Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.128
2.188
113
Saj zavarovalnice, banke, kazinoji, loterija so bolj podobne javni upravi kot pa gospodarstvu, ki ustvarja neko dodano vrednost.

Pač v tem primeru če prvi v povprečju zasluži (poleg vseh stroškov), stranka v povprečju izgubi. Zero sum game.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.286
38
48
Vprašanje za znalce: Poškodba havbe od kamna (vdrto in barva sneta) Kaj mislite ali ličar barva celo havbo ali dela preliv - vem da zavarovalnice zadnje čase morijo na polno. meni je 1x že barvu "delno" odbijač zaradi navodil zavarovalnice :rolleyes:

luka51

Guru
16. avg 2007
15.135
6.415
113
Odv kje in kako velika poškodba. Dvomim da bo dobil barvanje cele, če je nekje na robu.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.270
3.769
113
41
Lj
Triglav spet rekordni dobički na račun podražitev zavarovanj. Kolk je lahko bit zavarovalnica v Sloveniji, samo vsako leto podražiš 10% in veš da bodo tudi konkurenti sledili.

Triglav nekoliko zvišal letošnje načrte
Polletni rezultat skupine: bruto dobiček se je povečal za 22 odstotkov na 109,6 milijona evrov, čisti dobiček pa za 21 odstotkov na 91,4 milijona evrov. Razlog: ugodno škodno dogajanje, več pobranih premij.

• Žalosti me
Reactions: NekdoK

jezek

Guru
24. jul 2008
4.770
2.058
113
Ni res, višje cene vodijo v ugodno škodno dogajanje...ergo jeseni podražitev....

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.577
1.532
113
To je to. Pride do poplav, zledoloma ipd.. gremo nabit premije. Potem teh dogodkov leta in leta ni, premije so pa se vedno nabite.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.580
502
113
Meni je letos Sava moto zavarovanje (april) znizala za cca 2%, avto (julij) pa podrazila za enak odstotek.

Razlog za prvo mi ni poznan, za drugo pa je razlog znizan popust za enkratno placilo iz 4% na 2%.

Z PR sem bil v obeh primerih v podnu, tako da na premijo to ne bi smelo vplivati.

So mi pa za drugo moto zavarovanje dvignili premijo skoraj za polovico. Tisto zgoraj omenjeno sem zal izkoristil kmalu po registraciji, motor totalka, izplacilo skode korektno in hitro, potem sem kupil enak nov model motorja in placal precej vec. Ne na racun PR, ampak na racun nizjega komercialnega popusta zaradi skodnega kolicnika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.860
12.418
113
v glavnem bleferji vsi po vrsti... nekdo ki ne povzroča škode bi bi morala biti zavarovanje skoraj šenk na dolgi rok, ker to so pač netežavne stranke...tako pa se biznis delajo predvsem na tistih ki ne povzročajo škode. Ciganija da te kap.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.586
7.893
113
pri taščici
Znanec unicil gumo na motorju nekje na Hrvaškem.
Ker je bil vikend ni resil zadeve pri lokalnih vulkanizerjih zato.je klical asistenco. Ker ni mogel preko vikenda nakazati denarja za gumo(gume pa ne pripeljejo brez plačila vnaprej), mu je triglav raje pripeljal nadomestni avto 400km dalec, odpeljal motor in se dve nocitvi jima placali.
Gumo bi dostavljalcu placal v gotovini.
Skratka, pravila da te srat prime. Potem se je cel teden vozil okol z nadomestnim avtom. Ker motorja mu pa tudi niso nazaj na dopust pripeljal..

• Haha
Reactions: novaa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.586
7.893
113
pri taščici
Ja, na tak način se tudi dvigujejo cene asistenc. Bolano.
Namesto da bi zalozili "100" evrov in dali 100€ za expres dostavo gume so dali raje jurja ali dva za vso asistenco okol tega.

• Všeč mi je
Reactions: luciano