Ogrevane ročke

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.408
894
113
tam ko se terc po tori rola
Te dejansko zebe ali iz radovednosti..? Ker ja svoj živi dan nisem pomislil na to, pa smo včasih vozili tudi pozimi, pa brez rokavic.. MZ časi pač. No, takrat bi vsekakor hotel to, pa ni bilo. Zdaj pa resno -odvisno od človeka do človeka, kako ''ga zebe'', kakšen prag za mraz ima. Greš v Louisa in jih kupiš.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.651
540
113
Nimam izkušenj, pa sem razmišljal o tem. Ampak ostal na goretex rokavicah, ki pokrijejo moje potrebe. Lani decembra me pri 8C v pol ure vožnje ni zeblo (odprto krmilo, brez enduro style zaščite rok), pa sem glede rok precej "zmrznjen".

OK izbira mi deluje Oxford Pro izvedba, z integriranim stikalom -> klik

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.994
6.605
113
Geto varianta:
daj pod vsako običajno moto rokavico plastično rokavico, ki jo imajo na bencinski ali v trgovini pri sadju.
Na ta način bo toplota ostal notri.

• Všeč mi je

blazko

Guru
21. sep 2007
7.651
540
113
Geto varianta:
daj pod vsako običajno moto rokavico plastično rokavico, ki jo imajo na bencinski ali v trgovini pri sadju.
Na ta način bo toplota ostal notri.
To je dober trik, ampak gre za zasilno resitev. Ne bos se namensko vozil naokrog s petrolovo podrokavico (ki je btw katastofa, v tretjini primerov se mi strga, ko tankam avto).

Jaz imam vedno dve v tanktorbi. Ker za dnevne ture ne maram vozit stranskih kufrov, tam pa vedno pocivajo tople goretex rokavice.

Pol sem pa nekajkrat na leto moker, ker dezjak in rokavice cakajo doma v kufrih :p

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.994
6.605
113
Ogrevane ročke so uporabne tudi poleti, če te dobi nevihta (in imaš s sabo dežno obleko (moto 'pelerina' aka jakna+hlače oz. dežni kombinezon) ).

• Wow

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.408
894
113
Ogrevane ročke so uporabne tudi poleti, če te dobi nevihta (in imaš s sabo dežno obleko (moto 'pelerina' aka jakna+hlače oz. dežni kombinezon) ).
?? V '90 nas je pralo vse dni do konca Španije, Portugalska je bila sončna, nazaj pa spet od Cannesa dež.... Konec julija je to bilo. Ne vem, kaj bi mi ogrevane ročke takrat koristile... Zjutraj smo se oblekli, ampak res skrbno, in cel dan je bila vožnja en sam užitek, ko ni premočilo. Če bi pa to bilo kje v Skandinaviji, bi pa znalo biti hladno..

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.408
894
113
Ja, verjetno je res odvisno od vrste motorja, če imaš kam dati to robo.. Jaz sem avtomatsko pomislil nase, ko imam eno stransko torbo samo za te reči... Enkrat me je organ reda ustavil in ga je zanimala oprema, prva pomoč... sem rekel ''ni problema'' in začel odpirati torbo. Ne, ni treba, je rekel.... sem rekel, da že itak imam odprto in bom pokazal... pa začnem -prva pomoč, žarnice, brezrokavnik, par konzerv, debela vrv, vezice, španerji, šotorsko krilo,... Ded malo gleda... pa vpraša, česa pa nimam ;)