Planet Golob

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.778
802
113
Novinarjev je v SLO le peščica. Neodvisnih medijev praktično ni. Nabijajo za eno ali za drugo stran.

Velika večina oseb uradno imenovanih novinarji je provladnih družbenopolitičnih delavcev, ki skrbi, da vlada "vedno dela dobro".

t.i. "novinarji" v službi levih, desnih ali kapitala

nacek

Guru
13. okt 2012
3.058
706
113
Torej ta helikoptera po mnenju stroke nista primerna (ni dostopa iz dveh strani, ker je nosilo postavljeno precno namesto vzdolzno) in vlada trmari dalje.
Se vprasas, po katerih povezavah bi iz Italije prisla provizija na kak otoski svobodni racun?
Saj pa te pizdomater je jasno da ce ti resevalci ki to delajo, povedo da ni ok, bos menda verjel :bonk:
iz 24

No dajmo že enkrat gospoda novinarji na 24.ur povprašat direktno v Milano kako je s to mantro naše stroke, češ nosila samo prečno, ko se vitla pa to? Oskrba glave ja ali ne ? Nosila vzdolžno ali samo prečno? Popolna oskrba ponesrečenca med letom, ob vitlanju, intubiranje glave? Tam namreč ima Leonardo svojo " švasarijo " A 169. Iz prve roke se prepričajte kaj in kako, potem pa to korektno zapišite in končajte že enkrat s to burlesko. Ako Italijani dajo prav naši stroki, ki jamra zaradi nosil, potem je potrebno šta b ne ga v od ni ka, kuharja v funkciji ministra NZ privezati za kohones in zavitlati v kabino AW 169, istočasno pa naročilo helikopterjev Leonardo 169 takoj preklicati oz. se jim zahvaliti in kupiti H 145. Tako se to dela v normalni državi in v profesionalnem novinarskem cehu.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.171
4.159
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej ta helikoptera po mnenju stroke nista primerna (ni dostopa iz dveh strani, ker je nosilo postavljeno precno namesto vzdolzno) in vlada trmari dalje.
Se vprasas, po katerih povezavah bi iz Italije prisla provizija na kak otoski svobodni racun?
Saj pa te pizdomater je jasno da ce ti resevalci ki to delajo, povedo da ni ok, bos menda verjel :bonk:
Priznam, da se za razliko od 2/3 Slovencev ne spoznam na helikopterje, sploh ne na reševalne, vendar se mi zdi (zgolj zdi, ker kot sem rekel, o helikopterjih za razliko od 2/3 Slovencev nimam pojma), da sta tu dve stroki, ki imata kaj povedati.
Nedvomno reševalci, ki bodo v helikopterju.
Ampak, nekdo ga bo tudi vozil in vzdrževal. In če tega ne bo, bodo reševalci bolj malo reševali.
Kaj pravijo piloti, znajo voziti oba tipa enakovredno? Vzdrževalci znajo popravljati oba? Tega nekako nisem slišal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.308
7.716
113
Si, zato si pa zdele v to temo privlekel. In pomislek je povsem upravičen in na mestu.

Zal pa ne morem preko obcutka, da se bo "fer" talalo na koncu po slovensko. Ce en ne bo zadovljen, tudi drugi ne bo, da bo ja za oba enako. Pol ko bo enkrat podpisan, se podpisnik itak ne bo vec ukvarjal s tem in čaral "as you go"...

erikson

Guru
25. avg 2007
23.784
7.483
113
Še eno proti-mnenje. Verjetno država vztraja pri Leonardu, ker imajo z njimi že izkušnje (in ker jih bo tudi vojska naročila šest). Zakaj je tako visoka cena, potem ko se je Golob hvalil z nakupi vlada-vladi, pa je nerazumljivo.

Gorski reševalec in zdravnik letalec Iztok Tomazin meni, da izbrana helikopterja za helikoptersko nujno medicinsko pomoč proizvajalca Leonardo nista najboljša. "Ne gre za optimalen model. Model, ki je izpadel, je za naše potrebe definitivno boljši, tudi cenejši," je povedal na novinarski konferenci, kjer so sicer spregovorili o številu nesreč v gorah.

"Dejstvo je, da se kupujeta policijska helikopterja. Vse skupaj je lepo zapakirano, da bosta to reševalna helikopterja, kar sicer verjetno bosta, ampak z omejitvami," je prepričan gorski reševalec in zdravnik letalec Iztok Tomazin.

"Sem direktor zdravstvenega doma, vsako leto kupujemo reševalno vozilo, ki jih vsi poznate. To je isto, kot da bi nam policijska postaja kupila policijsko marico in rekla, zdaj boste pa z njo reševali, pač opremite jo po svoje," je opisal. Po njegovih besedah so se pri izbiri helikopterjev pokazale nekompetentnost, nezainteresiranost ali politična nemoč ministrstva za zdravje na tem področju.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.128
10.222
113
MB
vidim da še nimaš izkušenj z ljudmi z narcistično osebno motnjo, al pa ženskami.

ti dvojni ne morejo met ne-prav :evil:

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.322
2.261
113
Pomurje
Ampak samo ČE bo jonny izkazal UPRAVIČEN interes in ne zgolj na podlagi podane poizvedbe.
To pa ni zanemarljiva podrobmost ampak zadeva na podlagi katere ti mirno zavrnejo vpogled oz. posredovanje podatkov in to je v bistvu glavni catch te spremembe načina vpogleda zaradi katere se lahko mirno trdi, da se ta vpogled omejuje in to nam kot družbi ne sme biti sprejemljivo. Vsaj glede na to ne zakaj smo to v štartu sploh kreirali.
Prav si napisal upravičen interes.

Kaj mene kot fizično osebo zanima, lastništvo sosednjega podjetja?

erikson

Guru
25. avg 2007
23.784
7.483
113
LOL
Res so pravi raziskovalni novinarji, o zaroki smo na Alterju pisali že lani, o poroki pa Požar maja.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.764
4.752
113
Kaj imam kot fizična oseba od tega, da vem kdo je lastnik podjetja?

Samo na to mi odgovorite
Če si fizična oseba, katero zanima lastništvo podjetja posameznika s političnim zaledjem? Verjetno niti ti nisi tako neumen, da ne bi vedel, da se "politiki" spuščajo v politiko zaradi lastnih interesov? Vsaj upam, da ne. Saj vem, da odgovor na ta vprašanja že poznaš ampak ok, gremo se to igro še naprej.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.322
2.261
113
Pomurje
Če si fizična oseba, katero zanima lastništvo podjetja posameznika s političnim zaledjem? Verjetno niti ti nisi tako neumen, da ne bi vedel, da se "politiki" spuščajo v politiko zaradi lastnih interesov? Vsaj upam, da ne. Saj vem, da odgovor na ta vprašanja že poznaš ampak ok, gremo se to igro še naprej.
In ti to spoznanje kot fizični osebi pomaga točno nič.
Brezvezen odgovor, naslednji prosim.

• Objave ne odobravam
Reactions: tomi

sad

Guru
24. avg 2007
22.197
10.911
113
Prav si napisal upravičen interes.

Kaj mene kot fizično osebo zanima, lastništvo sosednjega podjetja?
Kaj tebe kot fizično osebo zanima lastništvo Mickinega stanovanja?

Sicer pa samo en hipotetičen primer: delaš bajto, za ureditev parcele zbiraš ponudbe, ena od njih je podjetje Strela d.o.o. Ponudba v višini 75 čukecov, pol ob naročilu, pol po zaključku. Ker si previden, greš pogledat, kdo je lastnik in izveš, da je to Jožek iz tretje vasi za hribom. Lujze ti je ravno zadnjič govoril o njem, da je dužan okul in okul in da se Peco že 3 mesece z njim nateguje, da mu vrne denar, ker ni nič naredil. Tak, ostale so še štiri ponudbe.
Bo dovolj dober primer. Sedaj pa to preslikaj na podjetja.
In karkoli proti javni objavi imajo le mutibariči, nateguni in seveda po novem še politična svinjska elita, ki pred našimi očmi ugrablja pravno državo.

Tak, jaz sem ti odgovoril, še vedno pa čakam tvoj odgovor, zakaj si proti temu. Pa ne rabiš še desetega vprašanja postavljati. Enostaven odgovor bo dovolj.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.784
7.483
113
vloga za pridobitev podatkov o lastniku podjetja.png

Raziskovalni novinarji bodo morali sedaj lepo izpolniti obrazec, priložiti listine ter ga poslati po elektronski ali navadni pošti. Kdor pa bo pridobil podatke in se izkaže, da njegov interes ni bil dokazan, pa ga čaka celo globa. Svobodnjak

182.a člen
(kršitve fizičnih in pravnih oseb, ki izkažejo upravičen interes za pridobitev podatkov o dejanskih lastnikih)
(1) Z globo od 3.000 do 30.000 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba, ki podatke uporabi v nasprotju z namenom, navedenim v odločbi (šesti odstavek 51.a člena).
(2) Z globo od 1.500 do 15.000 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznujeta samostojni podjetnik posameznik in posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ali fizična oseba.
(3) Z globo od 400 do 2.000 eurov se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznujejo odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika in odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.«.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N