Pakistan - Indija

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.891
7.541
113
Pokrajna Kašmir je bila vedno jabolko spora med državama.
Teden nazaj so pripadniki določenega verstva izvedli teroristični napad:

Pred dnevi so bile novice o zaprtju vode Pakistanu:

Včeraj je prišlo do manjših spopadov:

Pakistanski obveščevalci naj bi imeli informacije o Indijskem napadu:

Izgleda, da se spet kuha nova vojna. Obe strani imata jedersko orožje in sta konkretno oboroženi (4 in 12 velesila na svetu).

Cvet Alter strokovnjakov za zunanjepolitično dogajanje se zbere na kupi in začne komentirati.

Kdo se bo postavil na katero stran? Bo do oboroženega konflikta sploh prišlo?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
526
202
43
Tukaj je seveda še zraven Kitajska katera neposredno ne bo vplivala če pride do konflikta, bo pa sigurno Pakistanu pomagala saj je med Indijo in Kitajsko bil tudi vedno spor, sam Pakistan ima pa dobre odnose z Kitajsko in ji je celo leta nazaj v pokrajini Kašmirja podelil ozemlje katerega so prevzeli od Indije.

• Všeč mi je
Reactions: Fadil

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.319
8.572
113
Sem nekje prebral da je pred dnevi bil v Indiji na obisku J.D. Vance. Čez nekaj dni je prišlo do eskalacije. Sem pa na internetu bral, da si želi Kitajska skrajšati trgovske poti preko Pakistana do morja. S tem bi prihranili precej časa, saj ladje iz Kitajske potujejo okoli Malezije itd... Vse jasno!

delter333

Guru
21. maj 2010
2.002
1.725
113
Notranjska
To je vse lahko bilo predvideti. Pandorina skrinjica se je odprla v Ukrajini nadaljevala v Gazi in Siriji, karte padajo naprej. Upam da so naši rusofilčki veseli, če ne drugega.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.891
7.541
113
Sploh zdaj so ZDA krive, ko je Trump nadomestil Obamo, Bidena, Hillary in Kamelo Haris :valjamse: