pomivalni stroj Gorenje - popravilo, pomoč?

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.825
624
113
Imamo na forumu kakega mojstra, ki pozna Gorenje pomivalne stroje?
Nek rahlo novejši, kaj pa vem, mogoče 5 let star SmartFlex, modela nisem našel.

Ni bil redno čiščen, je stal sedaj kak mesec in se prenašal iz objekta v objekt.
Sedaj so vsi filtri očiščeni, za rumenim varovalnim pokrovčkom na dnu zbirne posode čutim vetrnico, tudi vidi se, da dela tlak (voda se konkretno zavrtinči),
na odtoku pa teče komaj kaj - tako dvakrat ponovi in ker mu ne uspe hitro vode izčrpati, javi napako F11 - enkrat mi je celo uspelo, da je začel prat, vendar je potem, ker je predolgo trajalo izčrpavanje, spet javil napako in ustavil program.

Je od črpalke do izhodne cevi še kak vmesni ventil?
Ker ko sem dal odtok v kanto, so prišli ven kar konkretni delci, svetle barve, kot recimo ostanki detergenta ali pa vodnega kamna
Tudi s toplo vodo in kisom ne pomaga, da bi "prebilo", če je že kaj na izhodu od črpalke do sifona
Črpalka poriva v posodo ali sesa ven? Meni deluje, kot da dela tlak v posodo, odtok je pa na drugi strani zbirne posode na dnu stroja?

Spodaj spredaj in zadaj sem že snel 15cm pokrova, več si pa nisem uspel ogledati

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.321
5.521
113
Odpri od strani in poglej če ni zataknjen plovec, ki spodaj zapre dotok in odtok (se mi zdi) iz stroja če pušča vodo. Pri prenašanju bi se to lahko zgodilo.
Začneš od zgoraj zadaj ploščo snameš, potem pa eno stranico,...