Optika za otroška korekcijska očala

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.153
185
63
Predvsem čim manj komplicirajte in ne pretiravajte pri ceni okvirja in leč. Tile mali še nimajo občutka za čiščenje in lepo odlaganje očal in bodo hiro risi po njih. Če boš dal celo premoženje za očala boš mu potem gušil v eno, kako nič ne pazi. Tudi zlomijo jih hitro, ker so pač otroci ;) in se to zgodi.
Itak pa pričakuj, da boš nekje na 2 leti, zelo verjetno tudi prej menjal vsaj leče, ker v tem obdbobju zna dioptrija kar hitro rasti. Pa v šoli se čimprej zmenite, da gre sedet bližje tabli.
Mogoče še to, jaz sem našega oftalmologa pred hčero direktno vprašal kako na dioptrijo vpliva tablica in telefon, misleč da bo rekel, zelo gospod, čim manj tega,....nisem imel sreče, njegov odgovor je bil, v obdobju otroštva in puberteti dioptrija ponavadi kar hitro raste :(
Bomo vzeli neko vmesno zadevo verjetno res, vsaj glede okvirja. Je dosti bolje, da ima tiste nosnike in ne samo izrez za nos...no, sej bo sam tudi povedal katere mu bolj pašejo na nos. Spredaj pa že sedi, smo takoj prosili v začetku leta, ampak se je poslabšalo in so potrebna očalca.
Hehe, pri nas na izvidu piše, da se omeji gledanje bližinskih aktivnosti, tablice, tel....dobra ideja...mu bom dal za prebrat...čeprav doma reees zelo malo uporablja, skoraj nič, tud po cel mesec ne.
 

tony

Majstr
23. jul 2007
7.531
324
83
Absolutno se strinjam glede nosnikov, da so v modi nekakšna ogromna očala, ki jih sploh nimajo je solidna katastrofa.

Nosniki imajo tudi to prednost, da da spreminjati njihovo pozicijo in tako naravnati očala na pravo lego na nosu skorajda že samo z nosniki... Brat si je omislil fancy očala brez nosnikov in 99% časa ima očala v napačni legi.

Pa še to, za otroška očala priporočam kovinski okvir, kateremu je mogoče začasno odstraniti plastične obrobe, ki pridejo na ušesa. Zakaj? Hitro se zgodi, da so "ročke" predolge in jih je treba skrajšati. Če so to plastična očala iz enega kosa, se tega ne da narediti ali le do določene mere, kolikor se pač da zakriviti del ki pride za uho (prodali ti jih bodo seveda kljub temu). Pri kovinskih se pa plastično obrobo segreje, sname, odščipne predolg del kovinske ročke in nazaj natakne plastično obrobo.

Dobra optika mora očala, ko so narejena, še enkrat pomeriti na otrokovi glavi in jih prilagoditi tako, da bodo popolnoma fiksna (vseeno pa ne smejo tiščati).
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
10.629
1.572
113
OT: mislim, da očala pri majhni stopnji težav otroka niso edina rešitev, res pa je, da so edina, ki jo delno ali v celoti financira ZZZS.
Trening oči
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/14250461
Sam sem pred leti bil in z nekaj vaje in dodatnimi ukrepi (spodoben monitor) večinoma ne uporabljam več očal za branje. Drugih težav pa tako ali tako nisem imel. Spomnil sem se, ker sem kot bivši udeleženec ravno dobil prav grd mail (nekdo bi moral temu Petru Pavkoviču povedati, da preveč barv v mailu škodi :D ) za letošnje delavnice. Ni ravno poceni, za otroke je 180 €, za odrasle pa 250.

Imajo mail: dobervid@gmail.com

Za vse informacije in želje pokličite na telefonski številki:
01 256 31 06 GSM 041-269-213 (od 14-19h)
Peter Pavkovič Pero

delavnica za OTROKE: Čarobne oči (15-18h) - za starost 8-12 let
16. + 19. julij 2021
OTR 1
20. + 22. julij
2021 OTR 2
..............

delavnica za ODRASLE Čarobne oči: Izboljšajte si vid po naravni poti
13. + 15. julij 2021 termin A (16.30 - 22h), ENAK program v A. in B.
17. + 18.
julij 2021 termin B ( 9.30 -17h, vmes daljši odmor za kosilo)