Poplave 2023 -predplačilo 20% škode

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.751
4.801
113
Da malo oživimt emo..

A je že kdo dobil kakšno odločbo po zaključku ??

Ni mi povsem jasno ,pa tudi razlage so nejasne glede višine ki jo bodo priznali.

"25/ 3

Za obnovo posameznega stanovanja v lasti osebe zasebnega prava se lahko dodeli največ 40%, oziroma za stanovanje, ki je zavarovano za škodo zaradi te naravne nesreče, največ 60% vseh sredstev, ki so potrebna za obnovo stanovanja, če gre za stanovanje, v kateri ima stalno prebivališče lastnik stanovanja ali njegov ožji družinski član.

"

Ni pravega pojasnila a bo teh 40% procentov od ocenjene škode ali od računov ??

Ker kdo zna brati ,pomeni 40% od POTREBNIH sredstev za obnovo ,kar jaz razumem kot ocenjeno škodo. Razliak bi bila če bi pisalo 40% od NAMENJENIH sredstev za obnovo ?

To bo zanimivo ko bodo odločbe prihajale in ima večina račune za predplačilo... A v bistvu kot kaže bo priznano samo 40% recimo od predplačila in ne od ocenjene škode.

Večina ni imela svojih 60% za soudeležbo.

Vsekakor je potem skupna ocena škode čisto brezveze oziroam je samo država kasirala evropska sredstva.
baje ples pomaga...

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Zgaga in mercedes

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.512
177
63
Zanimivo...

Kar nekaj smo pretipkali na to temo..sedaj pa vse tiho ,da bi se javil nekdo ,ki je že dobil odločbo...

Kako so obračunali ?

"
Za obnovo posameznega stanovanja v lasti osebe zasebnega prava se lahko dodeli največ 40%, oziroma za stanovanje, ki je zavarovano za škodo zaradi te naravne nesreče, največ 60% vseh sredstev, ki so potrebna za obnovo stanovanja, če gre za stanovanje, v kateri ima stalno prebivališče lastnik stanovanja ali njegov ožji družinski član.

"

Ker kdo zna brati ,pomeni 40% od POTREBNIH sredstev za obnovo ,kar jaz razumem kot ocenjeno škodo. Razliak bi bila če bi pisalo 40% od NAMENJENIH sredstev za obnovo ?
" lp

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.751
4.801
113
Zanimivo...

Kar nekaj smo pretipkali na to temo..sedaj pa vse tiho ,da bi se javil nekdo ,ki je že dobil odločbo...

Kako so obračunali ?

"

"

" lp
Počakaj na drugi mandat bo bolj jasno.
takoj bo 100 hiš / mesec...

Torque

Fizikalc
22. jul 2007
863
38
28
Samo tako informativno me zanima, nisem bral celotne teme, ampak: če je imel nekdo zavarovanje pri zavarovalnici za poplave, ali je/bo potem kaj dobil od države ali ne? Ali je šlo bolj po principu sociale, torej kdor je dobil od zavarovalnice, ni dobil od države, ker je bil pameten in je imel zavarovano?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.973
5.066
113
51
Na sončni strani ALP
Samo tako informativno me zanima, nisem bral celotne teme, ampak: če je imel nekdo zavarovanje pri zavarovalnici za poplave, ali je/bo potem kaj dobil od države ali ne? Ali je šlo bolj po principu sociale, torej kdor je dobil od zavarovalnice, ni dobil od države, ker je bil pameten in je imel zavarovano?

Dobili smo 20% predplačila ocenjene škode prijavljene v AJDA. Sicer na začetku nihče ni vedel kako se lahko ta denar porabi. Rečeno je bilo celo, da se bo obračunalo delo po pavšalni vrednosti. No, ko so končno poslali neke papirje pa je bilo rečeno, da bo povrnjenih 40% oz. 60% investicije obnove in veljajo samo računi, za storitve pa še dokazilo o plačilu. Po predložitvi računov in dokazil, pa še vedno čakamo na končno OBSODBO... Mislim, odločbo. :zavijazocmi:

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.512
177
63
Ampak...
Meni najbolj "cigansko" je pa dejstvo , da če se omejimo recimo samo na 20 procentov predplačila.

V vsakem primeru bo potrebno pošiljati nazaj razliko se pravi 40 procentov...

Recimo da si dobil 10000 predplačila ,imaš računov za 10000 , moraš v vsakem primeru pošiljati nazaj 4000 evrov.

Pa če to ni ciganija erste klase..

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Kaj pa če bi bilo tako, da bi imela tajnica na ministrstvu 21. marca delovno soboto.
Z nalogo, da na pošto odnese odločbe, s katerimi bodo denar zahtevali nazaj?
V smislu poslovilnega darila naše vlade, ki svojih prebivalcev tako ali tako ne mara.

Glede na stil vladanja, se mi tak scenarij zdi povsem možen.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.347
14.304
113
Mal še zdržite, zagotovo bo še kaksna poplava, pa se potem še enkrat prešteje.