Policija

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.006
5.642
113
Jaz tudi pri pihanju nisem dobil drugega kot ustnik, ki bi ga najraje vrgel njim nazaj, ker kaj naj jaz s temi smetmi počnem. Verjetno to morajo dati testiranemu, da "zlobna" Policija ne bi prišla do DNK in odkrila kakega kriminalca več?
Meni se zdi smiselno, da ni administracije, če nič ne spremeni. Osebno hočem, da javni sektor dela učinkovito.

• Všeč mi je
Reactions: kajn in Kamele0N

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.537
6.347
113
Tistih manjkajočih 100-150 etilometrov bodo kupili in mirna Bosna ?

Policija je sicer že leta 2011 skušala nabaviti prenosne, ročne etilometre, vendar ponudnik takrat ni uspel pridobiti certifikata o odobritvi tipa merila. Takšne naprave bi policistom omogočile natančne meritve na kraju samem, podobno kot v sosednjih državah. V Avstriji in Nemčiji policija redno uporablja prenosne etilometre, kar omogoča takojšnjo preverbo in hkrati zagotavlja ustrezno dokazno vrednost rezultata.

Članek od lani na temo:

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
460
63
28
44
Je pa tako s temi alkotesti ki so trenutno v uporabi.
Alkotest znamke Dräger, kateri se uporablja ima možnost zaznave alkohola, kar pomeni, da če pihneš od daleč (~20 cm) v njega lahko zazna prisotnost alkohola, kar aparat tudi nakaže.

Če pa ima oseba, ki izvaja alkotest, si roke obriše z alkoholnim robčkom, ali razkuži z razkužilom, se rezultat izrazi kot krepko presežena meja dovoljenega izdihanega alkohola. Četudi oseba NI uživala alkohola.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.537
6.347
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.289
17.801
113
Eh, 0.0 za volanom pač ni primerljivo (kaj šele enako) z 0.0 24 ur na dan zaradi prepovedi proizvodnje in prodaje alkohola.