Popn dekl svinjski kotleti…¿

drejzzzy

Pripravnik
4. jun 2008
42
0
6
Kako pripraviti in speči kotlete na žaru, da ne bodo trdi...

Ponavadi jih pečem ca. 10 do 15 min in so vedno suhi. Uporabljam brikete za žar. Zelo vroče zakurim...

Vedno so suhi in trdi kot karton.

Ostalo meso mi uspeva, pečem že par let.

Poskusil sem že več marinad od slanih do neslanih..2 dni...

Nekje mora bit caka....
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Odvisno kako debele kotlete imaš. lažje spečeš debelejše kose. Priporčam tudi uporabo termometra. Pa seveda pri zmerni temperaturi.
Lp
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Na žaru je od kotletov neprimerno boljša potrebuševina ali vratovina... Če bi kotleti imeli maščobno tkivo, bi še šlo, tako pa pri meni kotletov na žaru ne bo nihče jedel.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.291
2.273
113
Ma kremenatlc je suho meso. kakor koli ga peku.
Kaj pa če bi bila stvar tanka - pol kosti?
Pa je na žaru le tolk, da sliš za ogen. Ker je tanek, ga ni treba dolgo peči.
Če greš na kremenatlc na žaru ven, ta stvar ni debela kot je, če ga režeš med kostmi.
Pa pečeš brez kosti, če te to ne moti.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.550
8.902
113
Kako pripraviti in speči kotlete na žaru, da ne bodo trdi...

Ponavadi jih pečem ca. 10 do 15 min in so vedno suhi. Uporabljam brikete za žar. Zelo vroče zakurim...

Vedno so suhi in trdi kot karton.

Ostalo meso mi uspeva, pečem že par let.

Poskusil sem že več marinad od slanih do neslanih..2 dni...

Nekje mora bit caka....
Caka je v tem, da morš žar zakurit tako, da je na eni strani vroče na drugi pa ne. Prkuriš tri minute na eni strani, tri na drugi, če so res debeli še ob straneh, pol pa umakneš na stran, da se speče do konca. Notranja temp do 70-75. Lohk tud zaviješ v folijo in dodaj mal putrčka.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
oz sous vide, pa dokoncat na chimneyu. Pol pa lahk se cold smoke iz smoke gun-a za dodatn okus po dimu.
 

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
In kaj sm jest napisal? Brez slanice se spečejo vrhunsko.

Seveda si, saj ni tu problem. Pač, vprašal sem strica Googla, pa mi je to dal... Pa če so že kralji žara, sem pač dal gor...
Eni imajo raje "uradno potrjene recepte", kot domače... :)
Jaz jih brez slanice brez problema in so sočni in mehki ko puter...
 
  • Všeč mi je
Reactions: kalbo