Planet Golob

kajn

Guru
5. okt 2007
2.946
1.801
113
Iskajoč brata
ravno pogledal koliko so mi ocenili stanovanje,
potem sem šel plačat NUSZ in davek na najemnino... Kar konkretne številke so tole...
Ali bodo letos pahnili čez še davek na nepremičnino, ali se že nabira denar za kampanijo?

Oh jaz hudoben najemodajalec, ki škrtari in preprečena, dviguje cene stanovanj mladimi ljudem... še premalo sem tepen

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.974
7.641
113
1000015370.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
23.210
6.988
113
Spet populistično zavaja o dobičku zasebnih zavarovalnic. Država je zasebnim zavarovalnicam čez pol leta iz proračuna izplačala razliko zaradi prepovedi podražitve.

24. julij 2024: Vlada na ministrstvo za zdravje prerazporedi 33,5 milijona evrov za vračilo razlike med višino plačanih stroškov izvajalcem zdravstvenih storitev in prihodkov iz zavarovalnih storitev iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za leto 2023. Ministrstvo bo Vzajemni nakazalo 14,14 milijona evrov, Zavarovalnici Generali 8,36 milijona evrov, Zavarovalnica Triglav prejme skoraj enajst milijonov evrov.

Če naj bi imele zasebne zavarovalnice po njegovem dobiček, so tudi pri ZZZS ugotovili, da je premija prenizka.

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) namreč ugotavljajo, da je trenutna višina premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki ga ponujajo tri zavarovalnice, podcenjena. "Ocenjujemo, da je trenutna višina premij 35 evrov za obvezni zdravstveni prispevek prenizka glede na medicinsko inflacijo, ki je okrog devetodstotna. Predvidevamo, da bi se morala povečati vsaj za deset evrov," je medijem po seji skupščine povedala generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar.

Meni res ni jasno, kako je Golob lahko vodil Gen-I, če ima take težave s številkami.

Levica še vedno pričakuje, da bo premija pravično porazdeljena in odvisna od prihodkov.