Oled tv 75 - 77

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
196
5
18
Pozdravljeni,

Preden se zaletim v nakup novega tv-ja, bi bil vesel kakšnega vašega nasveta. Ogledujem si Oled v velikosti 75" ali 77", v cenovnem razponu nekje do 2.500€. Trenutno imam doma 65" Sony - klasičen LCD star cca dve leti XR-65X90K. Pri ACS-u so mi rekli, da bi bil Sonyev tv s podobnimi karekteristikami predvajanja slike v dimenziji, ki jo iščem, ter funkcijami, blizu 4.000€, kar mi je preveč. Ogledujem si model Samsung S90F, vendar ne vem kaj v praksi pomeni, če ima namesto Dolby sistem HDR10+. Imate morda še kakšen predlog oz izkušnje s tem ali podobnim konkurenčnim modelom? Večinoma se tv uporablja za gledanje tv programov + netflix.

V naprej hvala.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.082
13.366
113
jap tole, ali pa C5 od LGja... electronics4you... mene sicer moti da ni google.tv, ki se ga povsem navadiš.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
196
5
18
hvala bpfc in sajkek za priporočila.

Vmes sem šel do štirih trgovcev (2 Sony) in 2 splošna "največja" trgovca za audio video. 4-je trgovci, 4 povsem različne informacije. Naročil sem Bravia 8. Sedaj sta me spravila v dvome, če sem se pravilno odločil. Dejansko v tem formatu in tem cenovnem razredu ni veliko opcij. Vsi so rekli (ok upoštevam dejstvo, da pri Sony-u svojega konja hvalijo), da ima Sony daleč najboljši procesor za obdelavo slike, in da je Bravia 8 trenutno najboljši nakup glede na price/performance. Pri Sony-u so celo svetovali mini led model, vendar je bil ta opazno dražji (1.100€ dražji, če sem natančen). Samsung so mi odsvetovali predvsem iz razloga potencialnih okvar, ki jih zadnje čase opažajo, čeprav sem se potem ogrel za model 95, ki ima mat zaslon. LG mi pa ni svetoval nihče od teh večjih trgovcev (big bang, harvey).

• Všeč mi je
Reactions: Krop

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.320
4.326
113
Nimam teh težav, pa vsaj 20 let LG drajsam. Praviloma gre proč zaradi "palčkov" in ga tašča podeduje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.320
4.326
113
Palčki - ki ti šepetajo, da nujno rabiš nekaj novega. ;)
167384574_982962795441574_3162116287289946325_n.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.032
74
63
hvala bpfc in sajkek za priporočila.

Vmes sem šel do štirih trgovcev (2 Sony) in 2 splošna "največja" trgovca za audio video. 4-je trgovci, 4 povsem različne informacije. Naročil sem Bravia 8. Sedaj sta me spravila v dvome, če sem se pravilno odločil. Dejansko v tem formatu in tem cenovnem razredu ni veliko opcij. Vsi so rekli (ok upoštevam dejstvo, da pri Sony-u svojega konja hvalijo), da ima Sony daleč najboljši procesor za obdelavo slike, in da je Bravia 8 trenutno najboljši nakup glede na price/performance. Pri Sony-u so celo svetovali mini led model, vendar je bil ta opazno dražji (1.100€ dražji, če sem natančen). Samsung so mi odsvetovali predvsem iz razloga potencialnih okvar, ki jih zadnje čase opažajo, čeprav sem se potem ogrel za model 95, ki ima mat zaslon. LG mi pa ni svetoval nihče od teh večjih trgovcev (big bang, harvey).
Kaj nisi pogledal zgoraj primerjave Bravie 8 z LG C5, kjer se jasno vidi, da je C 5 praktično v vseh pogledih boljši:
Daleč od tega, da je Bravia 8 trenutno najboljši nakup glede na price/performance.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
196
5
18
Kaj nisi pogledal zgoraj primerjave Bravie 8 z LG C5, kjer se jasno vidi, da je C 5 praktično v vseh pogledih boljši:
Daleč od tega, da je Bravia 8 trenutno najboljši nakup glede na price/performance.

Če sem čisto iskren, sem pozabil pogledati na forum, ker dan dva ni bilo odgovora in želel pogledati v živo kaj imajo kje na voljo (ACS, Lorex, BigBang, Harvey). Šele potem, ko sem prebral tvoj odgovor in linke (za kar se ti zahvaljujem), sem obstal v dvomih.

V BB in Harveyu ni nihče od prodajalcev posebno ponudil LG opcije, so zgolj omenili. Večinoma so kot best buy ponujali omenjeni Samsung in Sony. Predvsem so se v BB fokusirali na Samsungu 95F (mat zaslon), samo tam mi pa cena ne ustreza najbolj. Ker se sam res ne spoznam na te novejše televizorje, sem pač verjel prodajalcem, da sta Dolby in Android nepogrešljiva in je to moja nepoučenost v teh stvareh, vzela kot pomembno informacijo.

A sem konkretno zajebal z modelom Bravia 8?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
984
118
43
Če sem čisto iskren, sem pozabil pogledati na forum, ker dan dva ni bilo odgovora in želel pogledati v živo kaj imajo kje na voljo (ACS, Lorex, BigBang, Harvey). Šele potem, ko sem prebral tvoj odgovor in linke (za kar se ti zahvaljujem), sem obstal v dvomih.

V BB in Harveyu ni nihče od prodajalcev posebno ponudil LG opcije, so zgolj omenili. Večinoma so kot best buy ponujali omenjeni Samsung in Sony. Predvsem so se v BB fokusirali na Samsungu 95F (mat zaslon), samo tam mi pa cena ne ustreza najbolj. Ker se sam res ne spoznam na te novejše televizorje, sem pač verjel prodajalcem, da sta Dolby in Android nepogrešljiva in je to moja nepoučenost v teh stvareh, vzela kot pomembno informacijo.

A sem konkretno zajebal z modelom Bravia 8? P
Nisi, se zmerom je top kvaliteta (2024), pac LG ima nanovejsi panel. Nisem pa gledal razlike v ceni. Sony je bil vedno drag.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.032
74
63

A sem konkretno zajebal z modelom Bravia 8?
Nisi povedal, za kakšno ceno si ddobil Sonyja, ampak po mojih podatkih, si dal samo za značko "Sony" cca 1000€, plus da je v vseh pogledih nekoliko slabši od C5. V BB nimajo LG OLED TVejev že od srede novembra. Ne vem kaj je vzrok temu.
Pa daleč od tega, da je Android nepogrešljiv.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.082
13.366
113
v AT je razlike cca 400€ med bravio 8 in lg c5 v 65 obliki...

vidim pa da imajo G5 za 1800 € uf to pa je next level v tem cenovnem rangu.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
196
5
18
Nisi povedal, za kakšno ceno si ddobil Sonyja, ampak po mojih podatkih, si dal samo za značko "Sony" cca 1000€, plus da je v vseh pogledih nekoliko slabši od C5. V BB nimajo LG OLED TVejev že od srede novembra. Ne vem kaj je vzrok temu.
Pa daleč od tega, da je Android nepogrešljiv.
Bravia 8 je trenutno v akciji 2.399€ (znižana iz 3+).

Kar se Androida tiče, pojma nimam. Tu sem res laik.