OKvirji pa kar po starem

jello

Guru
22. sep 2008
10.944
4.235
113
Namesto da se tukaj repenčiš naredi nekaj dobrega in pojdi svoje domislice razložit dolenjcem. Že sto let ne vejo kako je treba s sosedi, pa tako enostavno praviš da gre. Potem pa še v prekmurje, tam praviš da tudi ne znajo.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in aljoman

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.725
3.540
113
Lublana
Obišči stran
Najprej, repenčiš se ti. Drugo, jaz nimam nobenih domislic, glede na to kaj si napisal naj bi jih imel ti. Jaz nimam kaj razlagat, razloži ti kakšno voljo je potrebno pokazat? Kje jaz pravim, kaj gre in kaj ne gre? Prekmurja tudi slučajno nisem omenil. Kaj zdaj bluziš in mi hočeš kar nekaj naprtit samo zato, da bi se izognil odgovora?

Še enkrat, nisem jaz tisti, ki moram pokazat dobro voljo, da bi se sosed, ki je problematičen kriminalec umiril. Jaz sosede pustim pri miru in se na noben način ne vtikam v njih, dokler oni počnejo enako nikoli ni bilo in ne bo problema. Če pa kdaj pride do problema pa ni žrtev tista, ki mora pokazati voljo! Vsaj tako bi moralo biti povsod v neki normalni družbi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.045
1.502
113
Titograd
Namesto da se tukaj repenčiš naredi nekaj dobrega in pojdi svoje domislice razložit dolenjcem. Že sto let ne vejo kako je treba s sosedi, pa tako enostavno praviš da gre. Potem pa še v prekmurje, tam praviš da tudi ne znajo.
Verjamem da dolenjci vedo kako bi se zadeve rešile, včasih so plavci tudi tam zadeve sproti reševali, žal pa je z objemanjem Drnovška stare Stojanove vse skupaj šlo v pm in brezvladje...

jello

Guru
22. sep 2008
10.944
4.235
113
Najprej, repenčiš se ti. Drugo, jaz nimam nobenih domislic, glede na to kaj si napisal naj bi jih imel ti. Jaz nimam kaj razlagat, razloži ti kakšno voljo je potrebno pokazat? Kje jaz pravim, kaj gre in kaj ne gre? Prekmurja tudi slučajno nisem omenil. Kaj zdaj bluziš in mi hočeš kar nekaj naprtit samo zato, da bi se izognil odgovora?

Še enkrat, nisem jaz tisti, ki moram pokazat dobro voljo, da bi se sosed, ki je problematičen kriminalec umiril. Jaz sosede pustim pri miru in se na noben način ne vtikam v njih, dokler oni počnejo enako nikoli ni bilo in ne bo problema. Če pa kdaj pride do problema pa ni žrtev tista, ki mora pokazati voljo! Vsaj tako bi moralo biti povsod v neki normalni družbi.

Zaman ponavljaš, nismo v mlinu. Če bi tvoj recept sobivanja s sosedi deloval na dolenjskem tale tema ne bi obstajala.

In če bi deloval v prekmurju ti ne bi bilo treba ob članku ki si ga sam citiral bruhnit v usta že po prvem odstavku.

Ne, prekmurja nisi niti omenjal. Murska sobota in Pušča pa sta na primorskem.

• Objave ne odobravam
Reactions: Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
10.944
4.235
113
Verjamem da dolenjci vedo kako bi se zadeve rešile, včasih so plavci tudi tam zadeve sproti reševali, žal pa je z objemanjem Drnovška stare Stojanove vse skupaj šlo v pm in brezvladje...
So reševali ja. Saj so jih zdaj tudi, tako da so ti na policiji povedali kje so bicikli spizdeni s servisa in da jih greš lahko sam iskat.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.725
3.540
113
Lublana
Obišči stran
Zaman ponavljaš, nismo v mlinu. Če bi tvoj recept sobivanja s sosedi deloval na dolenjskem tale tema ne bi obstajala.

Očitno je res zaman, ker ti melješ v prazno. In zakaj moj recept, ki je mimogrede povsod pravi recept za sobivanje, ne deluje na Dolenskem? Ker za to ni volje? Kakšne volje? Razloži kakšno volja je potrebna s strani žrtev in se nehaj neumno izogibat odgovora.

• Všeč mi je

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.953
6.576
113
blizu močvirne prestolnice
Rumenko zopet naklada. V Prekmurju je samo malenkost drugače. In tam imajo težave tudi domačini, res pa je rumenko spregledal da so v Prekmurje večinoma prišli iz Madžarske in Slovaške medtem pa so Dolenjski in Belokranjski cigoti prišli iz njegove ljube bivše države. V Prekmurju so lepo cigoti v svojih naseljih sožitja ni, vsak se briga za sebe pač hodijo delati neumnosti v Avstrijo. Pa tudi vi šolah na ulici, trgovinah se vsak za sebe drži.

• Wow
Reactions: Samo Svoj

jello

Guru
22. sep 2008
10.944
4.235
113
Očitno je res zaman, ker ti melješ v prazno. In zakaj moj recept, ki je mimogrede povsod pravi recept za sobivanje, ne deluje na Dolenskem? Ker za to ni volje? Kakšne volje? Razloži kakšno volja je potrebna s strani žrtev in se nehaj neumno izogibat odgovora.
Izogibam odgovoru? Si prizadet? Ravno to ti skušam dopovedat da si ti edini, ki trdi da ga ima, nimajo ga pa dolenjci, zato sploh tale tema in vse piz.darije. Ker nimajo za soseda super soseda s katerim tako lepo sobivaš ampak cigote.

Da so ga pa nekako napol našli prekmurci. Kar bi namseto bruhanja v usta in vžiganja lahko tudi sam prebral.

• Objave ne odobravam

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
531
124
43
ksz

Dolgo sem živel v Murski Soboti, zlasti poletja pa sem preživljal tudi v vasi, ob kateri je romsko naselje. Z nekaj Romi sem nekaj časa gulil tudi šolske klopi. Stanja v Prekmurju ne bi opredelil kot vzorčen primer sobivanja in sožitja, temveč bolj kot krhko ravnovesje. Težave so bile in so še, jih je pa manj. Predčasno pobiranje pridelkov je bil (in je še) kar pogost pojav. Tudi nadlegovanj in pretepov se spomnim. Nasilja je sicer več znotraj njihove skupnosti, se občasno kaže tudi navzven. In še nekaj vsi skupaj pozabljajo. Da je stanje danes boljše, je zasluga zlasti prejšnje države in prejšnjega sistema, ki je bil daleč od prizanesljivega. Če niso hodili v šolo, ni bilo podpore. Ko so prišli v šolo, so jih najprej zribali in očedili. In ko so bile težave, je pela tudi palica. Postopoma so se generacije pač spremenile, so pa še vedno kar izolirani in pretežno v svojih naseljih. Možnosti, da se težave danes rešijo na podoben način, žal ne vidim, ker bi (po komentarjih na spletu sodeč) ljubljanska (postana) smetana in srenja zagnali vik in krik do neba. Takšnih spinov že dolgo ni bilo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.839
5.061
113
Evo valilnice denarja.

Le zakaj delam in sem hodil v šole.

20251103_094347.jpg

• Wow
Reactions: B81 in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.413
12.882
113
par + 4 do 5 otroci je nekak optimalna.., 2 povprečni plači, otroci pa na cesti.. epiš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.413
12.882
113
Super anede, s tem da če ti ne pošlješ otrok v šolo, boš imel prec socialno za vratom, tukaj pa nekak ni treba nič.
otroci morajo it v šolo, da se tam najejo. zastonj. :evil: pa da imajo varstvo in se pride po njih ob 16:00, potem pa na urice v lokalni trgovski center, da jih še tam čuvajo, pa se pol ob 21:00 gre po njih, ali pa ne gre, jih pripeljejo domov. Case closed.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.413
12.882
113
verjetno ne, sam če ti doma pečenko požre in makarone...ni lepo, je stroše gospodinjstva to. To pa cigo ve.