Parkiranje pri Lidlu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.185
8.868
113
pri taščici
In pravijo da je avto se kar na viru

Priponke

• Screenshot_2026-08-23-08-18-26-431_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-08-23-08-18-26-431_com.android.chrome.jpg
    301 KB · Ogledi: 54
  • IMG_20260823_082155.jpg
    IMG_20260823_082155.jpg
    616 KB · Ogledi: 53

Corvette

Majstr
6. nov 2008
576
521
93
Seveda bi Lidl v duhu dobrih poslovnih praks lahko še bolje in nazorneje obveščal stranke o uvedbi plačljivega parkiranja ... tako kot so te taiste stranke v duhu poštenosti v preteklosti zares parkirale max 90 min. oz. koliko je pač bil odmerjen čas nakupa ;) Je pač diskont in se tudi tu gredo brutalno maksimizacijo profita.

Seveda je tudi res, da sta rampa in listek nedvoumna. Potem smo pa tam, da nam je treba vse nazorno pokazat itd. in se po drugi strani pizdimo nad "neživljenjskimi omejitvami" in "stalno več prepovedi". Na lep način ob določeni kritični masi ne gre, ker začnemo ljudje to izkoriščati.

nacek

Guru
13. okt 2012
3.305
864
113
Seveda bi Lidl v duhu dobrih poslovnih praks lahko še bolje in nazorneje obveščal stranke o uvedbi plačljivega parkiranja ... tako kot so te taiste stranke v duhu poštenosti v preteklosti zares parkirale max 90 min. oz. koliko je pač bil odmerjen čas nakupa ;) Je pač diskont in se tudi tu gredo brutalno maksimizacijo profita.

Seveda je tudi res, da sta rampa in listek nedvoumna. Potem smo pa tam, da nam je treba vse nazorno pokazat itd. in se po drugi strani pizdimo nad "neživljenjskimi omejitvami" in "stalno več prepovedi". Na lep način ob določeni kritični masi ne gre, ker začnemo ljudje to izkoriščati.
Kar se dobrih praks tiče

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.137
2.341
113
Pomurje
Tako je.
Na žalost se niso prav lotili.

Če 10 let dovoljuješ celodnevno parkiranje (oz. ga ne zaračunavaš), potem pa se čez noč odločiš za zaračunavanje, je sicer pravno OK, ampak cigansko.
Sploh če si že prej na parkirišču imel table, da je plačljivo, ampak se to ni izvajalo.
Ali pa da so prej bile rampe, zdaj so jih pa celo odstranili.

V Sparu na Tržaški so se zaračunavanja lotili v obratnem vrstnem redu. Na začetku ni bilo niti rampe niti table, potem so postavili table, potem so postavili rampe (vedno odprte), ko so pa začeli zaračunavat, so pa rampe dol dali. Da ti je res jasno, ko vzameš listek ob vstopu.
Tapravi moralizira

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.301
4.651
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Tako je.
Na žalost se niso prav lotili.

Če 10 let dovoljuješ celodnevno parkiranje (oz. ga ne zaračunavaš), potem pa se čez noč odločiš za zaračunavanje, je sicer pravno OK, ampak cigansko.
Sploh če si že prej na parkirišču imel table, da je plačljivo, ampak se to ni izvajalo.
Ali pa da so prej bile rampe, zdaj so jih pa celo odstranili.

V Sparu na Tržaški so se zaračunavanja lotili v obratnem vrstnem redu. Na začetku ni bilo niti rampe niti table, potem so postavili table, potem so postavili rampe (vedno odprte), ko so pa začeli zaračunavat, so pa rampe dol dali. Da ti je res jasno, ko vzameš listek ob vstopu.
Zakaj bi naj bilo cigansko?
Časi se spreminjajo in ideje lastnikov tudi.
Če ne znaš prebrat table, si sam kriv, če vseeno tam parkiraš, si sam kriv, če prekoračiš in pač plačaš...

Jaz hodim v Lidl nasproti Aleje v LJ-Šiška.
Zapeljem v garažo, listek vzamem s sabo, ga na blagajni potrdim (pa če kupim eno stvar ali 20) in ni problema... Garaža vedno večinoma prazna...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.531
9.682
113
Pri meni ne... Pri meni ni plačila s kartico. Gotovina ali UPN. Kako se pojmovanje teh nepomembnih transkacijskih stroškov spremeni, ko se njih plačnik spremeni, je fascinantno...

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.444
3.137
113
Zakaj bi naj bilo cigansko?
Časi se spreminjajo in ideje lastnikov tudi.
Če ne znaš prebrat table, si sam kriv, če vseeno tam parkiraš, si sam kriv, če prekoračiš in pač plačaš...

Jaz hodim v Lidl nasproti Aleje v LJ-Šiška.
Zapeljem v garažo, listek vzamem s sabo, ga na blagajni potrdim (pa če kupim eno stvar ali 20) in ni problema... Garaža vedno večinoma prazna...
Če table ni, je pa kdo kriv?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.538
1.947
113
na temni strani lune
Jaz sem kako leto nazaj parkiral v Umagu na parkirišču, kjer je z velikimi črkami pisalo 0,50c 1 ura. Lepo vidno iz avtomobila.
Potem pa z hudo manjšimi spodaj, naslednja ura 2€ in nato vsaka začetna ura 15€.

Moj račun za 2h 35min je bil 17,5€.

Cifre so malce po spominu ampak tu nekje. Je bilo pa z listkom.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.056
2.085
113
Tapravi moralizira
???
Poglej si posnetek iz google earth za ta Lidl v Stožicah.
Posnetek je iz 5/2024 in na posnetku so rampe dol in tabla za plačljivo parkiranje. Ki pa ga nihče ni zaračunaval.

In v 2026 je situacija: tabla še vedno je, ramp pa ni več. Ali iz tega normalen človek lahko sklepa: "A ha, zdaj je pa treba je plačat"?

A bi bile res tako težko postavit en začasno tablo "od 1.1.2026 zaračunavamo parkiranje"?

Kot da bi ob prenovi tvoje ulice na začetek postavili tablo "prepovedan promet za vsa vozila", ampak bi ti rekli "lahko se voziš, to je kar tako postavljeno, ne velja".
Potem bi pa enkrat marca 2026 dobil kazen 1200€ in 18 pik, ker "zdaj smo se pa odločili, da tabla velja".

• Haha
Reactions: hermann

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.301
4.651
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pameten človek vpraša zaposlenega v Lidlu, kako je zdaj...
A misliš, da jaz nisem vprašal blagajničarke, kljub tablam? In šel v garažo po listek, pa nazaj gor in ga potrdil?
A je težko bit normalen?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.185
8.868
113
pri taščici
Pa saj to je to - eni bi, ker imajo službo par 100m zraven, tam brezplačno parkirali...
Zakaj pa?
Pa si najdi pripravnika, ki bo vsako uro in 20 tvoj avto peljal ven in z novo kartico nazaj...
Si dal idejo, bodo zaposlil studenta ki bo imel na skrbi 30 avtomobilov za vozit not pa ven
Za vsak avto tri minute ;)
Pa bo student bistveno ceneje kot pa parking za 30 avtov

• Všeč mi je
Reactions: kajpace