Paletni viličar-ročni

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Doma imam en rabljen ročni paletni viličar in sem dobil rabljenega takega kot je....težava pa je naslednja....namreč....dvigne se samo do polovice...polovica cilindra gre ven ,druga polovica ne....poskušal sem natočit olje(hidravlično) ampak najprej ni hotlo noter teč...pol pa ki sem z ročico nekaj stiskal in spuščal pa je šlo....ampak ko sem dal paletnega nazaj na kolesa.....ops....ni hotel več dol.

A mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim da bo delalo normalno...da gre cilinder cel ven.

Slika je simbolična...
HELI%20040.jpg

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
38
48
stopi nanj, mogoče si nalil preveč olja ma več ne greskupaj kerolja nimakam zrinit, odpri pokrovza olje pa stopi nanj da izrine odvečno olje...
..je bil viličar kaj obrnjen na bok?? pol treba 2-3x dvignit in spustit pol deluje normalno,..pa paziti je treba da je ročica za spuščanje v pravilnem položaju

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A tudi to ima?
Sem se včeraj nekaj mučil pa do sedej mi je uspelo ga samo dvignit...se dvigne na polno višino ampak dol ne gre....razen če odviješ vijak pri strani in spustiš olje ven.
A lahko malo bolj podrobno opišeš ,da najdem kje je to vse skupaj....nikakor ne morem ugotovit zakaj ne gre dol.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Če ne gre dol je mogoče še vedno preveč olja noter. A potem, ko izpustiš olje, da gre dol, je pa premalo olja da bi šlo gor?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Točno tako..dolijem in gre do vrha...ko pa hočem spustit pa ne gre..potem odvijem vijak pri strani in spustim olje ven...ampak dol gre samo ko spuščam olje...če se ustavim na sredini potem noče dol z ročico.Ko je pa do tal pa spet ne gre gor ker ni olja.