OLED TV

sajkek

Guru
16. mar 2008
21.886
982
113
tale Luce je težak, opazil v različnih temah.
Drugače pa je zdaj CES in je spet poplava novih TV. Tudi 8K oled, komercialni...to bo pač top...
 

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
59
28
Zakaj?
Ker enostavno ne morem mimo takih bedarij, ki jih nekateri pišete(ne samo v tej temi). Ni mi problem bit spoštljiv do takih, ki vedo kaj pišejo. Toda večina je takih, ki nabijate v prazno brez kakršne koli podlage.
Sem dovolj časa poskušal na lep način komunicirat pa sem bil vedno zabit od določenih pacijentov tako da sedaj samo vračam milo za drago. Sedaj vsaj vidite kako je to, če te nekdo vedno jebe v glavo.
Ja za to pa so krivi nesposobni moderatorji, ki ne znajo naredit red oziroma ga delajo tam kjer ni potrebe oziroma delajo in prilagajajo forum po svoje kakor jim paše.
Bojan ti pa prodaj ta TV in si kupi kakšnega "navadnega" od Gorenja, ker več itak ne zaslužiš ker ali si slep ali pa kako drugače bolan, da take ven mečeš. Najboljš pa, da ga meni šenkaš, da se ne bo delala škoda.
Sem začel gledat irishmana v 4k pa sem raje nadaljeval v 1080. V 4k meni zgleda slika preveč umetna. Se bom še malo z nastavitvami poigral če se zadeva lahko kaj izboljša.
To samo pomeni, da ne znaš nastavit TVja ne pa da slika izgleda "umetna" in potem je kriv OLED al kaj. Halo imaš enega najboljših TVjev, kar jih trenutno obstaja, pa mečeš ven take bedarije. Nič čudnega, ko potem drugi poslušajo lastnike takih TVeje, ker sami mečejo ven take bedarije.
Sedaj boš rekel še, da ti je "štekalo" in da je zato bolje, da gledaš v 1080 :bonk:
 

hdx

Pripravnik
1. jun 2011
95
16
8
Se splača kupit OLED, če se TV ne bo gledal v temi? Vsaj večino časa ne
 

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
59
28
Se splača kupit OLED, če se TV ne bo gledal v temi? Vsaj večino časa ne
Definitivno ja.
Več ali manj povsod se več časa gleda v svetlejših prostorih kot temnejših, razen če nisi kakšen zombi in imaš še podnevi zaroletano do konca.
Imaš več vrst nastavitev kjer lahko z enim klikom prilagajaš glede na svetlost oziroma gledanje: temna soba - svetla soba. Plus še nešteto drugih nastavitev kot že zgoraj povedano do nastavitev svetlosti, kontrasta, barv posameznih profilov.
Verjetno pa ima vsak kakšne rolete, da jih spusti oziroma zakrije, da ti ne sveti direkt v zaslon. Vsak normalen si bo pa sobo že v štartu uredil tako, da ti sonce ne sveti direkt v TV zaslon oziroma postavi TV tako, da ne sveti direkt v zaslon.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc

MrDaco

Guru
11. sep 2007
5.693
649
113
Moj 12 let star Philips ima tak senzor, Samsung 2017 QLED tudi (ne vem kako je pri 2019 modelih). Tako da v moji karieri gledanja LCD-jev sem samo prvi dan nastavil nivo svetlobe in kontrasta. Čudi me da LG pri svoji superiornosti ni sposoben tega zmontirat.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
10.855
775
113
35
MB
Philips ma cez celoten range, ostali verjamem da tud. Prinese vklop tega ziher kak razred boljso crko porabe s tem pa manj stroskov za proizvajalca :D
 

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
59
28
Našel tudi na mojem LGju ;)
Čeprav to ni toliko intenzivno oziroma opazno kot recimo na telefonu.