Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
24.123
7.766
113
Redni petkov kolesar Miha Blažič N'toko bi imel referendum proti pokojninski reformi Luke Mesca (ki še vedno ni so-koordinator Levice, saj enotedensko glasovanje izvajajo po zemeljski pošti). Jutri pričnejo zbirati podpise za referendum.

Po besedah Blažiča gre namreč pri pokojninski reformi za "prevaro", v kateri bodo oškodovani delavci, mladi in upokojenci. Upokojili se bodo pozneje, prejeli manjše pokojnine, ki se bodo slabše usklajevale in izračunavale na podlagi slabšega referenčnega obdobja. To pomeni, da je neugodna, hkrati pa je nepravična, saj ne vsebuje višjega prispevka delodajalcev, ki po njegovih navedbah od leta 1996 vplačujejo enega najnižjih prispevkov za pokojnine v Evropi.

Delavska koalicija se spopada tudi z očitki stvarnikov reforme, da bi z referendumom lahko ogrozila izplačilo božičnice oziroma zimskega dodatka za upokojence ter druge ugodnosti, ki jih prinaša pokojninska reforma.

jello

Guru
22. sep 2008
10.904
4.218
113
Marsikdo marsikdaj meni, da pri podajanju mnenja navaja dejstva, vključno z mano. Ali pa so to dejansko dejstva je pa že vprašanje in tu pa hitro lahko pride do odklona od realnega stanja kot smo lepo videli pri opisovanju čudežnega dečka Goloba s strani njegovih volilcev preden je v praksi pokazal kakšen nebodigatreba je v resnici ali pa navsezadnje tudi pri tebi in nevtralnemu kar se mene tiče. Ampak naj te to seveda ne ovira pri nadaljnem navajanju mnen...khm..dejstev, keep up the good work.
Samo v politiki so dejstva lahko raztegljiva kot elastika, lahko jih poljubno nateguješ in do nerazpoznavnosti mrcvariš. Toliko slabše za njih.

V RL pa gre na srečo malo drugače, bolj digitalno, dejstvo je 1 ali 0, ne pa vse vmes, 0 ko mi paše nula in 1 ko mi paše ena.

Ti nas prepričuješ da prvo in drugo lahko kar malo pomešaš v čorbo. Pardon, v zdrizo, ker čorba naj bi bilo praviloma nekaj užitnega.