Plenilec Petrol grozi

netko

Guru
25. jul 2007
7.178
2.520
113
zdej se počasi čuden počutim ampak prepričati se pa ne bom pustil... hočete rečt, da se peljete v avtu iz točke a v točko b še posebej na avtocesti in vas nikoli ne prime, da bi nekaj popili ali pa na hitro v usta dali ali pa greste tankat pa mimgrede še vzamete eno čololado pa sladoled... no meni v takih primerih niti na pamet ne pride da bi se peljal še v eno trgovino da si kupim piksno coca cole al pa...

in pod črto z lojalnostnim sistemom je petrol tukaj pred vsemi konkurenti

tole so recimo brezplačni artikli, ki sem jh pobral pred par dnevi, glede na to da edino kar rabim je, da pri njih tankam se mi zdi kar ok
1751282341680.png

netko

Guru
25. jul 2007
7.178
2.520
113
Saj je ok, da si nekaj dobil za točke. Niso pa to brezplačni artikli. Ker te artikle si ti vse plačal.
dejansko jih nisem plačal... vem kaj hočeš povedat samo gorivo moram tankat in če ga tankam pri petrolu, omvju ali pa kje drugje je cena ista, drži?
no in največkrat v kategorijo kje drugje sodi hrvaška, kjer sem na petrolu tankal in zato ker sem točil več kot 20 litrov dobil na kartico še eno gratis kavo... in tako večkrat

zdej če ti gledaš, da se plača breplačne artikle s ceno goriva je to bolj ali manj nesmiselno, ker bi potem lahko rekel, da s tem ko ne tankaš pri njih mečeš stran darila, ki si jih plačal

• Všeč mi je
Reactions: motofrik
2. sep 2007
1.557
827
113
Dolenjska
Ne plačaš jih s ceno goriva, samo s tistim delom cene, ki se ji reče marža.

Če ne tankaš pri njih pa tudi ne plačaš pri njih in nisi vrgel stran nič, ker tudi nič nisi dobil. Semantika, vem.:)

• Všeč mi je
Reactions: mistique

netko

Guru
25. jul 2007
7.178
2.520
113
Ne plačaš jih s ceno goriva, samo s tistim delom cene, ki se ji reče marža.

Če ne tankaš pri njih pa tudi ne plačaš pri njih in nisi vrgel stran nič, ker tudi nič nisi dobil. Semantika, vem.:)
to na kar namiguješ bi imelo smisla, če bi bila cena pri ponudnikih različna tako pa za isto ceno točiš in je samo vpršanje kje za isto ceno dobiš več... drži?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.352
159
63
to na kar namiguješ bi imelo smisla, če bi bila cena pri ponudnikih različna tako pa za isto ceno točiš in je samo vpršanje kje za isto ceno dobiš več... drži?
Jaz tudi ne razumem, zakaj se eni tako jezijo na petrol. Dejansko je cel kup popustov s pikami še vedno predrag, ampak določene stvari so pa 4free. Jaz sem 25 let govoril "ne, nimam petrolove kartice in res je ne rabim imeti", ko so pa rekli, da pa lahko direkt za točke dobiš nekaj, sem pa dal na telefon. In imam mir, dec na blagajni poskenira telefon in jaz prislonim telefon na pos in plačam direkt. Ko se posveti zelena kljukica, "Hvala, adijo". Pa po pravici povedano zelo redko kupim kavo ali karkoli in sem lani pač nakupil nekaj plastenk vitrexa (ki ga dejansko porabim s takšno kilometrino). Če me že prime, potem kupim sladoled in tako kot nekateri, ni variante, da bi se zapeljal do druge štacune. Pač tako je.

Jernej

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.746
2.455
113
Emona / Carnium
zdej se počasi čuden počutim ampak prepričati se pa ne bom pustil... hočete rečt, da se peljete v avtu iz točke a v točko b še posebej na avtocesti in vas nikoli ne prime, da bi nekaj popili ali pa na hitro v usta dali ali pa greste tankat pa mimgrede še vzamete eno čololado pa sladoled... no meni v takih primerih niti na pamet ne pride da bi se peljal še v eno trgovino da si kupim piksno coca cole al pa...

in pod črto z lojalnostnim sistemom je petrol tukaj pred vsemi konkurenti

tole so recimo brezplačni artikli, ki sem jh pobral pred par dnevi, glede na to da edino kar rabim je, da pri njih tankam se mi zdi kar ok
Poglej priponko 99774
Junk for free. PETROL. :cheer:

Čokolada, sladoled in KLOAKAkola so nekakšni argumenti v prid loyalty kartice? :bonk:Jaz sem čoko bananice iskal...pa kisle kumarice bi tudi kupil, če bi jih imeli. Se zgodi, absolutno. Ampak zakaj bi hotel loyalty kartico za to? Če šopingiraš smeti tako "mimo grede", potem je loyalty karitca absolutno za tebe.
Za mene bo, ko bodo častili zvhran tank za vsako 6. polno tankanje zvestega kupca mističarja ;) You make them royalty with your loyalty.
Sladkane kavice, pir,...pravzaprav ste z vitrexom še najbliže tistemu, kar je na Petrolu za kupiti...oh wait...

1751304524126.png
1751304541656.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.803
17.204
113
[izmetavanje kosti za glodanje ON]
Hja, če prišteješ k ceni Spar Vitrexa še amortizacijo vozila ter porabo časa in goriva za pot do Spara in nazaj, lahko prideš na podobno, če ne višjo ceno od Petrola. :fredi:
[izmetavanje kosti za glodanje OFF]

Disclaimer - veliko oz. vse je odvisno od lokacije posameznika in Spara/Petrola

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.117
7.551
113
Baj the mimo - po kok je kofitogo na Petrolu? To sem najbolj pogresala in z veseljem si jo kdaj kupim v sparu, imajo tam tudi avtomat. Tam je un irish neki neki kapučino 1,7€.

P.s.
Sorry za OT, mistični me je derailov.

• Haha
Reactions: mistique

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.843
407
83
Vipavska dolina
ksz
Jaz sem rabil točke za popust pri elektriki, lani ko so uvedli ponovno regulacijo so tisto spet ukinili. Letošnji sistem mi nek
ako ni kdovekaj, tako da čakam slučajno če uvedejo za naslednje leto tako kot je bilo prej, sploh par let nazaj ko sem imel 4 ali 5 mesecev 30% "cenejšo" elektriko. Pa pustimo stat koliko je dejansko bila cenejša. Januarja preden so pike šle po gobe sem vzel 2 kantici vitreksa, stale sta me 0 oz. kot sem rekel prodajalcu, še nikdar nisem dal jurja za kantico vitreksa. Ostale pike sem jim pa šenkal oz. so propadle.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.746
2.455
113
Emona / Carnium
[izmetavanje kosti za glodanje ON]
Hja, če prišteješ k ceni Spar Vitrexa še amortizacijo vozila ter porabo časa in goriva za pot do Spara in nazaj, lahko prideš na podobno, če ne višjo ceno od Petrola. :fredi:
[izmetavanje kosti za glodanje OFF]

Disclaimer - veliko oz. vse je odvisno od lokacije posameznika in Spara/Petrola
Vitrex za 1,49€ [1,20€ za lojalne] (3L) na liter ali za 0,54€ (5L) in izbiraj najbližjo trgovino...recimo, da si iz Solčave :fredi: pa si amortizacijo lahko izračunaš. Če si na Pagu, ne rabiš v Solčavo po Vitrex...majkemi.
Loyalty card (in brezplačni izdelki) je rdeča nit. Ne problematiziram situacije: "ko sem ravno tu, bom pa še kondome kupil." Vemo, kako je če nekaj nujno rabiš :evil:in cocacola to ni, loyalty card don't cut it.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.803
17.204
113
Zakaj Solčava in Pag, več kot dovolj je, da si iz neke vasice bogu za hrbtom (torej samo Solčava) in imaš lokalni Petrol veliko bližje kot Špar. Sicer pa je amortizacija + gorivo tu še zanemarljivo. Vsaj meni osebno no, ki v takem primeru najbolj cenim čas, ki je v obliki tistih nekaj deset minut nedvomno vreden več kot pa par € prihranka zaradi razlike v ceni, loyality card pa to še dodatno poveča (da se vsaj malo držim rdeče niti). Majketi.

Disclaimer - ne kupujem praktično ničesar na Petrolu in ne želim prikazati, da je kupovanje tam na splošno ugodno ali smiselno ampak v določenih (redkih) primerih je pa točno to.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.117
7.551
113
Kondom zdrzi en cajt v denarnici, kdor ga sploh nuca. Doma skuhana kava pa ni dolgo vroca in doma vzet redbull iz hladilnika ni dolgo casa mrzel, ko rabis nekaj, da te zbudi... Eni imame resne tezave s tem, da se nam spi za volanom. Ta junk mi krajsa zivljenje bistveno manj, kot ce ga ne bi bilo... Pol na naslednji moram pa pol lulat. Pol evra... Tudi ne morem na zalogo prej ali pa pol :zavijazocmi:

Kaki kondomi bogami. Vecina jih ima cas pocakat na kombinacijo 25% na izdelek pa 10% penzjon popust in se bodo za nekaj let... To si lahko kamot vnaprej pripravljen

P.s.
A wc lahko na pike?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.746
2.455
113
Emona / Carnium
Vse, kar ni gorivo je drugje ceneje z ali brez Petrol kartice zvestobe. Torej, cene so na Petrolu višje, točke so del že plačane marže, večina izdelkov je nezdravih...

Če se že uporablja izraz "prihranil", potem ceni svoj čas (ker gre za denar, right?) in načrtuj ter kupuj (kavo, pivo, čokolado, redbul,...) v trgovini in zares prihrani.

Še enkrat: moja malenkost na črpalki kupi sladoledek, vodico, kavico,...sam ne se farbat s pocen perom prek Petrol kartice pa gratis sladkano vodo :valjamse:

netko

Guru
25. jul 2007
7.178
2.520
113
Zakaj Solčava in Pag, več kot dovolj je, da si iz neke vasice bogu za hrbtom (torej samo Solčava) in imaš lokalni Petrol veliko bližje kot Špar. Sicer pa je amortizacija + gorivo tu še zanemarljivo. Vsaj meni osebno no, ki v takem primeru najbolj cenim čas, ki je v obliki tistih nekaj deset minut nedvomno vreden več kot pa par € prihranka zaradi razlike v ceni, loyality card pa to še dodatno poveča (da se vsaj malo držim rdeče niti). Majketi.

Disclaimer - ne kupujem praktično ničesar na Petrolu in ne želim prikazati, da je kupovanje tam na splošno ugodno ali smiselno ampak v določenih (redkih) primerih je pa točno to.
Kupovanje pri njih je lahko tudi ugodno in moram rect, da skoraj ne kupim pri njih zato, ker bi bilo ugodno ampak zato, ker sem prisparal cas ba koncu kvartala pa me potolazijo z zastonj darili in meni to spila drugace pa sem clovek, ki nikoli in nikdar ne kupujem po ceniku

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.803
17.204
113
Vse, kar ni gorivo je drugje ceneje z ali brez Petrol kartice zvestobe. Torej, cene so na Petrolu višje, točke so del že plačane marže, večina izdelkov je nezdravih...
Se strinjam ampak jaz opisujem širšo sliko.

Če se že uporablja izraz "prihranil", potem ceni svoj čas (ker gre za denar, right?) in načrtuj ter kupuj (kavo, pivo, čokolado, redbul,...) v trgovini in zares prihrani.

Še enkrat: moja malenkost na črpalki kupi sladoledek, vodico, kavico,...sam ne se farbat s pocen perom prek Petrol kartice pa gratis sladkano vodo :valjamse:
Še enkrat: so situacije tako pri lokalcih kot pri turistih katerih te še tako dobro načrtovanje ne reši in izjeme so pa tisto o čemur pa jaz pišem. Se ne farbam.

netko

Guru
25. jul 2007
7.178
2.520
113

Sam ti si res bolnik a zdej si bom vodo kupoval v trgovini in si jo grel v avru, pa kavico ki jo mogoce sploh ne rabim ajej ajej

mistique

Guru
16. jun 2009
14.746
2.455
113
Emona / Carnium
Kondom zdrzi en cajt v denarnici, kdor ga sploh nuca. Doma skuhana kava pa ni dolgo vroca in doma vzet redbull iz hladilnika ni dolgo casa mrzel, ko rabis nekaj, da te zbudi... Eni imame resne tezave s tem, da se nam spi za volanom. Ta junk mi krajsa zivljenje bistveno manj, kot ce ga ne bi bilo... Pol na naslednji moram pa pol lulat. Pol evra... Tudi ne morem na zalogo prej ali pa pol :zavijazocmi:

Kaki kondomi bogami. Vecina jih ima cas pocakat na kombinacijo 25% na izdelek pa 10% penzjon popust in se bodo za nekaj let... To si lahko kamot vnaprej pripravljen

P.s.
A wc lahko na pike?
Mah, to je stvar sloga...če si s kondomi vedno "spreman", potem si lahko tudi z vitrexom in redbullom :) Če pa nimaš cajta, volje...kaufneš na Petrolu, why not. Če si lahko kavo na 2500nmv skuham, si jo bom pa tut za v avto, mende bo držala tiste 2-3h....če se pa fjakam 13h, si jo pa tut jst prvoščm petrolovo kraljevsko.

Kako ti junk krajša življenje bistveno manj, kot če ga ne bi bilo? Bi se vozila v smrt al kva? Ustav se baba! Z RedBullom boš zmer bolj zaspana...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.803
17.204
113
Uh-oh kaj sem se sedaj spomnil... Ene 3 leta nazaj sem preko Petrola in kartice zvestobe kupil en TV in 3 klime, ki so me na podlagi Petrol ugodnosti prišle malenkost ceneje od takrat najcenejših ponudb na trgu (za identične izdelke seveda) v kolikor se da Petrol na ignore. Samo toliko, da se malo popravim, ker sem malo nazaj napisal, da na Petrolu ničesar ne kupujem.