Planet Golob

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.212
5.861
113
Ivo plunil denar na suho brez pogojev?
saj "problem" (za občino) je, ker je postavil pogoje.

Ivo Boscarol je že lani opozoril, da donacija ni bila dana brez natančno določenega namena.

»Na koncu hočem imeti v Ajdovščini reševalni helikopter, reševalni center, zdravstveni dom in lekarno za donacijo, ki sem jo dal, kar je jasno in nedvoumno tudi po pogodbi, v nasprotnem primeru se bo denar vračal.«

Te besede danes zvenijo še bolj resno. Občina je namreč del doniranega denarja porabila tudi za druge proračunske namene, zato se med domačini pojavlja skrb, kaj bi morebitna zahteva za vračilo pomenila za občinske finance.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.274
9.472
113
To je nekako to, ko se s ferdom recimo ne strinjava, kako naj preide denar premožnejših v družbeno dobro. Ne vem, a je on prevec naiven, ali jaz prevec cinična, ampak meni se zdi, da se preko javnih servisov izgubi prevec neznano kam, ce na koncu sploh kaj do cilja pride. Ali so ga zupan in njegovi srali ali ne, je lahko povsem nepomembno, ljudje morajo biti samo dovolj skregani. Razpisi, pritožbe, tožbe, ze ce so nameni dobri in posteni. Ce niso, je pa še slabše... Lahko nikoli ne bo zgrajeno, kar pa bo, bo blazno drago. Po drugi strani pa najbrz enako tezko njemu zemljo "dajo" v ta namen in pogojem, da gor ZD pa helipad naredi in potem on vse skupaj podari občini. Bi se verjetno zataknilo na enak nacin pri zemlji... Ne vem...

Na koncu bo hotel denar nazaj ali pa vsaj tocno specificirano, kam je sel, da se odloci ali je bil namen kljub temu dovolj v dobro obcanov, da ga ne bo zahteval nazaj (kriterij bo pa povsem njegov, pa ceprav se bo na FB glasovalo in pozivalo k demokraciji). Drugace jih lahko na kant spravi in prav en klinc ga bo brigalo, da se ga bo po medijih vleklo, da je on kriv za to in vse. Dobrota je sirota, ce je prejemnik, no... Da se ne bomo spet se zgubljali v isti zgodbi kot kak dan nazaj.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.144
740
113
V Ajdovscini naj fuzbalplac namenijo temu projektu. Bo tam potem zaokrozena celota. Prostora za helio zadosti.
Pa folk vprasat kaj imajo radi igre ali skrb za zdravje.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in B81