Parkiranje z uro ali brez

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Das si parkirno uro ko se sama premika naprej
tongue-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Ali pa si kupiš to in imaš mir
grims-1.gif

Link
parkirna-ura-s00.jpg
Ravno včeraj sem gledal eno oddajo na nemških programih. Mestni redarji ti takoj napišejo kazen, ko vidijo takšno uro na armaturi. Ali je napisal samo kazen za prekoračeno parkiranje, ali je spisal še kaj drugega, pa nisem razumel.

13. jul 2011
2.678
627
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
v nekaterih državah poznajo poseben znak, ki zapoveduje, da se začetek parkiranja označi v avtu

DiscParkingMondayToFriday2h.png

ne bi bilo slabo, če bi kaj takega uvedli tudi pri nas

Tak znak bi moral biti v vseh državah (mislim na piktogram - slikico parkirne ure).
Na Danskem sem dobil listek od redarja, ker nisem dal na armaturo parkirne ure, čeprav sem tam parkiral samo 10 minut.
Jasno, dopolnilna tabla je bila v danskem jeziku (brez slikice). Kot, da vsi obvladamo ta "svetovni" jezik.

hja, isto se je na Danskem zgodilo tudi meni. Na parkingu pred trgovino, je bil znak "P 2 tim" in nič drugega. Razumem, da 2 tim pomei omejitev dve uri, ampak na trgovinskih placih je to nekaj običajnega - nihče ne pričakuje, da boš dejansko nastavil številčnico, niti tega nihče ne počne. Tiste omejitve pred trgovinami so zato, da imajo neko osnovo, da lahko ukrepajo (pajek), če bi nekdo parkiral za daljši čas.
No na Danskem je očitno drugače. Potem sem začel gledati po avtih in videl, da imajo praktično vsi na vetrobranskem steklu te parkirne diske. Očitno je tam predpis, da je avtomatsko potrebno označiti čas prihoda, če ni izrecno napisano drugače (plačljivo parkiranje).
Redarje imajo pa tudi ubrisane. Najbrž z rašpetinom merkajo, kdaj pride kakšen tujec, ki te fore ne ve. Ker meni je tudi v manj kot 15 minutah listek napisal. Itak pa samo v danščini piše kako se plača kazen. Sem potem gledal po parkingu, če je redar še tam, pa ni bilo nikjer nikogar. Potem sem spraševal ljudi, kako to plačam, pa so vsi rekli, "pozabi, ne plačat..." No prav, pa nisem
tongue-1.gif

Torej, ni samo pri nas "teksas" s parkiranjem in označevanjem.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
187
59
28
Citat:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
v nekaterih državah poznajo poseben znak, ki zapoveduje, da se začetek parkiranja označi v avtu

DiscParkingMondayToFriday2h.png

ne bi bilo slabo, če bi kaj takega uvedli tudi pri nas

Tak znak bi moral biti v vseh državah (mislim na piktogram - slikico parkirne ure).
Na Danskem sem dobil listek od redarja, ker nisem dal na armaturo parkirne ure, čeprav sem tam parkiral samo 10 minut.
Jasno, dopolnilna tabla je bila v danskem jeziku (brez slikice). Kot, da vsi obvladamo ta "svetovni" jezik.

hja, isto se je na Danskem zgodilo tudi meni. Na parkingu pred trgovino, je bil znak "P 2 tim" in nič drugega. Razumem, da 2 tim pomei omejitev dve uri, ampak na trgovinskih placih je to nekaj običajnega - nihče ne pričakuje, da boš dejansko nastavil številčnico, niti tega nihče ne počne. Tiste omejitve pred trgovinami so zato, da imajo neko osnovo, da lahko ukrepajo (pajek), če bi nekdo parkiral za daljši čas.
No na Danskem je očitno drugače. Potem sem začel gledati po avtih in videl, da imajo praktično vsi na vetrobranskem steklu te parkirne diske. Očitno je tam predpis, da je avtomatsko potrebno označiti čas prihoda, če ni izrecno napisano drugače (plačljivo parkiranje).
Redarje imajo pa tudi ubrisane. Najbrž z rašpetinom merkajo, kdaj pride kakšen tujec, ki te fore ne ve. Ker meni je tudi v manj kot 15 minutah listek napisal. Itak pa samo v danščini piše kako se plača kazen. Sem potem gledal po parkingu, če je redar še tam, pa ni bilo nikjer nikogar. Potem sem spraševal ljudi, kako to plačam, pa so vsi rekli, "pozabi, ne plačat..." No prav, pa nisem
tongue-1.gif

Torej, ni samo pri nas "teksas" s parkiranjem in označevanjem.

Povsod je treba označit čas prihoda, če je parkiranje časovno omejeno in to ni neki novega samo ljudje ne označujejo časa prihoda in za to se normalno dobi pildek. Kako naj bi pa redar vedel, kdaj si ti parkiral če nisi označil? Skratka "teksasa" ni oz. ga naredijo ljudje sami s svojo ignoranco in neznanjem. Čas prihoda pa se lahko označi z parkirno uro in ne tako katera se sama premika, ker boš itak dobil pildek, če avto pustiš tam cel dan in ima redar obhode sej ni butast, če pa ure nimate v vozilu, pa lahko prihod napiše tudi na roke na list papirja in se ga da na vidno mesto.

lp.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.039
-1.279
113
Piše: pozor, ob parkiranju ne smete pozabiti prestaviti ročico na "STOP"

22. jul 2007
15.037
2.587
113
125
Kako pa redar ve če je zadaj tudi mehanizem saj ni Coperfild da bi videl kaj je spodaj, če leži ura na armaturi in ni pripopana na steklu
grims-1.gif

GDwzazz.jpg
,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.861
8.682
113
pri taščici
Glede na to je nimam (nikakršne ure, pišem na list uro) me kar mika da bi jo naročil. Ker včasih pa res puščam avto na teh mestih, pa največkrat seveda manj od dovoljenega časa.

13. jul 2011
2.678
627
113
Citat:
Uporabnik ametist pravi:

Povsod je treba označit čas prihoda, če je parkiranje časovno omejeno in to ni neki novega samo ljudje ne označujejo časa prihoda in za to se normalno dobi pildek. Kako naj bi pa redar vedel, kdaj si ti parkiral če nisi označil? Skratka "teksasa" ni oz. ga naredijo ljudje sami s svojo ignoranco in neznanjem. Čas prihoda pa se lahko označi z parkirno uro in ne tako katera se sama premika, ker boš itak dobil pildek, če avto pustiš tam cel dan in ima redar obhode sej ni butast, če pa ure nimate v vozilu, pa lahko prihod napiše tudi na roke na list papirja in se ga da na vidno mesto.

lp.

A ti pred trgovino, kjer piše, da je parkiranje časovno omejeno, vedno nastaviš uro? Dobiš listek, če je ne?
V mojem primeru ni bilo niti boksov označenih z modro črto.
Poleg tega pa, če ni nič označeno, ne moreš vedeti, če je treba čas prihoda označiti v avtomobilu ali je treba vzeti listek na parkomatu.
Hja, na Danskem so pravila pač taka, ampak so bedasta (da ne bomo samo domače šimfali). Poleg tega take specifike ne morejo biti kar takoj znane tujcem.
Osebno se sicer vedno potrudim, da parkiram v skladu s predpisi in bontonom, četudi je treba narediti 100 ali 200 metrov več.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Kako pa redar ve če je zadaj tudi mehanizem saj ni Coperfild da bi videl kaj je spodaj, če leži ura na armaturi in ni pripopana na steklu
grims-1.gif

GDwzazz.jpg
,
Ta ura je precej "debela", ker ima zadaj predalček za baterijo. Redar malo počepne in vidi vse. Fotografira uro in ti nalepi listek.