Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
23.181
6.949
113
Vidim, da si strokovnjak za trače, bi te pa vseeno neki resnega vprašal, ker netko noče odgovorit-kako to, da so Demokrati lahko vložili interpelacijo? a so bili mar izvoljeni na zadnjih volitvah?
Ne vem, kaj točno te moti. Trije poslanci so dovolj za ustanovitev poslanske skupine.

Levica ima naprimer trenutno štiri poslance in tri ministre, kar je fenomen v EU. Svoboda pa izvaja njen program, ker svojega še vedno niso uspeli sestaviti.

Če je verjeti zanima.me, trenutno pet poslancev Svobode tipa teren.

• Žalosti me
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in brane_new

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.485
11.496
113
kod Džej-Zija
Čisto vseeno je, ali so D(d)emokrati ali kateri drugi poslanci, lahko so tudi nepovezani. Pomembno je samo to, da interpelacijo vloži 10 poslancev iz katere koli poslanske skupine.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

sad

Guru
24. avg 2007
21.799
10.422
113
ja, ker cena bencina in kurilnega olja kar kroji cene tudi ostalih potrošniških dobrin.

Po drugi strani, pa letos dobimo 2% davka na dolgotrajno osbrbo (1% delodajalec, 1% delavec), potem so tu višje trošarine na energente in posledično višje cene ostalih dobrin. Da ne omenjamo ukinjanja dohodninske lestvice, ki je onemogočila dvig neto plač,.....

država je postala vs epožrešna, a smo zato davkoplačevalci dobili kakšno boljšo storitev, kvečjemu slabšo. Samo se spomnimo zdravstvenega prispevka, kako bodo milijoni ostali direktno v zdravstvu in se s tem skrajšale čakalne vrste.

Teh primerov je polno, in kako lahko nekdo, ki se ne napaja iz proračuna to podpira.
Kaj jamraš? Naredil je točno to, kar je napovedal. In bedaki od volivcev so ga izvolili. Očitno povprečen Slovenceljn ne preživi brez, da je zatiran in obran. Vloga žrtve.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

B81

22. jul 2007
38.672
11.622
113
Sori samo v 4 letih se mi ampak totalno nič ne pozna da je karkoli dražje ali ceneje. Če Jaz lahko preživim mesec potem ga lahko vsak
To je zato, ker pri vaši hiši hrane ne kupuješ ti.

• 2021: Povprečna cena kilograma kruha je bila približno 2,37 evra.
  • 2025: Ocena povprečne cene kilograma kruha je med 4 in 5 evri, verjetno bližje 4 evrom za običajen kruh v večini trgovin.

• 2021: 0,80–1,00 €/l (povprečno okoli 0,90 €/l)
  • 2025: 1,20–1,50 €/l (povprečno okoli 1,35 €/l)
  • Povišanje: Cena mleka se je zvišala za približno 33–50 %, kar odraža višje stroške proizvodnje in splošno inflacijo.
Še od lani ti ni jasno, kaj pomeni višanje davkov, cene goriv in kako to vpliva na vse ostalo :bonk:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.320
6.419
113
blizu močvirne prestolnice
Žalostno da take stvari podpirajo ljudje polni gobcev socializma. Seveda, do denarja pridejo ali preko korupcije, kraje, podedujejo, prodajo tuje premoženje, potem pa pametujejo. Noben pri zdravi pameti, ne podpira oziroma ne more podpirati take, ki samo dvigujejo cene. Pa tako socialno čuječe se delajo. Banda lopovska, edino to lahko rečem.

• Haha
Reactions: jest5

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.379
1.308
113
43

• 2025: Ocena povprečne cene kilograma kruha je med 4 in 5 evri, verjetno bližje 4 evrom za običajen kruh v večini trgovin.

• Povišanje: Cena mleka se je zvišala za približno 33–50 %, kar odraža višje stroške proizvodnje in splošno inflacijo.
Še od lani ti ni jasno, kaj pomeni višanje davkov, cene goriv in kako to vpliva na vse ostalo :bonk:
Ne kdo pa? Sosed?
Trgovine so polne, avti so novi, bajte se gradijo, nezaposlenost se manjša, gužve so na AC za morje, vedno je par folka v vrsti za Loto. A ne dejmo jamrat ker očitno je reeeeeees tako težko pod Golobom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.799
10.422
113
Si ti v alternativni realnosti? Ker veliki večini podjetij se je v zadnjem letu promet poslabšal, nekaterim konkretno. Obeti so pa še slabši.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.379
1.308
113
43
Jaz ti samo povem kaj vidim pa kak je meni. Mogoče zato ker so dobili konkurenco? V stari tovarni od Mure se odpirajo nova podjetja redno. Meni se še nikoli ni tako dvignila plača kot se mi je v zadnjih dveh letih. To da gre kakim podjetjem slabše se ne pomeni da je trg kriv. Mogoče je njihovo poslovanje zanič.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.095
11.870
113
pa turke na drugem tiru vprašat, kdo vse jih je nategnil, pa še naše podizvajalce... Kaj pa Alenka?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.908
5.387
113

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.523
9.858
113

A to spet neki na pamet s hrano? Če bi vsaj malo spremljal, kaj človek napiše bi vedel, da mu hrane ne kupuje mami. Hebejo ga pa tvoji kolege taddesni ker je omenil, da se je čokolada podražila. Mal boste mogl zbirat na kaj se vsajate in debatirat na podlagi vsebine teksta in ne na podlagi avtorja. Ti si pa zadnji, ki lahko komu rečeš, da mu nekaj ni jasno, ker je tebi bore malo.

Golob je idiot, tu ni dvoma, sam da se je pa trgovcem spipalo in da so med in po koroni vse podražil x2 pa ni kriv ne Janez in ne Golob.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.175
764
113
tu in tam
Ne vem, kaj točno te moti. Trije poslanci so dovolj za ustanovitev poslanske skupine.

Levica ima naprimer trenutno štiri poslance in tri ministre, kar je fenomen v EU. Svoboda pa izvaja njen program, ker svojega še vedno niso uspeli sestaviti.

Če je verjeti zanima.me, trenutno pet poslancev Svobode tipa teren.

Moti me, da si poslanci sredi mandata zmislijo in gredo po svoje-pa nima veze, iz katere opcije so.

• Všeč mi je
Reactions: ViLiam

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.095
11.870
113
tako je, povprečn penzionist je odločal o zaslužnih penzijah. In so odločili.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.664
7.955
113
Tebi tudi ni jasen pojem socialnega transferja in dodatka za izjemne dosežke?

Zakaj pa Miro Cerar st. rabi tak dodatek? Saj njegova penzija tudi ni slaba.
Pomoje tebi bolj ni jasno kaj sam pisaris. Namrec moj odgovor se je nanasal na tale tvoj zapis:

“Ministrica jih je že dodelila po starem in to tistim starim 80+, ki prosijo za dodatek že več let, ker so realno finančno podhranjeni.”

zdej pa sam pri sebi razpucaj za kaj gre al pa ne gre. Ce nekdo rabi ta dodatek ker je financno podhranjen potem gre za socialni transfer.