Planet Golob

jezek

Guru
24. jul 2008
5.319
2.276
113
Fejk, 100 posto. Kdo bi pri 3 otrokih imel EV in nobenega malega plinskega koharja. Dobro da ni napisal da ima na podstrešju še Pantelijo na zunanjem krvnem obtoku, ki cuza 5kilo....

sad

Guru
24. avg 2007
22.783
11.622
113
Fejk, 100 posto. Kdo bi pri 3 otrokih imel EV in nobenega malega plinskega koharja. Dobro da ni napisal da ima na podstrešju še Pantelijo na zunanjem krvnem obtoku, ki cuza 5kilo....
Ni nujno. Obstajajo takšni tiči, ki so vsi pametni in polni gobcov, kako smo drugi neumni, da nam alternativa žre prostor brez veze. Ta gobčnost lahko traja tudi deset let in več, dokler ne pride tako sranje. Potem jih ni več nikjer. Oz. so, jamrajo po medijih, kak te to so žrtve.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik
Wtf... 2 dojenčka ona brez mleka in v rizični nosečnosti. In vrgli ven šporhet... Uf... ne vem kaj bi rekel.
če se obregnem ob tvoj naslednji post, namest pečke in drvi maš magari 2 bombuli eno plinsk plato, pa prenosno plinsko peč (lahk tud 2) , segreje brez težav. To bi tistemu zgoraj precej olajšalo trenutno situacijo

včasih so se dobile bioetanosle oz peči na parafinsko olje, sam to je drago za se zmešat (gledal v ottimaxu, napram plinu je to zaltarstvo)

• Všeč mi je
Reactions: sad

jello

Guru
22. sep 2008
11.047
4.275
113
Pošlji štromar5 na 1919 da se ga pošlje na survivor tečaj k cigotom. Tam ima vsaka baraka v vsakem trenutku več dojenčkov (kot priključkov za vodo in elektriko). Večina jih preživi zimo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.125
5.187
113
Zakaj točno bi bil trol članek? Omenjeno območje je bilo pri elektro Maribor vpisano kot območje pod izpadom.

Ni še toliko let nazaj, ko je tudi v bližini nas bil izpad 2 dni, malce hribovit teren, kabli skozi gozd, pa je šla cela linija. Sorodniki sicer imajo agregat in so živino zrihtali, ostalo pa pač v temi, kaj pa boš drugega. Gretje na drva.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.705
7.817
113
Seveda je trol članek. Saj sem napisal, ima dva dojenčka, torej dvojčka, nima mleka in je rizično noseča. To je biološko skoraj nemogoče. Potem so rekli, da so šporhet ven zabrisali, ker je vlada rekla, da bo to prepovedano. A ko nekdo nekaj reče, potem že vse ven pomečemo? Brez da se sprejme zakon, preden so jasni pogoji ipd....

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.019
4.159
113
Najlažje je lastno neumnost prevalit na drugega.
Nova hiša (obnovljena), SE na strehi (štrom prek teče), zamenjava kurjave za TČ, nova kuhinja,...EV,...; da pa bi en navaden kamin za "dušo" not pustili, ne to pa ne, ker bo "vlada" to prepovedala. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.125
5.187
113
Daj ti doktor nam pojasni zakaj je to biološko nemogoče? Tole me pa res zanima.

Šporheta marsikdo več nima. Že tu okrog nas se najdejo primeri kjer so ob renovaciji hiše zmontirali toplotno zrak - voda, na streho vrgli SE in kupili električni avto, ki je edini avto pri hiši. Nimata pa več otrok doma. Plina tudi nimajo. Torej?

Sam sem sicer šel ravno v kontra smer, toplotne nimamo, del hiše ima zraven 220V tudi 12V razsvetljavo, plin čaka v garaži, pa tudi en star štedilnik na plin za rezervo smo priklopili, ker so ga pri sorodnikih dali ven. Agregat je pa tako ali tako obvezen tam kjer je živina pri hiši. Ampak tudi ta sistem me veže na dobavljivost goriva v primeru kakšnih večjih težav.

Spodnja etaža sicer greje termosifonsko, zgoraj je pa kamin za rezervo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.598
10.773
113
Ker smo bili ne tako zelo dolgo nazaj samo eno noč žleda oddaljeni da bi bli v temi in mrazu cel mesec. En back up mora bit, ne pa da se dons zida hiše brez dimnikov, ker štrom je itak v vtičnici.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.705
7.817
113
Daj ti doktor nam pojasni zakaj je to biološko nemogoče? Tole me pa res zanima.
O rizični nosečnosti se začne govorit po 6 mesecu nosečnosti (lahko prej če so znani znaki bolezni, ampak potem ga ne vtikamo več, a ne). Otrok pa začne uživat trdo hrano po 4 tem mesecu. Do rizične nosečnosti bi otroka morala trdo hrano jesti že najmanj 3 mesece. Avtor pa se izgovarja da mama nima mleka.

B81

22. jul 2007
39.589
12.265
113
Seveda je trol članek. Saj sem napisal, ima dva dojenčka, torej dvojčka, nima mleka in je rizično noseča. To je biološko skoraj nemogoče. Potem so rekli, da so šporhet ven zabrisali, ker je vlada rekla, da bo to prepovedano. A ko nekdo nekaj reče, potem že vse ven pomečemo? Brez da se sprejme zakon, preden so jasni pogoji ipd....
daco šporhet so vrgli ven zaradi nove kuhinje...menda neoš bdržal 70 let astarega šparherta v novi kuhni :D
Peči na trda govira pa so moral ven iz kotlovnicep ri namestitvi toplotne črpalke. Sicer pa je menda v tem času že kupil kako plinsko peč magari na bolhi ali pa pač generator, ki je must-have če daš staro peč ven.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.705
7.817
113
Ja samo če vržeš ven šporhet zaradi prenove, se ne izgovarjaš, da si zato, ker je vlada rekla, da bo to prepovedano. Skratka, moje 99,9% mnenje je, da je vse skupaj zlagano.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.125
5.187
113
O rizični nosečnosti se začne govorit po 6 mesecu nosečnosti (lahko prej če so znani znaki bolezni, ampak potem ga ne vtikamo več, a ne). Otrok pa začne uživat trdo hrano po 4 tem mesecu. Do rizične nosečnosti bi otroka morala trdo hrano jesti že najmanj 3 mesece. Avtor pa se izgovarja da mama nima mleka.
To kar teoretiziraš v marsikaterem primeru ne gre skupaj s prakso. Bili so primeri, kjer so ženske večino rizične nosečnosti praktično preživele v postelji in to ne šele od šestega meseca naprej. Mama marsikatera nima mleka in kupujejo formulo, za katero pa ironično rabiš elektriko, da jo pripraviš. V končni fazi malemu otroku, ki je na otroški hrani tudi ne boš šel delat sendviča s šunko.

Takih primerov bo zmeraj več, ker ljudje vse skupaj jemljejo preveč samoumevno, sploh tisti, ki niso v centrih večjih mest, ker ko pride do izpada električaji štartajo na trafotih kjer je priklopljenih več gospodinjstev.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.125
5.187
113
Ja samo če vržeš ven šporhet zaradi prenove, se ne izgovarjaš, da si zato, ker je vlada rekla, da bo to prepovedano. Skratka, moje 99,9% mnenje je, da je vse skupaj zlagano.
V medijih so se en čas pojavljali točno taki članki. Da bo kurjenje v navadnih kuriščih prepovedano. Ti poiščem kakšnega ali boš sam?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.705
7.817
113
Vse je na meji neresničnosti. So primeri, ne rečem. Ampak, imaš dvojčka, nimaš mleka, in si rizično noseč. Samo še BigFoot manjka v tej zgodbi.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.239
756
113
No meni ni prišlo na misel da bi bil trol. Varjetno zato ker sem star naivnež ki mu niti na misel ne pride da bi šel takole okol govort nekaj kar ni res. Priznam! Je pa čudno da ima pri vseh težavah čas tole na internet pisat namesto da bi tudi sam poskušal najti rešitev. Prepričan sem če bi naredil en sam klic do lokalnih gasilcev bi imel stvar spedenano v dveh urah.