Parking in vecstanovanjska hisa

jekleni

Fizikalc
1. avg 2007
1.251
97
48
Upokojenec v bloku odpre sp. Stanovalci/lastniki na sp prenesejo upravljanje s parkirnim prostorom, v zameno za brezplačno parkiranje. sp obesi cenik "za stanovalce 0€, ostali 3€/začeta ura". Naprej gledaš temo o parkiranju na hrvaškem.
 

jekleni

Fizikalc
1. avg 2007
1.251
97
48
sp mu bo kdo plačeval, naključni mimoidoči?
Ne vem, saj ni važno. Če ima javno objavljeno ponudbo in nekdo parkira, jo je sprejel in s tem postane izvršljiva. Cilj pa ni kasirat, ampak da ti stalni vedo, da so tam težave in ne parkirajo. Cilj sp je torej nič prometa (iz tega naslova).
 

colos

Pripravnik
12. jan 2008
471
2
18
Pri nas imamo stebricke in en kljuc za vse kljucavnice. Parkiras kjer je fraj. Ce ni se moras znajt po svoje. Nimamo nobenih tezav.
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
11.016
569
113
Marlbor
Saj zadeva je načeloma čisto preprosta. Najprej je treba razjasniti, ali eni in isti nonstop zaparkirajo lastniške prostore. S takimi je se pač treba osebno pogovoriti, najprej z opozorili na avto, potem pač na 4 oči in kasneje prijava za motenje posesti, v kolikor ignorirajo.
Če pa gre za naključno - priložnostno parkiranje različnih oseb, potem pa je edina rešitev v obliki mehanskih varoval, ograj in podobnega, da se prepreči parkiranje, predvsem pa da se navzven ne zgleda, kot da so pa tu na voljo brezplačni parkirni prostori. V tem primeru v štartu že tabla zadostuje, pa kakšne številke na parkirnih prostorih.
 

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.829
29
48
Zakaj zapornice niso opcija?
Pri nas je bil isti problem, cele dneve polni parkplaci, ker smo pac prva vrsta pred centrom, kjer je zastonj parkiranje (bili, dokler niso po celi lj uvedli parkirnine).
Kadarkoli si prisel ni bilo za parkirat - cez dan razni zaposleni in studentje, popoldan okoliski stanovalci. Smo se hitro zmenili da potrebujemo rampe in po spominu je bilo 85% vseh za zapornice. Pa je to kompleks 6 blokov, tkole cez palec okoli 300-350 stanovanj + poslovni prostori.
Ocitno ni tako velik problem, ce ljudje ne dajo soglasja?