OKvirji pa kar po starem

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.582
9.731
113
Huh, pardon, sem se narobe izrazil. Res ne drži, da niso dosegli ničesar, kar si napisal je res. Niso pa dosegli svojega cilja zaradi česar so protestirali - odstop vlade. In da bi sedaj s protesti dosegel optimizacijo delovanja pravnega sistema vezanega na cigane ali pa ilegalne migrante oz. na splošno? Ne verjamem, da je to sploh še možno.
Gre za to da so prikazali kako funkcionirajo:

- raja popeni
- na hitro spacajo zakonodajo ki zadevo kvecjemu poslabsuje
- naredi se preiskava kjer se ocitno dobi osumljenca in preiskovalni sodnik presodi da je dokazov dovolj za pripor
- v postopek se injektira price ki so videle stvari ampak v prvih dneh se tega nihce ni spomnil
- sodisce izvede slovensko pravosodje in spusti edinega osumljenca

enostavno bi mogli zapret vse ki so mlatili po tem nesrecniku. Ampak tega nas pravosodni sistem ne dopusca.

Iz LJ se je v NM na policijo poslalo novega direktorja uprave. Bila sva sodelavca. Clovek lahko prevale dela pa ne bo nic spremenil ker je cela struktura nizje zavozena. Vcasih v LJ poslusajo zveze z obkocja NM in nikomur ni jasno s kako lahkotnostjo se tam zadeve zakljucujejo kot da nic ni. Ampak nihce ne naredi reza ker bi priznali da se je 20 let lagalo kako je vse super in ok. Jaz to v svojem sistemu vidim. Ampak ta sistem je en kamencek v mozaiku.

v celju dobijo vlomilce (ja etnicne iz nm) pri vlomu in tozilec naroci naj jih spustijo ker jih bo v rednem postopku preganjal (brez pripora). Enostavno ljudje v pravosodju ne dojamejo da sta dve opciji:

al se ornk privije cigansko skupnost da dojamejo da je blo dost

al se bo pa narodu utrgalo.

in politika bo dojela da se narodu “trga” samo tako da se to pokaze. Pa ne z razbijanjem, samo da se par 10k ljudi zbere in rece: majstri zacnite zapirat lopove ker to zeli vecina.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.477
17.973
113
Pa ne z razbijanjem, samo da se par 10k ljudi zbere in rece: majstri zacnite zapirat lopove ker to zeli vecina.
Tole. Recept za uspešnost protestiranja torej ni v številu temveč v veličini le-tega ampak to je nivo kakršnega Slovenija še ni videla pa bi ga morala ASAP.
In tako spet pridem to tistega kar sem pisal pred dnevi (ti pa tudi samo da v drugem topicu) in sicer, da očitno še ni dovolj hudo, da bi se to zgodilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.162
8.291
113
pri taščici
Ni se pravi cas za proteste. Zunaj je mraz pa volitve so se predalec. Pa narod je "zadovoljen" s sutarjevim zakonom.
Pa dologorocno ga bo oblast uporabila proti narodu in ne ciganom.
Tako kot recimo krsis JRM al.kaj ze, ce doma vadis klavir. Ali kak drug instrument

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.481
4.527
113
Gre za to da so prikazali kako funkcionirajo:

- raja popeni
- na hitro spacajo zakonodajo ki zadevo kvecjemu poslabsuje
- naredi se preiskava kjer se ocitno dobi osumljenca in preiskovalni sodnik presodi da je dokazov dovolj za pripor
- v postopek se injektira price ki so videle stvari ampak v prvih dneh se tega nihce ni spomnil
- sodisce izvede slovensko pravosodje in spusti edinega osumljenca

enostavno bi mogli zapret vse ki so mlatili po tem nesrecniku. Ampak tega nas pravosodni sistem ne dopusca.

Iz LJ se je v NM na policijo poslalo novega direktorja uprave. Bila sva sodelavca. Clovek lahko prevale dela pa ne bo nic spremenil ker je cela struktura nizje zavozena. Vcasih v LJ poslusajo zveze z obkocja NM in nikomur ni jasno s kako lahkotnostjo se tam zadeve zakljucujejo kot da nic ni. Ampak nihce ne naredi reza ker bi priznali da se je 20 let lagalo kako je vse super in ok. Jaz to v svojem sistemu vidim. Ampak ta sistem je en kamencek v mozaiku.

v celju dobijo vlomilce (ja etnicne iz nm) pri vlomu in tozilec naroci naj jih spustijo ker jih bo v rednem postopku preganjal (brez pripora). Enostavno ljudje v pravosodju ne dojamejo da sta dve opciji:

al se ornk privije cigansko skupnost da dojamejo da je blo dost

al se bo pa narodu utrgalo.

in politika bo dojela da se narodu “trga” samo tako da se to pokaze. Pa ne z razbijanjem, samo da se par 10k ljudi zbere in rece: majstri zacnite zapirat lopove ker to zeli vecina.
spet pereš svojo vrsto

Tožilec, se ogiba priporu zaradi, morebitnega padca primera, odškodniskih tožb, očitkov človekovih pravic.... in zaradi labavih dokazov.

sodišče, govorim o preiskovalnem sodniku ne presoja krivde ampka presoja begosumnost, ponovitveno dejavnost in vpliv na priče še kaj bi se našlo..., ker so dokazni standardi visoki je problem, spet se zgovarjaš na izpovedi prič, v štartu so bile pravno šibke...

torej en jebeštrga dokazi ista zgodba...., ps pa še pri odredbah ste tako površni da vam trdni dokazi padejo, kot nazakoniti, kot se je to pri Kameniku zgodilo...

ps tega si nism zmislu jaz ampak je vam kurcem povedal odvetnik javno!
seveda so vsi dokazi padli.........

pa ni zato sodišče nič krivo!

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.481
4.527
113
Pa ti si cel multitalent, spoznaš se na vse živo, tud na tek na dom.
pedalčkar načeloma je to povedal odvetnik.....
in še javno v tv, da je kriminal da cigota s'temi dokazi držijo v priporu....

Pa še nekaj na tisti dan je bilo par ur prej enak incident, ko je nek mulc obležal nezavesten pod pestmi cigotov. Prišli popisali kot prekršek in šli. Baje bi morali imeti kamere prižgane ampak so bile povsod ugasnjene.

Zato je odletela glava v NM se mi zdi da je bil Juršič.....
Ni vse krivo samo tožilstvo in na koncu sodišča....
vse skupaj je en krep...

v postoku krivde iz strani Mahonija je razbrati, da je policija še najboljši del tega sistema, ki ne funkcionira, celo več sedaj poziva na proteste!
Vse skupaj smešno, ko plavc pravi če ne bo protestov pol je ok potem veš kje smo.......

brez veze.

pa še poglejmo kaj pišejo o strokovnosti
Po tragični noči (25. oktobra 2025) in nadzoru nad delovanjem Policijske uprave Novo mesto je bilo ugotovljeno, da:

• policisti pri intervencijah niso vedno upoštevali vseh predpisanih postopkov,
  • ni bilo ustrezne uporabe in dokumentiranja postopkov,
  • niso snemali postopkov, kar je del policijskih standardov (npr. telesne kamere, dokumentacijski postopki) – to je bila ena izmed pomanjkljivosti, ki so jih nadzorniki izpostavili. Delo

To je bil del ugotovitev nadzora, ki je pripeljal tudi do:

• odstopa direktorja PU Novo mesto Igorja Juršiča,
  • napotitve novega vodstva in sprejetja ukrepov za odpravo pomanjkljivosti. Delo

• Všeč mi je
Reactions: 8888

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.559
10.743
113
A to si zdej dimne bombice nadgradil, ker ti pedalčkar ne uspeva, pa poizkušaš drugače prikrit, da si ful of BS?

Ti pazi, da boš svojo porihtal, da se ne bo rabla revca drugje na kolena dajat, za mojo bom pa jaz skrbel. Bo šlo?

Zdej pa ponovim vprašanje, so Rusi že bankrotiral in so na kolenih? Mimogrede, apollo je jasno povedal večkrat, da na PE NM ni vse OK, pa si spregledal, očitno.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.481
4.527
113
A to si zdej dimne bombice nadgradil, ker ti pedalčkar ne uspeva, pa poizkušaš drugače prikrit, da si ful of BS?

Ti pazi, da boš svojo porihtal, da se ne bo rabla revca drugje na kolena dajat, za mojo bom pa jaz skrbel. Bo šlo?

Zdej pa ponovim vprašanje, so Rusi že bankrotiral in so na kolenih? Mimogrede, apollo je jasno povedal večkrat, da na PE NM ni vse OK, pa si spregledal, očitno.
a boš.....
no sej na pošti mate zdej veze...