Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.426
843
113
Zavarovalnice so itak vse skup nateg.
Ponudbe, pogodbe ...., pa so tko sestavljene da še pravnikom ni jasno kaj podpisujejo, kaj šele laikom.
Ko pa vse skup seštejem plačam cca 2000€ vseh zavarovanj na leto, v zadnjih 30 let pa nisem imel za več kot 500€ škode, katere bi lahko uveljavljal pri zavarovalnicah.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.546
1.959
113
To je 1 : priblizno. Meni je toča stolkla avto par dni po nakupu. Škode 10k and beyond. Najbolje vloženih 2000e ever.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.729
5.413
113
Ponudbe, pogodbe ...., pa so tko sestavljene da še pravnikom ni jasno kaj podpisujejo, kaj šele laikom.
Ko pa vse skup seštejem plačam cca 2000€ vseh zavarovanj na leto, v zadnjih 30 let pa nisem imel za več kot 500€ škode, katere bi lahko uveljavljal pri zavarovalnicah.
Kdo te pa sili da delaš kasko zavarovanje? Saj ni obvezno!

Približno 5% folka ima veliko škodo, potem je veliko manjših škod, velik del folka pa ne koristi nič, res je...

Ni nateg, ampak čista matematika - statistika, od xyz zavarovancev, bo x imelo veliko škodo, y malo, z pa nič,
glede na vrednost avta se izračuna kolikšna mor pobrati pobrana premija da se izplačajo vse škode
in cca 30% ostane za stroške dela in nekaj za dobiček...

Drugače pa a veš, kolk so šele nateg varnostni pasovi in air-bagi v avtih!

Kolikrat si jih že rabil? Nikoli, pa verjetno ne boš, predlagam da jih vzameš ven iz avta in prodaš, teb pa že ne bo noben govoril da moraš to met!

:sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

sad

Guru
24. avg 2007
22.022
10.725
113
Če imaš to mnenje in še vedno plačuješ toliko zavarovalnicam, potem si pač umsko zaostal.
Enostavno, plačaj le obvezno zavarovanje za avto, vse ostalo pa ne rabiš.
Samo upam, da ne boš potem na POP TV jamral, kako je država glupa, ker nič ne pomaga pri (vstavi po želji).

first1

Fizikalc
19. mar 2018
356
168
43
To je 1 : priblizno. Meni je toča stolkla avto par dni po nakupu. Škode 10k and beyond. Najbolje vloženih 2000e ever.
Kako 2000? ALi misliš 2000€ tisto leto? Ali si imel sploh prvo leto kasko, nobeno leto leto prej in nobeno kasneje? Težko si v plusu pri naših zavarovalnicah.

Imam teto, ki je z avtom pristala v jarku 13 let nazaj, še zdaj govori o tem in da ne ve kaj bi takrat naredila če ne bi imela kaska. In seveda vsako leto skešira tistega jurja za kasko, dela pa 8k km letno. Trgovine s strahom bo kar super opis. Mene je strah za bajto, to imam kr top zavarovano, avto pa vozim tak kjer je škode lahko max 3-4 jurje in toliko je vedno "v žepu", zav pa pač osnovno 80€ na leto. Pa tisti zneski na računih izstavljenih za zavarovalnico ponavadi nimajo ravno stika z realnostjo, se da včasih za 1/2 ali 1/3 cene avto porihtati.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
356
168
43
Nesreča z avtomobilom. 11k€ škode. Vplačane zavarovalnine do takrat približno 3500€. Za mene je jo brainer.
Do takrat? Zakaj ne do danes? Eni imate res nesrečo ali pa ste dosti na cesti? Moja računica: v 20 letih bi bil nekje 15 jurjev v minusu, če bi plačeval za kasko, pa dodatnih 15k eur še moja.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.546
1.959
113
Kako 2000? ALi misliš 2000€ tisto leto? Ali si imel sploh prvo leto kasko, nobeno leto leto prej in nobeno kasneje? Težko si v plusu pri naših zavarovalnicah.

Imam teto, ki je z avtom pristala v jarku 13 let nazaj, še zdaj govori o tem in da ne ve kaj bi takrat naredila če ne bi imela kaska. In seveda vsako leto skešira tistega jurja za kasko, dela pa 8k km letno. Trgovine s strahom bo kar super opis. Mene je strah za bajto, to imam kr top zavarovano, avto pa vozim tak kjer je škode lahko max 3-4 jurje in toliko je vedno "v žepu", zav pa pač osnovno 80€ na leto. Pa tisti zneski na računih izstavljenih za zavarovalnico ponavadi nimajo ravno stika z realnostjo, se da včasih za 1/2 ali 1/3 cene avto porihtati.
Kaj blebeces? Za 100k avto ke kasko 2k. Tisto leto. In vsako leto.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.372
1.922
113
41
A je to, da si imel za 500 eur skode - zdaj slaba al dobra novica za tebe?

Slisi se super.. Bere pa se te, kot da si žalosten, da ti ni bajte zalilo ali da bi večkrat avto razbil al kako? :)

first1

Fizikalc
19. mar 2018
356
168
43
Kaj blebeces? Za 100k avto ke kasko 2k. Tisto leto. In vsako leto.

Čakaj ti vsako leto plačuješ kasko, a računico napišeš samo za leto nesreče? Kdo tu blebeče? Dobro da nisi napisal računico za točno tisti mesec nesreče, ker si zav. plačal v 12 obrokih. Če že pišeš napiši koliko si v vseh letih dal za kasko in koliko si koristil.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.372
1.922
113
41
Gledano na množico ljudi in v daljšem času, seveda ni računice.. Kaj, da bos dobil več kot si v vseh letih placal? A da bi dolgoročno zavarovalnica izplacevala vec kot skasira? Tezko ane?