 25 let...
Kadra ne dobijo, ker danes mularija z redkimi izjemami noče več fizično delati.

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.165
10.404
113
Glej, ne bom se prerekal s tabo. Sam to bom rekel, da imej več zaupanja v mladino.
Dejva rečt, da smo pr nas dobil enga tazga na rajon. Nese vse prdce ki so 30 let pr firmi vključno z mano. Pa so nekateri z njim v podobno pokroviteljskem tonu.

• Ljubezen
  • Haha
Reactions: motoroki in nacek