Philips AquaTrio

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.747
218
63
Če ti lahko napišem za Philipsa:
ima dva mehka valjčka, ki ju pred začetkom sesanja navlažiš v posebnem podstavku - na podstavek vliješ vodo, daš gor sesalec in zalaufaš za 15 sekund.

Philips posesa vse zasušene kaplje (npr. od vode, soka ali čaja), po večini posesa tudi vso ostalo svinjarijo. Kar z njim ne boš spravil ven, tudi z ročno vlažno metlo ne boš, ne da bi orenk po moško podrgnil.
Pa mi verjemi, ker imamo po celi hiši belo keramiko po tleh.
tongue-1.gif


Jaz ponavadi najprej posesam vse z robotskim sesalnikom ali Dysonom, potem pa še s Philipsom. Lahko bi tudi samo s Philipsom, ampak ima hiša talno gretje in še dve ženski sta pri hiši (daljši lasje), pa je potem v tisti umazani vodi polno las in kosmov umazanije.

Voda v Philipsu mora biti topla oz. že bolj vroča, jaz dam ponavadi notri še par kapelj Prila, ampak ne preveč, ker se potem preveč peni.
Posušeno je pa v roku parih minut.

Philips ima tista kanistra z vodo relativno majhna, jaz posesam z njima tam med 15 in 25 kvadrati naenkrat.

Za keramiko in večje prostore res top zadeva, verjetno tudi parketu ali laminatu ne škoduje, ker je res hitro suho
Poznam par starejših ljudi, ki so si ga omislili in so nehali na roke drgnit z raznimi vlažnimi metlami.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.355
5.400
113
princip delovanja je kot je napisal VAG. najprej na podstavek malo vode, da se navlaži. čistilo pač eno tako, da se ne peni preveč. na štuk enkrat dodam vodo in izlijem staro proč. štuk ima "v povprečju" dobrih 80m2. niso vsi glih... posuši se hitro, na ploščicah, kjer bi se lahko poznale kake lise se vidi, da tudi lepo opravi. torej ni videti "potegov". stran dobim kako polito tekočino na tleh pod mizo, "umazanijo" v vetrolovu, pač običajno. tako redno vzdrževanje dobro da skozi. za zasušen čokolino na tleh, ki ga seveda opazim samo jaz, je treba iti pa še vseeno na kolena.

uporabljam namesto sesalca. torej enkrat ali dvakrat recimo sesam, naslednjo rundo grem s tem. da bi samo s tem.. s sesalcem sem hitrejša in nimam namena pomivati tla durh na durh. poleg tega za kake velike kose in pajčevino sem pa tja, se sesalcu ne ogneš. Kar mi je pa zelo zelo všeč in temu ne parira nobena druga varianta je pa to, da ta mali sesalec, ki ga ima poskrbi da nikdar zadeva ne pusti tiste "črte prahu" za sabo kot kaka krpa, pa čeprav si prej sesal in šel torej 2x skozi. in pa da ko pomivaš, res umazanijo pozauga. ne razmažeš to potem vsepovsod. za po štengah nimam problema, meni se ne zdi nekaj ful okoren ali pa sem se že navadila. nasploh me je malo presenetil, da je lepo vodljiv, pomaga tisti motoček notri, da gre kar sam (kot pri kosilnici) pa nekako pokompenzira težo. posuši se pa res hitreje kot katerakoli druga varianta.

kar se tiče pa karcherja imam pa jaz vseeno občutek, da je precej robustno narejen. ni nikakršnih problemov, kot jih opisujejo nekateri s filipsom. gre do roba, torej tudi kamot porinem do stene, pa še malo robno letvico pomijem, dasiravno tudi če je ne bi.


torej rutina je. enkrat ali pa 2x vse posesam, naslednjič ko bi bilo treba sesati, pa vzamem tole. in potem ne pomivam. izvzeti kaki izredna "spomladanska" čiščenja, ko s parnim še fuge zdrgnem. Ali pa ob kakih bruhanjih otrok in na vsake toliko po kopalnicah grem s parnim.

edino eno slabo lastnost pa ima. ne posesa kake drobtine kruha oziroma če je nekaj tako lahkega, ki se ne navzame takoj vode, da obteži. jo tisti sesalec najprej malo v luft pihne oziroma je prestavlja sem pa tja, posesa pa ne.
 

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
1.962
812
113
zadevo imamo dober mesec

prvi vtis je bil "spet je žena kupila eno igračo".. predstavljat si, da pomije kuhinjo in jedilnico z 1/2 litra vode je bilo hmm nepredstavljivo (sploh če primerjaš z močo in 10l vode prej)

vtisi po uporabi:
- uporabljamo pogosteje kot močo.. ker je hitreje (predvsem suho je res hitro suho)..
- stopnic se še nismo lotili (mal se mi zdi nerodn)
- kaksno mal zasuseno stvar peljes cez 2-3x.. pa se spuca
- preverjeno deluje tud na parketu/laminatu.. ostanek vode je zanemarljiv (beri - ni nam dvignilo parketa
tongue-1.gif
)
- dejansko puca in ne razmazuje madezev
- ročna guralica.. kapavem mogoce tist rob pod elementi, ki ga ne doseže.. čeprav še nismo "popravljal" odkar ga imamo
- na vsake 2 klasicna sesanja izvedemo tole pranje.. zadosca
- ker "ropota" ga uporabljajo tudi otroc.. močo jim ni zanimiv
tongue-1.gif

- kvaliteta izdelave.. kapavem.. 2 leti recimo, da bo zdržal.. krtači naj bi menjal vsakih 6 mescev
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.353
1.733
113
A ni tisti podstavek pri Philipsu za čiščenje zadeve? Zakaj bi sploh moral predhodno navlažit?
 
Nazadnje urejeno:

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
1.962
812
113
kar sem jaz dojel navodila gre takole:
- zacetek ciscenja - laufas nekih 15s na mestu (da se same navlazijo) - potem se premaknes/pucas
- konec ciscenja - das na podstavek, dolijes vode do crte (300ml) in zalaufas 15s oz. vode zmanjka/odpadna posoda se napolni.. krtace dejansko lepo splakne

to, da postavljas na podstavek PRED čiščenjem sem prebral tukaj prvic.. ima pa najbrz smisel.. ceprav je cist vseeno, ce krtace mal pod vodo splaknes preden sestavis sesalc.. tud mi imamo sesalc spravljen v razstavljenem stanju
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.193
1.810
113
Koliko pa pridejo rezervna kolesca/krpice?

Ker nikjer ne vidim da bi zraven podajali še rezervni material.

Tale Karcher mi je všeč, pošteno mika. Če zdrži cca. 60 kvadratov z enim polnjenjem/čiščenjem potem je zame OK, ker toliko imam jaz nekje nadstropje, potem je itak dobro menjat vodo.

Cenovno 210 EUR je tudi vzdržno...

(Ker imam itak namen kupit nekaj za čiščenje..najprej sem gledal oni lavor od Vilede, da ni potrebno ožemat...
https://www.mimovrste.com/ciscenje-doma-2/vileda-easy-ultramat-set
pa bi se po svoje stegnil do Karcherja...hm)
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Moja si je nabavila tega Philipsa in pravi, da ne menja za nič na svetu. Poriba zelo dobro, krtače se vrtijo zelo hitro. Kolikor razumem, najprej (spredaj) sesa, potem umije/poriba in na koncu še (delno) osuši.
Če res niso kakšni trdovratni madeži, potem uspe res očistiti vse. Oziroma - kar lahko očistiš z ročnim pomivanje (vileda), bo očistil tudi Philips.
Za prenašat ni najbolj primeren - ni tako lahek in tudi neroden je. Za stopnice ne vem, ker jih nimava.
Eno polnjenje bi naj bilo za do 60m2, kar je relano, če čistiš redno. Če je fejst umazano, je lahko tudi samo 10, 15m2. Ampak voda se napolni/izprazni zelo hitro, tako da to ne predstavlja nekega problema.
All in all, top zadeva
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Krtače so prodajalai v BigBangu kot dodatek, stal je par nekje 30€. Naj bi zdržale najmanj eno leto
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.413
9.161
113
mi mamo tudi doma. Žena srečna, kar naj bo. Težek aparat,naj ga ona vlači po bajti :D Jaz pa roombo vklopim pa je.
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Danes smo dobili Philips Aqua Trio. Ali lahko notri nalijemo čistilo Ajax ki smo ga uporabljali z močom?
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Smo probali z ajaxom, se ne peni. Je pa na ploščicah, če pogledaš postrani na nekaterih mestih videti črte. Kaj je problem?
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.355
5.400
113
Uf ne vem... Prodajte z drugim čistilom pa preverite, če je s krtačami vse OK.
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Katerega pa uporabljaš ti? Krtače je potrebno vsakič sprati? Namreč ko sem jih spral so bile čiste...
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.355
5.400
113
Nazadnje urejeno:

anajz

Zelenc'
15. nov 2018
3
0
1
Pozdravljeni,
tudi jaz sem imela sesalec aqua trio in sem bila nad njim tako navdušena, da sem si kupila novega, ko se mi je prvi (kupila sem malo rabljenega) pokvaril.
Danes pa imam vorwerka, ker sem imela s Philipsom ves čas težave. Kot je že omenil lone7, da je moral menjati posodico za čisto vodo zaradi tesnila, se je tudi meni to dogajalo. Čistilec mi po določenem času ni delal, kar sem pripisovala pregrevanju, ker sem ga malo pustila in je kasneje začel delat. Težave sem imela tudi z dovajanjem vode, kar mi ni bilo čisto jasno, ker je prvih 5 minut delal normalno, potem pa je bilo vse suho (tudi v posodici z umazano vodo ni bilo več vode).
Sam sesalec me je zelo navdušil in se po mojem ne more primerjati s vorwerkovimi krpicami, ampak res ne vem ali noben drug ni imel težav z njim, sem jaz delala kaj narobe?
 

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Kaj pa je bilo s prvim? Se ga ni dalo popraviti? Mi ga imamo sedaj pol leta in zaenkrat še ni težav...
 

anajz

Zelenc'
15. nov 2018
3
0
1
Tudi prvi je imel težave z dovajanjem vode in krtače niso delale, smo ga imeli na popravilu 2x potem pa smo obupali, ker se je ponavljalo in smo mislili, da so ga za to tudi prodali (kupili smo rabljenega). Sem pa na enem drugem forumu prebrala, da so eni tudi imeli težav s posodico za čisto vodo (je puščala in so jo trikrat menjali).
Skratka mislim, da je pomembno katero čistilo uporabljate. Meni so na servisu rekli, da je bil znotraj cel moder od čistila, očitno se je nekje nabiralo. Pri drugem pa sem uporabljala kis, vendar ne vem če je bilo to pametno, ker so gospodu na forumu serviserji enkrat rekli, da ne sme uporabljat kisa, drugič pa, da je priporočljivo. Mogoče bi bilo najbolje uporabljati samo destilirano vodo (za tiste, ki imamo sušilni stroj, je še voda koristno uporabljena).
Naj vam čim dlje služi, ker je res dobra ideja, samo da deluje.