Osebno kasko, riziko, življ. zavarovanje - KJE?

sad

Guru
24. avg 2007
20.459
9.154
113
Citat:
Uporabnik impala pravi:
Prva varnost.....garantirano najcenejše zavarovanje pri nas in okolici. Premija se ne viša skozi obdobje!!!!
No, pa se pejmo to igrico.
S čim mi garantiraš, da ste zame ugodnejši od ws life style bonusa?
 

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Glej, Cyber, ko boš nekaj časa v tem poslu, boš nekatere stvari drugače razumel in na nekatere stvari drugače gledal... Jaz sem nekoč tudi gledal tako kot ti, ampak po nekaj letih izkušenj, po menjavi zavarovalnic ipd. pa gledam na določene stvari čisto drugače.

In eden od glavnih argumentov, zakaj se odločit za določen produkt, je tudi blagovna znamka, ki pa je žal Prva še niti malo nima, prav tako ne Proficio. Prav tako nima Prva niti treh let obstoja v tem segmentu zavarovalništva, zato nimam niti najmanjše predstave, kako funkcionira pri izplačilih zavarovalnin, ipd. Ne vem, mogoče krivično, ampak meni je pomembna tudi zgodovina določene zavarovalnice, velikost ipd.

Pri npr. WS, Triglavu, Generaliju ipd. vem, da bo zavarovalnica kot taka tudi čez 30, 40 let, pri Prvi pa se mi ne sanja, kaj bo takrat.
Če se malo obregnem ob KD Življenje... V Romuniji se Gantar na vse pretege trudi, da bi se je rešil, pri nas mislim da ima tudi željo po tem, da se distancira od zavarovalnice, kako je pa sploh prišlo do KD Življenje, pa mislim da tudi že vsa ve.
Zato ne morem vedet, kaj bo s Prvo čez nekaj let, morda bodo lastniki postali Romuni, Bosanci, Španci, morda kak novodobni Valant, Bavčar... Pri WS pa npr. vem, kdo je od zadaj, kdo je lastnik, da je to 2. največja zavarovalniška skupina v Evropi in ena največjih na svetu ipd., prav tako pri npr. Triglavu, ZM...

Mogoče sem krivičen do Prve, ampak že tole je hecno, da ima za trženje teh zavarovanj ekskluzivno pravico Proficio, ki je npr. čisto privatno podjetje, naravnano k čimvečjim dobičkom, da je (so) tudi sam produkt(i) nastal(i) v medsebojnem sodelovanju...

Mene nekaj eur razlike na mesec ne bo za nič prepričalo v to, da bi svoje zdravje, svoje življenje in varnost svoje družine dal v roke nekomu, ki nima praktično nič kilometrine na trgu. Po drugi strani pa sem pod določenimi pogoji in fleksibilnostjo na precej boljšem in ugodnejšem produktu od omenjenega oz. omenjenih.
 

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Boštjan, v tem poslu sem res da dobri dve leti, pri Proficiu od samega začetka, in na stvar gledam povsem z objektivnega vidika. Nevem zakaj bi blagovna znamka igrala POMEMBNO vlogo pri izbiri produkta. Poznam tudi "blagovne znamke", ki se tržijo na terenu, pa so veliko slabše, kot pa katerikoli "no name" produkt.
Meni se zdi tvoj način razmišljanja krivičen, saj če bi vsi tako razmišljali nihče nebi sprejemal novitet.

Oba veva, da nad zavarovalnicami ždi AZN, ravno v izogib raznim mahinacijam ipd...
KDŽ je zgodba zase, razlika med slednjim in prvo je kot dan in noč, prva je pokojninska družba, prisotna pri nas že desetletje, sicer močno razvejana v JV Evropi.

Sodelovanje Prve in Proficia pa je velika prednost. Navsezadnje smo svetovalci tisti, ki prinašamo feedback, kaj se dogaja na terenu, po čem stranke povprašujejo, kaj navsezadnje slednje rabijo, ipd.
Če bi bilo karkoli sporno (bodisi produkt,ali sodelovanje) se zadeva nebi smela tržit, sploh pa na Proficiu nikoli nebi delali v slabo strank, saj je nabor produktov večih zavarovalnic skrbno izbran.

Splošni pogoji produkta so javni (celo na tem forumu) , zakon o zavarovalništvu je za vse enak. Primerjavo zavarovanj si lahko vsak pogleda ali naredi sam.
Če še konkurenca priznava, da je prva varnost več kot odličen produkt, ter pravi za njega/njo, potem tu ni kaj za dodati.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.459
9.154
113
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:


Citat:
Uporabnik sad pravi:
WS Life Style bonus je še občutno cenejši, tako da, očitno je to zmagovalec, če le to želiš. In če prideš čez s pogoji.



Mogoče s tem ...
Torej odgovora ne bom doživel. Očitno še en od mnogih kvazi zavarovalnih agentov, kateri znajo zgolj nakladat. Ni mišljeno nate. Eh ja.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.211
5.236
113
Ponovno odpiram temo. Enkrat sem nekaj že spraševala, pa nisem dobila odgovora...

S parterjem najemava stanovanjski kredit. Do sedaj sem se naučila, da želim kasko, riziko zavarovanje. Torej neko "padajoče zavarovanje" brez varčevalne komponente. Nekako, da izplačan znesek nekako sledi preostanku kredita. Želim zavarovanje, ki bo izplačalo določen (padajoč) znesek v primeru kakršnekoli smrti (nezgoda ali bolezen) in želim določeno izplačilo za invalidnost iz kateregakoli vzroka (nezgoda ali bolezen). Tukaj vem, da zneski ne bodo tako visoki, kot bo kredit, pa vendar nekaj mora biti. Do sedaj imam nek izračun KD življenja. Katere zavarovalnice naj še gledam, katere ponujajo kar želim .Pomembno mi je, da ni varčevalne komponente, ker premijo podražijo, v tako varčevanje pa ne verjamem in ga ne želim.

Predvsem me zanimajo vinerštediše in triglav. Imata kaj takega. Nekako jima najbolj zaupam, do KD življenja sem indiferentna (ne poznam nikogar z nikakršno izkušnjo glede te zavarovalnice), Merkur me ne zanima, ker sem okoli njihovih zavarovanj spraševala 2x pa še spletno stran gledala, kjer ni delalo ravno, tisto, kar me je zanimalo in še danes ne vem, a se je možno zavarovati na način kot ga želim ali ne. Dost jih imam...
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.211
5.236
113
eno vprašanje... sklenila sem nekaj let nazaj tole kasko zavarovanje pri wiener stadtische. Vse lepo in prav, vendar bi zdaj rada višjo zavarovalno vsoto. se lahko znotraj obstoječe police poviša vsoto? Če je treba polico prekinjati, kje se zdaj najbolj splača skleniti dodatno polico? Zanima me isti koncept, otrej kasko zavarovanje - ko plačuješ pol ali 2/3 časa trajanja zavarovanja, izplačilo premije pa je proti koncu vedno nižje.
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.711
4.198
113
eno vprašanje... sklenila sem nekaj let nazaj tole kasko zavarovanje pri wiener stadtische. Vse lepo in prav, vendar bi zdaj rada višjo zavarovalno vsoto. se lahko znotraj obstoječe police poviša vsoto? Če je treba polico prekinjati, kje se zdaj najbolj splača skleniti dodatno polico? Zanima me isti koncept, otrej kasko zavarovanje - ko plačuješ pol ali 2/3 časa trajanja zavarovanja, izplačilo premije pa je proti koncu vedno nižje.

Ne, iste police ne moreš spreminjati, saj je premija vezana na pristopno starost, telesni indeks, zdravje itd... in tega se tekom dobe ne da spreminjati.
Ostaneta ti dve opciji:
- narediš dodatno polico za toliko višjo vsoto kot jo še rabiš, staro pa obdržiš, saj ko si jo sklenila si bila toliko mlajša in je bila premija računana na tisto starost...
- ali pa narediš novo (staro prekineš) z ustrezno premijo in dobo glede na trenutne potrebe...

Prva opcija bi morala biti zate ugodnejša, zaradi takratne pristopne starosti, več let ko je bilo nazaj bolj ugodno si dobila, sploh če je bilo to sklenjeno med 2010 in in decembrom 2012, ko je bila premija za ženske nižja kot za moške in na splošno so se že nižale premije riziko zavarovanja...
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.211
5.236
113
Ja, to sem izvedela. Dala sem izdelati ponudbo za razliko, ki jo želim in čakam agenta od WS, da jo pošlje. Katera druga zavarovalnica ima še taka zavarovanja, da so konkurenčna?
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kakšno je kaj danes stanje glede življenskega zavarovanja? Iščem podobno kot Jabe, torej za primer smrti in pa za bolezni ter invalidnost.