Plenilec Petrol grozi

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.584
3.623
113
No pol pejt pogledat, pa ti bo jasno zakaj se lokalci vozijo v Mozirje.

Še vedno čakam tvoj odgovor. Aja najbrž bo čri, čri....

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.584
3.623
113
A smo spet v zajebantskem modu? Kul. Povej ko te mine. Med tem pa razmisli po kok so drva.
Yebala te drva. Ko se zaplezaš začneš vse mogoče prijeme, da se izmotaš. :valjamse:
Pač si se zayebal. Bodi dec, priznaj zmoto in gremo dalje. Aja ne, ti si rajš ko baba, z miljon izgovori. :aplauz:
Sem pozabu s kom imam opravka.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
14.696
2.429
113
Emona / Carnium
O čem je debata?

Zoki pravi, da je v štacuni vse kar rabiš. Zoki ni snežinka in se lepo napapca s kilo od 80 belega in malo domače Poli. Za 30min vožnjo pa porabi enako dolgo, kot ljubljanski Safet kad gre u BeTeCe po paprike.
1750790407124.png

Medtem v deželi kjer vlada piccione petroleo:
1750790550045.png

tony

Guru
23. jul 2007
10.236
1.778
113
Kako si primerno "zgrešil", da je Spar večkrat poudarili kako bi postavili svoje bencinske ob nakupovalnih centrih (da je to njihova dolgoletna želja), pa tega ne izvedejo, ker ni računice (še vedno imajo v planu da bodo - če bo kdaj v temu plus)
Prvič slišim, kaj naj? Zakaj bi nekdo danes postavljal nove pumpe (za ta biznis je najbolj pomembna lokacija, in ob prometnicah so te, si predstavljam, že zasedene)? Pa OMV je ugledal električni writing on the wall in posel odprodal?

Skratka, prišli smo do tega, da Spar dela več dobička kot Petrol (če ima ta 7 mrd prometa in 40 mio dobička), da pa Petrol, kljub menda nikakršni marži, nikakor ne dela izgube. Celo tovarišijski bankomat za sumljive posle je, po potrebi.

In ob vsem povedanem se mi zdijo grožnje z nation-wide (zakaj niso zagrozili še z enournim zaprtjem pump na HR, saj nimajo kaj dosti HR lastnikov?!) zaprtjem pump za eno uro in zapiranjem pump v najmanjših krajih abotne.

tony

Guru
23. jul 2007
10.236
1.778
113
Zato ker si vsak dan na AC.
Tisti ki pa letno prevozimo manj kot kkm po AC in obvoznicah pa nismo ravno hodili po stropu.
Brez je biti tezko, z njo pa ni ravno poceni (10c+/km samo vinjeta). Se pravi nas vinjeta stane vec kot bencin po AC.
Veš kako je, vsaka palica ima dva konca.

Seveda imaš na nek način prav, če AC koristiš nekajkrat na leto se ti gotovo ne izplača. Vinjeta je pravzaprav postala neke sorte dodatni davek na avto. (Še to: preštudirati bi bilo treba razmerje med pobranim denarjem od vinjet in tovornimi cestninami... Morda bi jih nekoč lahko tudi ukinili, pa bi DARS vseeno preživel?)

Je pa koristila večini državljanov, tudi tistim, ki sploh niso vozniki, le živijo ob regionalkah in v bližini AC.

5 let sem se po stari cesti čez Vodice vozil v KR, in bilo je... zanimivo (pa še rondoja v sp. brniku (ali kaj je že? dolgo je že tega) še ni bilo, in danes se čudim, da nisem tam vsaj enkrat letno razbil avta pri zavijanju levo na glavno cesto). Pomnim ogromne količine prometa skozi naselja, kjer pač živi veliko ljudi, meglo jeseni, ledeno cesto čez Vodiško gmajno (nesreče, tudi požar avta in smrtno žrtvijo), klanec v Vodicah s slabim asfaltom, kjer so se radi zaletavali v ograjo pri vožnji navzdol (kasneje so ga končno orenk porihtali), slabo vozniško kulturo in divjanje takoj ko je bila cesta malo prazna, rešilca, ki je zjutraj v temi v sp. Brniku nalagal otroka, ki ga je povozil nekdo v tisti neskončni koloni avtov (zdi se mi, da je preživel, ampak ne me držati za besedo), pa poletno gužvo brez klime, kjer ljudje mečkajo, s 50 konji pa težko koga vsaj na pol varno prehitiš...

In spomnim se točno dneva, ko uvedli vinjeto, ko je bilo skozi Vodice že prvi dan smešno malo prometa, da ne rečem nič prometa. Vsi smo šli na AC, ki nas je celih 25 let prej ogromno stala, in zaradi ekonomsko nepismene (ljudje so vožnjo po AC dojeli kot elastično povpraševanje, kjer "imaš alternativo", nakup vinjete pa kot neelastično, kjer neko dobrino moraš imeti, ker "ni alternative") države ostajala na pol prazna. Pomembna je tudi prometna statistika od uvedbe vinjet, ki so rešile ogromno življenj (zagotovo en ukrep države, ki je rešil največ življenj v zgodovini), kje je nato še manj svinjskega zraka po naseljih in hrupa.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.838
8.286
113
Prvič slišim, kaj naj? Zakaj bi nekdo danes postavljal nove pumpe (za ta biznis je najbolj pomembna lokacija, in ob prometnicah so te, si predstavljam, že zasedene)? Pa OMV je ugledal električni writing on the wall in posel odprodal?

Skratka, prišli smo do tega, da Spar dela več dobička kot Petrol (če ima ta 7 mrd prometa in 40 mio dobička), da pa Petrol, kljub menda nikakršni marži, nikakor ne dela izgube. Celo tovarišijski bankomat za sumljive posle je, po potrebi.

In ob vsem povedanem se mi zdijo grožnje z nation-wide (zakaj niso zagrozili še z enournim zaprtjem pump na HR, saj nimajo kaj dosti HR lastnikov?!) zaprtjem pump za eno uro in zapiranjem pump v najmanjših krajih abotne.
OMV je pumpe odprodal ker je prezadolzen in so financerji zeleli da odproda premozenje.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.236
1.778
113
Dnevnik, danes:
"Petrolu ljudje zares niso pomembni, javni interes tudi ne, črpalka v Petrini in tista na Celovški v Ljubljani jim predstavljata enake vrste problem: nimajo dovolj za južno."