Planet Golob

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
538
-3.669
28
No, pa dajmo kakšno o uspehih naše vlade, seveda brez uporabe AI, katere se poslužujejo tisti, ki nimajo podlage v reali za hvaljenje svoje opcije in zmanjševanje dosežkov vlade, katerim smo priča vsi.

Posvetovalni referendumi: vaša volja, naša zaveza​

Na pobudo Svobode ste volivke in volivci junija 2024, na dan evropskih volitev, na posvetovalnih referendumih odločali še o štirih izjemno pomembnih družbenih vprašanjih. Vaš odgovor je bil jasen: štirikrat DA, s čimer ste nam dali mandat, da v Sloveniji zakonsko uredimo:
  • pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja,
  • področje pridelave, predelave in uporabe konoplje v medicinske in znanstvene namene,
  • legalizacijo konoplje za omejeno osebno uporabo,
  • uvedbo preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah.
Dobro leto dni po tej odločitvi sta dva zakonska predloga, ki to voljo uresničujeta, že sprejeta, še dva pa bosta svojo pot skozi zakonodajni postopek končala predvidoma jeseni. S tem dokazujemo, da v Svobodi spoštujemo voljo volivk in volivcev, da je vaša volja naša zaveza.
Preberite več

Vlada in koalicija uresničujeta zavezo za dostopnejša stanovanja​

Državni zbor je na izredni seji sprejel dve prelomni noveli – novelo stanovanjskega zakona ter novelo zakona o financiranju in spodbujanju gradnje javnih najemnih stanovanj. Gre za prelomni zakonodajni dvojček, s katerim vlada dr. Roberta Goloba in koalicija na čelu s Svobodo uresničujeta eno svojih osrednjih zavez – zagotavljanje dostopnih in kakovostnih stanovanj za ljudi.

Prvič namreč uvajamo stabilen in predvidljiv vir sredstev – 100 milijonov evrov letno v naslednjih desetih letih. Od tega bo 75 milijonov letno namenjenih Stanovanjskemu skladu RS za gradnjo v lastni režiji in sofinanciranje občinskih projektov, 25 milijonov evrov pa SID banki za subvencioniranje ugodnih posojil, ki bodo dostopna tudi lokalnim skladom in neprofitnim organizacijam.
Preberite več

Premier dr. Robert Golob: Kljub številnim izzivom vlada ohranila slovensko gospodarstvo v dobri kondiciji​

Državni zbor je s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade dr. Robertu Golobu sklenil zadnje redno plenarno zasedanje pred parlamentarnimi počitnicami.

Vprašanja iz opozicijskih vrst so se nanašala na davčno politiko vlade in dolgotrajno oskrbo, poslanko Svobode dr. Mirjam Bon Klanjšček pa so zanimali vladni ukrepi na področju znanja in inovacij.

Kljub številnim izzivom, ki so zaznamovali svet in Slovenijo – od vojn, naravnih nesreč in negotovih geopolitičnih razmer – je sedanji vladi uspelo ohraniti slovensko gospodarstvo v dobri kondiciji. Premier je opozoril, da je morala vladna ekipa krmariti skozi mnoge preizkušnje, in vendar gospodarstvo beleži rekordne rezultate: dobički podjetij so bili v letih 2023 in 2024 najvišji v zgodovini samostojne Slovenije. To potrjuje, da je vladi in koaliciji uspelo vzpostaviti ravnotežje med socialno pravičnostjo in konkurenčnim poslovnim okoljem.
Gradimo državo znanja
Slovenci smo narod knjige, narod znanja in narod prihodnosti.

Že v času narodnega prebujanja je bilo znanje tisto, ki je omogočilo oblikovanje narodne identitete, preživetje jezika in vzpostavitev kulturne samobitnosti. V času, ko nismo imeli države, smo jo nadomestili z bralnimi tabori. Ko nismo imeli svojih politik, smo jih tkali v jezik, kulturo in šolske klopi.

Izobraževanje je bilo naša hrbtenica in ostaja to še danes. Slovenija se za svojo prihodnost lahko opre na nekaj izjemnega – visoko izobražene, ustvarjalne ljudi. To je naša strateška prednost. Zato ni naključje, da je prav zdaj, v obdobju, ko se svet sooča z velikimi izzivi, naredila enega najpomembnejših korakov v svoji izobraževalni zgodovini. Po tridesetih letih smo končno dobili nov, celovit in sodoben Zakon o visokem šolstvu, ki prinaša preboj za celoten sistem in utrjuje Slovenijo kot družbo znanja in inovacij.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.658
2.467
113
Na depolitiziranem Valu202 so rezultat glasovanja pospremili z Golobovo izjavo, da je "večina poslancev državotvorno končala politikantske igrice opozicije z nacionalno varnostjo."
Tole meni ni bilo nič jasno.
Pa kaj so ti "novinarji" malo usekani, Golob je začel s tem nato sranjem, se zaplezal brez izhoda...

In na koncu je Janša kriv. Pa u tri pm pri nas je res vse kontra normalnemu svetu.

Na žalost dost ljudi verjame temu sranju ki ga servirajo mediji.

In potem tlele gor uporabniki pametujejo kako to ne vpliva na rezultat volitev..

B81

22. jul 2007
38.799
11.747
113
Z vsem se strinjam razen z zadnjim delom. Ja janša je tudi kriv, ker dela zelo podobno kot kontra stran. Ni reform, zaposluje svoj kader...
Pa si pomislil, v kakšni sceni so začeli delat zadnji mandat? In da so takrat zmogli delat dobro za rajo, ta vlada pa v idealnih pogojih le jemlje ljudem?

Da vsaka vlada zaposluje svoje, je nekak normalno v tej sovražnosti. Itak pa bi višji vladni zaposleni morali imet pogodbe za določen čas.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in MrDaco

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.588
6.466
113
blizu močvirne prestolnice
Problem je širjenje JU. Glede zadnje vladavine pa tako. Bili so taki nesmislu, da je glava bolela. Največja bebavost je vsekakor prihajala iz nijz in Bergantove. Da ne rečem o zapiranju šol in nošenju mask tako učiteljev kot učencev.
Se pa strinjam, da levaki niso bili sposobni saj takega vladanja
Sicer sem se dva krat cepil ampak ne zaradi tega ker sem se hotel izključno zaradi tega ker sem delal med ljudi in se nisem hotel testirati. Pika na I pa je bila odhod na delo v tujino, kjer sem moral iti na tist drag test. Toliko kot smo ga prežurali tisti dve leti koga verjetno ne bomo nikoli, pa so prijatelji cepljeni in ne cepljeni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.971
8.530
113
Problem je širjenje JU. Glede zadnje vladavine pa tako. Bili so taki nesmislu, da je glava bolela. Največja bebavost je vsekakor prihajala iz nijz in Bergantove. Da ne rečem o zapiranju šol in nošenju mask tako učiteljev kot učencev.
Sicer sem se dva krat cepil ampak ne zaradi tega ker sem se hotel izključno zaradi tega ker sem delal med ljudi in se nisem hotel testirati. Pika na I pa je bila odhod na delo v tujino, kjer sem moral iti na tist drag test. Toliko kot smo ga prežurali tisti dve leti koga verjetno ne bomo nikoli, pa so prijatelji cepljeni in ne cepljeni.
Aha… za domovino in sonarodnjake se nisi hotel testirat za tujce si se pa takoj…. C c c c

• Haha
Reactions: B81

B81

22. jul 2007
38.799
11.747
113
Dobro kaksni pikeci pukeci soncki smo mi da rabimo posebno "obdelavo", kjer o vsem odlocamo izkljucno sami, ne glede na to, da lahko odlocitve vplivajo na zdravje drugih?

To si zdaj napisal neki Anica post... :rolleyes: nisem hotel testirat ker kaj? Bi ti dali satelit v nos?

Take anice bi rable posebno obravnavo.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.661
7.402
113
In kdo je odločil, kaj je bilo smiselno in kaj ne?

Slovenija je bila, predvsem po zaslugi medijev in njihovega načina poročanja o ukrepih, na dnu lestnice glede upoštevanja omejitev.

cronos covid pandemic GwYfE3zWUAAODUH.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.912
7.077
113
In kdo je odločil, kaj je bilo smiselno in kaj ne?

Slovenija je bila, predvsem po zaslugi medijev in njihovega načina poročanja o ukrepih, na dnu lestnice glede upoštevanja omejitev.

Poglej priponko 100149
Saj veš ono... Strahovlada, nismo smeli iz bajt, kajšele med občinami, zaplinjalo so nas.... Hudičevi časi so to bili, ti povem... In pazi, to samo pri nas! Izgleda da je internetna cenzura tudi bila na višku, ker ljudje niso vedeli, kaj se dogaja v sosednjih državah in širše. Hvalabogu imamo sedaj slobodo in lahko gremo ven na svež zrak. Ave Golob!