Plače zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.379
113
še v SLO - ampak komaj
In samo za cajt, ko se dejansko v šoli.

Je pa za šolnike vsaj za pohvaliti, da je delodajalec izplačal vsaj neki dodatek za delo od doma.
Pa preden bo kdo skočil - nam so stroški elektrike in kurjave poskočili za vsaj 25%, pa ni vse zaradi splošnega dviga cen.
(lansko kurilno pokuril manj kot 5 to peletov, sedaj se prazni 6 polna paleta (in tista tretjina od zadnje lanske) in ne bo dosti, pa še kurilnega je šlo eno 300 l več kot "običajno".
Štrom poskočil iz pod 60 na blizu 80 mesečno (podražitev iz naslova cene 5% - ostalo je dvig porabe) - pa sem poleti bil bolj kot ne v normalnem pogonu - torej ne delal od doma. Jaz (gospodarstvo) seveda prst v rit kar se kakega dodatka tiče ...
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.379
113
še v SLO - ampak komaj
???
In ja - sekret papir in vodo med delovnim cajtom sem tudi sam plačeval. Zato pa bo obstajale sistemske rešitve, kjer bi vlada lahko “popustila” pravila in na enostaven način omogočila “legalno” delo od doma in delodajalcem izplačevanje nadomestil za delo od doma, brez da bi za šlav davčno osnovno delojemalca. Še korak naprej bi lahko šla in uvedla davčno olajšavo za nabavo opreme za delo od doma.
Ampak ja - lažje se je sprdavati in pisanja kot je moje razumeti kot jamranje in pljuvanje,, ker je vlada ja določila covid dodatek zaposlenim, ki delajo v podjetjih.
In ti klovni se predstavljajo kot desna vlada ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: sad

erikson

Guru
25. avg 2007
21.279
5.200
113
Ta pompozni naslov pa opisuje to, da je mnenje informacijskega pooblascenca, da je potrebno na tozilstvo predati povsem vso gradivo ki izvira iz PPU. Do sedaj je veljalo, da je en izvod ostal kot delovna kopija na policiji.
Pred nekaj tedni je tako bilo izdano navodilo, da je potrebno vse gradivo, ki je se na policiji, predati tozilstvu. Tega gradiva je ogromno in verjetno je kar nekaj primerov ko je kdo pozabil na kak cd z npr izpisi prometnih podatkov in ga ni poslal na tozilstvo. Se enkrat, tozilstvo vse te podatke ze ima, gre za posiljanje delovnih kopij.
Pa je kdo to pojasnil informacijski pooblaščenki?
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
14.640
6.113
113
Pa je kdo to pojasnil informacijski pooblaščenki?
Saj njej ni kaj za pojasnit, ne gre za njen ukrep. Gre za njeno mnenje/odlocbo, ki je podlaga za interna navodila v policiji.

Sicer je pa pojasnjevanje cesarkoli temu organu enostavno sizifovo delo. Eno leto pregovarjanja je bilo ko smo dali pripombe na ZVOP2 ker so vztrajali, da hocejo nadzirat varovanje osebnih podatkov zascitenih pric in tajnih delavcev.

Ko se ne mores znebit obcutka da je zadaj vse drugo kot pa skrb za teh par ljudi.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.590
113
Če bi informacijski pooblaščenec povsod uporabil iste vatle, si silno težko predstavljam, da bi lahko preselil komitente Abanke na Novo KBM, brez da bi prav vsak komitent dal novo soglasje. Vseh soglasij pa ne bi dobili nikdar.
Informacijski pooblaščenec je močna politična inštitucija, ki lahko ubije marsikatero dobro idejo. Pa zaradi tega ne bodo ljudje in njihovi osebni podatki nič bolj varni.

Ko se ne mores znebit obcutka da je zadaj vse drugo kot pa skrb za teh par ljudi.
 
  • Všeč mi je
Reactions: cappy in tomi

B81

22. jul 2007
34.262
8.812
113
A se teb res zdi, da je delo od doma, seveda kvalitetno delo od doma, lažje, kot delo na delovnem mestu? Po mojih izkušnjah je precej težje.
Ne, sploh ne. Ampak sem vedno mislil, da je covid dodatek pac dodatek za tveganje okuzbe, ki ga pa doma ni.

Ne vem, jaz bi bil srecn, da imam sploh se sluzbo, ceprav bi moral delat od doma. Ne pa da bi se repencil za dodatek, delal pa od doma. Seveda ob predpostavki, da imam 100% placo.
Jaz sem delal nonstop v covidu, ko sem imel sam (cel januar), sem delal od doma. Ne vem, kako je firma kaj dobila od drzave, meni se ni nic poznalo, razen tisti drzavni paketi za tiste, ki smo delali v covidu.
 

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni fora v dodatkih samih, problem je da dobijo recimo na policiji vec covid dodatka kot neka medicinska sestra, ki dejansko dela z covid pacienti. Se dva problema sta, da 2 medicinski sestri, na istem delovnem mestu, v dveh razlicnih ustanovah, dobita razlicen dodatek. Plus teli neumni procenti v sloveniji, torej 2 osebi delata na istem oddelku, v isti ustanovi, nekdo dobi 200 dodatka nekdo pa 2000.
 

B81

22. jul 2007
34.262
8.812
113
Ja to s policisti in sestrami je totalno nerazumljivo. Enako dodatki za zdravnike, ki niti tam niso.
Sem bil nekajkrat v ukcmb vmes...zive duse nikjer. Cakam pred vrati, cujem dve kako regljata noter, potrkam tako treba, prid ena ven in me skoraj vprasa, kaj tecnarim. Res da tiste na oddelkih s covidom bi si zasluzile placo zraven, tiste druge pa niti ne toliko. Pa direkt se je videlo, kako pocasneje hodijo beli mantli zdaj sem pa tja po hodnikih, kot drugace.