Točno tako.Dve menze ena vecja kot druga.
No evo, ko si že omenil Jurmana, ki je isto menza kot Košir ampak je vsaj ambient lepši pri JurmanuJa pol pa hodi v restavracije, ki bodo zadostile tvojemu visokemu standardu. Cudno da je kaval potem sel skozi. Pa tistemu, ki te je v kosirja vabil povej da naj te drugic ne zajebava z menzami.
To so gostilne kamor vecina z veseljem gre - zato so pa polne. A so dobre ali ne - vsak ima svoj okus. Je pa brezveze kavala pa kosirja primerjat, ze pri meniju se konkretno razlikujeta, izvedba je pa verjetno odvisna od tega kdo dela.
Zame je tipicna menza jurman pa je se vedno polno obiskan. Ce je ze zelja po obisku prave menze pol je treba v klopčiča in dobis storitev vredno imena menza, vkljucno s ceno =)
Ven se ne gre zato da jes bolje kot doma (redko kaj je zunaj boljse kot doma, ce si vzames cas) ampak da gres venTo je tipicna kanon futer gostilna, poceni in ogromne porcije in nic posebnega.
Je pa res, da sem razvajen, ker doma vedno zelo dobro jemo, tako da, ko gremo obcasno jest ven mora res biti nekaj ekstra.
BTW, tudi Kaval ni nic ekstra, je pa vseeno malo bolj na nivoju.
Kakor koli.. Jaz kdaj rad probam kaj ekstra, recimo morskega (rib razen na žaru doma ne pripravljamo)Ven se ne gre zato da jes bolje kot doma (redko kaj je zunaj boljse kot doma, ce si vzames cas) ampak da gres ven
Najprej Vransko, ne VranjskoSte probal Grofa - izvoz Vranjsko (vrsta) in Piccikato Teharje (se mal čaka za mizo).
Uporabljam za nedeljskega kosila!
Dobra crna rizota je tudi v piazzi na parmovi v LJNajprej Vransko, ne Vranjsko
Sicer pa Grof je odlicen. Hrana je zmeraj kvalitetna. Crne rizote npr. v notranjosti drzave se nikjer nisem jedel tako dobre. Postrezba je zmeraj na nivoju.
Nimajo zastonj prakticno cel cas polnega parkinga.
Verjetno jo tudi kje izven hrvaske dobis. In nihce ni napisal da je najboljsa.Ma kje ste našli črno rižoto sredi Slovenije?? Najboljšo črno rižoto dobiš v Dalmaciji v kakšni "konobi" bogu iza nogu. Nehite ga na kvačkat. Tole kar ponujajo je vse narejeno s patagonskimi lignji in črnilom iz LeCleca.
Lahko je tudi lignjevo črnilo... Stric Google ti pove...Tinta je drgač iz sipe. Jadranskega lignja pa v dalmaciji ti nisi videla, razen ce hodis tja pozimi ali pa je bil odtajan
V glavnem dobiš boljšo... Prva roka... Pa še ceneje, če si dol med sezono... Spet prva roka...Morda. Še vedno pa je neumnost trditi, da se v Lj ne dobi morske hrane, ki je enako dobra kot v cro. Če ne boljša.
Zenska, tema je sla v smer kje lahko nekaj dobrega pojes. Nato si uletela ti in razlozila kje se to je, potem so ti mogli pa povedat da tudi v tvoji omiljeni dalmaciji v poletni sezoni iz zmrzovalnika dobis sestavine.Jaz vam napišem kaj dajejo v gostilnah notri. Vem, da dobiš črnilo iz sipe. Sem jo tudi sama sposobna iz sipe ven spravit. In ja jadranranskega lignja sem že videla, neverjetno hodila sem z očetom na takšne in drugačne ribolove, ko sem bila še otrok. PS sedaj po toliko letih na alterju lahko priznam, da sem po očetu Dalmatinka/Italijanka in točno vem, kaj je dobra morska hrana in kje jo pripravljajo.
Ok ne bomo vec jedli tega v sloveniji. Hvala.V glavnem dobiš boljšo... Prva roka... Pa še ceneje, če si dol med sezono... Spet prva roka...
Poskusi in oceni... Ne na prvo varianto , NE BOM...Ok ne bomo vec jedli tega v sloveniji. Hvala.