Odkril, da je nov avto najverjetneje poškodovan

koliko

Guru
21. avg 2007
4.363
2.392
113
SV SLO
Mimogrede, a je mozno izmeriti debelino laka na plasticnem obijacu? Do sedaj sem mislil, da se samo na kovinskih povrsinah lahko meri, zdaj pa mi en prodajalec v avtohisi pravi, da se meri tudi na plastiki...
Na tak realno pa kaj če je plastičen del barvan? Že pri novem avtu lahko vidiš odstopanja odtenka barve recimo med plastičnim odbijačem in kovinskim blatnikom. Če je poškodovan plastični del se le ta ponavadi zamenja in je potem itak nov.... Nevem zakaj bi kdo pri zdravi pameti kompliciral zaradi barvanega plastičnega dela sploh pri rabljenem več let starem avtu.....

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Da ne bo pomote, vseeno mi je za barvano plasiko.
Gre se zato, da pri prodaji rabljenega avta, prodajalec ponavadi razlaga neko zgodbo. Kupce veliko stvari ne more preveriti, lahko pa celotno verodostojnost ocenjuje na podlagi kolicine bullshita, ki ga prodajalec pove. Ko omeni merjenje debeline laka na plastiki, mi je dvignilo obrv in sem si rekel, tole pa raje na Alterju preverim... Je bilo se nekaj drugih nenavadnig stvari, ki jih ne pisem tukaj, ker niso splosno zanimive.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Touge

Pripravnik
8. maj 2008
130
2
18
Lahko se beri tudi debelino laka na plastiki ali tudi na lesu. Zato se uporabljajo ultrazvočni merilci.
Nekateri pokažejo celo debelino posameznih plasti. Torej debelino prajmerja, debelino barve in debelino laka.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Jason