Planet Golob

jello

Guru
22. sep 2008
10.920
4.235
113
Navedel sem koliko ima učitelj dopusta in kako se mu odmeri.

O tem kdo se spreneveda in kdo bluzi pa ne bom.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.276
113
Pomurje
toliko dopusta, nič ne delajo, pa ful jih manjka.... vsi lepo vabljeni.... kako da niste že v prvi vrsti za zaposlitev... univerzitetna izobrazba, malo došolanja, strokovca in imate NDČ... potem pa samo furat ta simpl lajf
Komot lahko greš stat za smetarski avto in kangle not obračat, če ti ne diši delo v šoli.
Če se že gremo butle.

Še vedno čakam demant mojih treh stavkov.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.328
12.811
113
Še o vinjetah

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.349
7.488
113
Pravilnik praviš?
Počitnice niso dopust?
Na smučanju so, se pravi aktivne počitnice in ne dopust?
Malo me moti to tvoje sprenevedanje.
Nekatere šole oziroma ravnatelji lahko pogledajo skozi prste. Uradno pa ima dopusta, koliko je v kolektivni pogodbi (in to ni 2 meseca plus 4x en teden). Eni ravnatelji ne komplicirajo, da ne rečem, se nosijo kartice in se družno štempla po registratorjih. Spet drugi ne pustijo bistvenega maneverseka prostora. In prav bi bilo tako. Recimo pri nas imamo vsako leto borbe po vrtcih, ker vzgojiteljice ne morejo na dopust (albančki in bosančki + sončki ne poznajo dopustov), pred šolo pa je parkiran po en avto, ali pa še to ne. Pa bi morale učiteljice priti pomagat ali nadomeščat, pa ne. Očitno se še na projektih in drugih dejavnostih nabere dovolj ur, da se ure izravnajo. Po nekaterih šolah pa slišim, da se tudi učitelji angažirajo v vrtcih.
Ni vse rožnato.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
pa, Holobist lepo potrjuje vse, kar sem napisala. Po nesreči in nehote sicer...
Jaz imam silne škole, on ima izgovore in žaljivke. Vsak te svoje atribute vnovči v vsakdanu, kakor ve in zna.
razlika je tudi da si ti na svojem, omenjena učiteljica pa žal ne. pa tu so še drugi vzroki zakaj se nekdo boji biti ob službo..začevši s krediti, morda v bližini ni zanjo primernega delovnega mesta, morda ne vozi pa je tako tudi omejena z iskanjem službe in podobno....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.671
8.068
113
Startala sem v JS, razlika je samo, da nisem tam ostala z idejami, da se mi mora prilagajati. Sla sem pa ven leta 2010, to je bilo, ce se spomnis, takrat, ko je bilo prekleto tezko dobiti službo, sredi krize, ne pa danes, ko eden drugemu zaposlene kradejo pa zaposlitev (sploh ucitelja) za tabo mecejo.

Pametni Holobist zraven se navrze, da gre za uciteljico par let pred penzijo. Me zanima, kdo jo bo odpustil in kako, da bo vzdrzalo...

Tako da ja, razlika, kako aktivno se posameznik loti svojega zivljenja vsekakor je.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.349
7.488
113
Se mi zdi da bodo časi, ko drug drugemu kradejo delavce hitro mimo. Ta mesec je 1600 manj delovno aktivnega prebivalstva kot junija. Manj je tudi zaposlenih za nedoločen čas.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.671
8.068
113
Kar gre gor, gre tudi dol... Ni zdaj to neka next level predikcija.

Ampak zdaj smo na prijaznejsem polu za delavce. Ce zdaj ne gre...

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.275
4.733
113
Se mi zdi da bodo časi, ko drug drugemu kradejo delavce hitro mimo. Ta mesec je 1600 manj delovno aktivnega prebivalstva kot junija. Manj je tudi zaposlenih za nedoločen čas.
sem našel zate recimo avgust/september razliko:
uživalci pokojnin 9/25 = 498.289
uživalci pokojnin 8/25 = 496.668

razlika: 1,621