Planet Golob

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.047
4.080
113
Ljubljana
hmpg.net
napisal sem "če imaš zazidljivo parcelo, naredi kaj z njo" ne "če imaš 10 jurjev prihrankov".

Razlika je očitna, ker zazidljivih parcel je omejeno, torej je neizraba le te v škodo družbe, prihranki pa, ne boš verjel (vem pa, da ti je to povsem tuje, glede na inteligenco, ki jo izkazuješ), vseeno "dela". Banke namreč potrebujejo depozite, da lahko dajejo kredite.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.225
-601
63
napisal sem "če imaš zazidljivo parcelo, naredi kaj z njo" ne "če imaš 10 jurjev prihrankov".

Razlika je očitna, ker zazidljivih parcel je omejeno, torej je neizraba le te v škodo družbe, prihranki pa, ne boš verjel (vem pa, da ti je to povsem tuje, glede na inteligenco, ki jo izkazuješ), vseeno "dela". Banke namreč potrebujejo depozite, da lahko dajejo kredite.
Zakaj se ti odločaš glede tuje lastnine. Haupt komunhajzl ali kaj si ti?
Denarja je torej neomejeno, verjetno za vas že.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.374
7.111
113
Kolikor vem veliko gradbenih projektov čaka na različna dovoljenja in soglasja.

Minister za javno upravo je celo predlagal nekatere pohitritve postopkov (tudi naprimer odpoved pravice do pritožbe), pa mu ministrica Andreja Katič nasprotuje. Prehitri postopki naj bi namreč povečali število tožb na upravnem sodišču. Nasprotuje tudi hitrejšemu vročanju za fizične osebe.

Naj bi pa zdaj končno pohitrili sprejemanje OPN iz pet do 20 let na eno do dve leti, občine bi morale stavbna zemljišča opremiti najpozneje v 10 letih in rok za odmero komunalnega prispevka bo 30 dni. Za javna najemna stanovanja bi uvedli možnost oprostitve plačila komunalnega prispevka, prav tako za prizidavo dvigala in energetsko ali statično sanacijo. Na poslancih pa je, da zdaj to predelajo in sprejmejo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.047
4.080
113
Ljubljana
hmpg.net
  • Objave ne odobravam
Reactions: tomi

bog pomagaj
kar se oranžnega tiče ko bo preveč fsekal po cekinih bo šel ven horizontalno v spremstvu....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.777
6.973
113

Zazidljivih parcel je ravno toliko koliko je kopnega na zemlji. Zdaj se boš norega delal in boš rekel, da ne veš kako to gre...

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.225
-601
63
Pa še malo soli na tvoje rane. Haupt komunajzerji lahko odredijo, da prodaš ali pa ti vzamejo. In to v uber komunistični državi, ki jo vodi oranžni kralj (ravno danes je parada v čast njegovega rojstnega dne)

A, na tej paradi si bil ti:

Vse jasno, nisi več pravi sogovornik.

• Haha
Reactions: aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.941
3.478
113
A, na tej paradi si bil ti:

Vse jasno, nisi več pravi sogovornik.
In tudi če je bil?

Vsi tlačimo to zemljo, tudi ti!

erikson

Guru
25. avg 2007
23.374
7.111
113
Minister Golobove vlade s tujo zastavo okoli vratu?

maljevac palestina.jpg

dax

Guru
22. maj 2012
1.056
2.280
113
Teh ljudi ne bom nikoli razumel. Doma jim gre vse v maloro a polni so nekih aktivističnih idej, kako bi reševali konflikte po svetu. Zakaj se taki ljudje nikoli ne odenejo v slovensko zastavo? Zakaj ne bi reševali domačih problemov? Kup vprašanj, na katera ni logičnega odgovora...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.372
1.326
113
Teh ljudi ne bom nikoli razumel. Doma jim gre vse v maloro a polni so nekih aktivističnih idej, kako bi reševali konflikte po svetu. Zakaj se taki ljudje nikoli ne odenejo v slovensko zastavo? Zakaj ne bi reševali domačih problemov? Kup vprašanj, na katera ni logičnega odgovora...
Še zavedajo, da je večja verjetnost, da rešijo konflikt v Palestini kot pa uredijo stanje doma

• Všeč mi je
Reactions: delter333 in BuDi

delter333

Guru
21. maj 2010
2.068
1.772
113
Notranjska
Pa še malo soli na tvoje rane. Haupt komunajzerji lahko odredijo, da prodaš ali pa ti vzamejo. In to v uber komunistični državi, ki jo vodi oranžni kralj (ravno danes je parada v čast njegovega rojstnega dne)

Šampanj komunisti ti nabijejo davke da prodaš, ker pač keša za zidavo nimaš. Ker ima pajdaški srbomafijski kapital kateri pridno hara po Sloveniji.

B81

22. jul 2007
38.720
11.657
113

pa če se poskusimo izogniti nehotenim narcisoidnim izbruhom, je vprašanje tipa "recimo da si parcelo poerbal, ker pa si viličarist, pač ne moreš zidat in jo misliš prepustit otrokom...Si torej zato, ker si siromak (k ne more gradit), kaznovan z davkom ali kako bi temu rekli?" čisto legit ali potrebno dodatne razlage?

sad

Guru
24. avg 2007
21.900
10.542
113
pa če se poskusimo izogniti nehotenim narcisoidnim izbruhom, je vprašanje tipa "recimo da si parcelo poerbal, ker pa si viličarist, pač ne moreš zidat in jo misliš prepustit otrokom...Si torej zato, ker si siromak (k ne more gradit), kaznovan z davkom ali kako bi temu rekli?" čisto legit ali potrebno dodatne razlage?
Ne rabiš nobenih posebnih primerov. Čisto legitimen primer je, da želiš zgraditi hišo in kupiš parcelo, potem se pač zaradi dveh malih otrok odločiš, da boš gradnjo zamaknil za 5 let in boš raje z njima preživel ta čas, kot pa ga zabil v hišo in izpustil njuno otroštvo. Me prav zanima, zakaj je treba svinjam davek plačat, da se bodo še bolj redile.
Me pa zelo skrbi, ker se mi logika, da so počasi svinje dovolj debele za zakol, zdi vedno bolj domača.