Planet Golob

2. okt 2007
4.107
2.768
113

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.457
9.591
113
Lalšna dva emseca ne bi nobenemu nič škodilo, samo bi morala ta del biti plačan in se štet v delovno dobo.

Jaz podpiram neko osnovno uposabljanje, ni nič narobe, da s zjutraj ob 6. uri vstaneš, telovadba, urejanje sob in potem uposabljanje.
Ravno taka podpiranja so zal najslabsa. Vojasko usposabljanje ni zato da se nekdo nauci posteljo pospravit.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.538
12.969
113
osnovne obrambne in preživetvene stvari bi morale biti že v OŠ, potem so vse zadeve od tu dalje organske. Tako pa vemo koliko balasta v šolah.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.274
12.895
113
kod Džej-Zija
Včeraj gledal del oddaje. Najbolj me je zanimal prispevek dddr. Andreja Pleterskega, predstavnika Srebrne niti, idejnega pobudnika in gonilne sile novega zakona. V tistem njemu odmerjenem času je povedal vse. Svojega očeta je našel v mlaki krvi. In zdaj travmo rešuje na način, da samomor omogoča najširšemu možnemu krogu uporabnikov, da se to nikomur več ne bi zgodilo.

Kaj se s tem dogaja dejansko na dolgi rok, lepo pove situacija na Nizozemskem, ki je leta 2002 prva uzakonila evtanazijo:
Podatki pa na Nizozemskem kažejo še en trend. Motili so se tisti, ki so domnevali, da bo asistirano umiranje zmanjšalo število nasilnih samomorov. Nasprotno. V obdobju med letoma 2007 in 2021, ko se je odstotek evtanazije v skupni umrljivosti povzpel z 1,6 odstotka na 4,6 odstotka, se je kar za četrtino povečalo tudi število samomorov, in sicer z 8,3 samomora na 100.000 ljudi leta 2007 na 10,6 leta 2021.

Predlagam, da si preberete celoten članek, je odlično napisan, operira z dejstvi in brez ideologije:

• Všeč mi je
Reactions: nacek in sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.484
10.698
113
Včeraj gledal del oddaje. Najbolj me je zanimal prispevek dddr. Andreja Pleterskega, predstavnika Srebrne niti, idejnega pobudnika in gonilne sile novega zakona. V tistem njemu odmerjenem času je povedal vse. Svojega očeta je našel v mlaki krvi. In zdaj travmo rešuje na način, da samomor omogoča najširšemu možnemu krogu uporabnikov, da se to nikomur več ne bi zgodilo.

Kaj se s tem dogaja dejansko na dolgi rok, lepo pove situacija na Nizozemskem, ki je leta 2002 prva uzakonila evtanazijo:

Predlagam, da si preberete celoten članek, je odlično napisan, operira z dejstvi in brez ideologije:
Take resne debate manjka. Ker tole kar se gre Primc ni za nikamor.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.538
12.969
113
moj sodelavec je isto našel očeta... se je s šrotarco v glavo, ker je imel terminalno bolezen. Je še imel tolk moči...ni bilo lepo.