Ocenjevanje gostiln

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.158
2.256
113
Gostilna Mandrija, Nova gorica http://www.mandrija.si/

Odlična zadeva, pravilno pečen mehak biftek, domači njoki z svežimi tartufi, različne stvari iz špargljev.... priporočam, cena relativno ugodna za to kar ti ponudijo!
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Gordia nad Ankaranom... bili smo za teden restavracij, nič razen hobotnice nas ni prepričalo, totalen slow food (ekstremno počasno) in kljub tednu restavracij smo plačali z 2 deci vina po glavi in sladico 30 eurov po glavi.
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Okrepčevalnica Čompa, Ljubljana:

jedla sva:
- narezek in kocke surovega mesa s tartufato (polovična porcija)
- žrebičkov hrbet (medium) in govej file (rare)
spila sva 0.5 l terana.

Na glavno jed se sicer čaka kako uro a je vredno!

V glavnem vse je bilo fenomenalno, meso odlično pripravljeno in postreženo s kupom na žaru popečene zelenjave.
Mesna pornografija v centru mesta
smile-1.gif





Cena povsem zasluženih 65 eur!
 
Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Restavracija Kitajski Vrt Vodnikova (Dravlje)
So precej znani po svoji ponudbi kitajskih cmočkov (Dim Sum) katerih izbira je res velika.
Ker me je zadeva vlekla sva se pač oglasila v Dravljah:

Jedla sva
- kislo pekočo juho
- gosto morsko juho
- 3 x dim sum
- rezance s piščancem

Kislo-pekoča juha je bila precej medla, gosta morska pa zgolj solidna.
Rezanci so bili OK. Njihova specialiteta (dim sum) je bila odlična. Izbral sem si 2 vrsti zavitkov z morskimi zadevami in
ene s svinjino in vsi so bili super
smile-1.gif
. V glavne kar se mene tiče je daleč najboljša Kitajska restavracija še vedno v Mostah pri Komendi,
tu pa me vidijo še izključno na cmokih (zavitkih).

Poudaril pa bi prijaznost osebja.
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.562
135
63
Po priporočilu člana Alter skupnosti, ki sem mu zelo hvaležna smo se odločili, da poizkusimo pri Gostilni pri Brdajs v Savi pri Litiji. Moji jedci zelo navdušeni, sicer nas je bilo malo več. Moram priznati, da imamo v naši širši družini kar nekaj tradicionalistov in se mora v jesti tradicionalna hrana
smile-1.gif

Ampak vse pohvale, zelo dobre juhe, še bojša divjačina, jedli smo srno in divjega prašiča, domače štruklje, kruhove cmoke, omaka z brusnicami....
Priporočam, vendar se morate v tej gostilni za nedelje in kakšna večja praznovanja vnaprej dogovoriti.
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Tokyo Piknik sem do sedaj obiskal 3x in preizkusil:
- Ramen (enega od njih, sem pozabil katerega)
- Burger (Terriyaki ali Gourmet, ne vem več kateri je z govedino)
- Neke njigove rezance

Imena sproti pozabljam ker so pač čudna za moje uho
smile-1.gif
Kar pa sem preizkusil je bilo fenomenalno.
Ramen izredno okusen in vsaj meni precej boljši kot ga dobiš v Da-bu-di, Hamburger fenomenalen a absolutno premajhen (piščančji ki ga je jedel kolega je bil normalne velikosti, govej pa je bila neka otroška verzija), rezanci so bilo najboljši od vsega, polni sveže zelenjave z neko meni neznano omako in fenomenalnega okusa.

Če se kdaj sprehajate po nabrežju ljubljanice v centru bi bilo škoda ne testirati tega luštnega lokala/gostilne!
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.158
2.256
113
Verjetno si jedel hambuerger z Kobe govedino, sem že pozabil ime burgerja, zato je bil malo manjši, sicer pa to je to za 5€
smile-1.gif
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ja ta s Kobe je bil amak mislm, da pride 7 ne 5
smile-1.gif
. Pa kljub jamranju grem spet tja na burger samo ne če bom zelo lačen :D.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.158
2.256
113
Naroči burger in še neko prilogo
smile-1.gif
Sicer pa ja... jaz sem bil takrat ravno ko so imeli neko "akcijo" kao ali promocijo... 4-5€ so bili se mi zdi... sta pa mi bila oba ena boljših burgerjev kar sem jih jedel!
 

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Samarin v Črnomlju. Obvezno za dve osebi pol kile janca in pol kile odojka (ne ga srat s porcijami). Zravem čebula paradižnik in pol litra modre frankinje!
Kelnarca nima pojma o oblačenju, račun sem pa nekam založil (cca 28€).
Čisti užitek za ljubitelje ražnja.
Včasih je bil car ražnja Balkovac v Malem nerajcu!
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.636
6.463
113
Natakarico misliš verjetno tisto s kratko frizuro in fura kratke hlače ali minič.
Tudi sam sem tam ugotovil, da je potrebno naročiti kar težo, ker te baba ucuri tako ali drugače. Sam sem pred časom naročil porcijo odojka in sem dobil pol kile, čeprav naj bi bila porcija cca. 30 dag. Plačal pa sem prav tako pol kile.
Pred kratkim pa sem v Metliki v gostilni Gera prav tako naročil pofcijo odojka in dobil manj kot 30 dag mesa, računali pa so mi pol kile.
Sem opazil, da so tudi Belokranjci začeli nategovati. Škoda, mater jim hebem.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.636
6.463
113
Ko sem se v začetku julija vračal iz dopusta v Bolgariji in Turčiji sem se v bližini srbsko-bolgarske meje ustavil na kosilu pri mestu Dimitrovgrad (Srbija) v majhni vasi Lukavica. Vas je težka vukojebina, par kilometrov od glavne ceste proti bolgarski meji. Gostilna se imenuje Kapica in je poznana po tem, da nudijo svinjsko meso nekih kosmatih pujsov, ki se imenujejo Mangulice. To meso na bi bilo '' kao holesterol free '' ampak to sedaj ni pomembno. Skratka, naročili smo '' bašta salatu '', zelenjava + kajmak + urnebes + paprike u pavlaci itd... itd... Domače čevape, pikantne klobase na žaru in postrv na žaru. in seveda vroča pogača (njihov kruh). Vse to smo zalili z nekaj steklenic piva. Račun cca. 22€
Skratka, boljših čevapov in klobas na žaru še nisem jedel, pa sem velikokrat jedel marsikje po Sloveniji, Bosni, Srbiji itd...



 
Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.636
6.463
113
Večkrat grem po nakupih v Italijo, v mesto Udine, konkretno v nakupovalni center Citta Fiera. Ker je v samem nakupovalnem centru več različnih restavracij je kosilo obvezno. Osebno sem zelo navdušen nad japonsko restavracijo Tepan, kjer vedno jeva Tepan-mix (file lososa, kozice, zelenjava, riž in pikantna sojina omaka). Cena 7,5€ po osebi. Zelo okusno in porcije so OK.

 
Nazadnje urejeno:

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.860
3
38
tole si me pa tolk zrajcal sedaj, da bom začel planirat službeno pot v Srbijo v drugi polovici septembra
grin1.gif

ena fajna "Karađorđeva šnicla" bi mi sedla sedaj....
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.158
2.256
113
Fadil, kako pa kaj holesterol ko že "požreš" toliko teh dobrot, te gostilniške hrane?
smile-1.gif
LP
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.636
6.463
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Fadil, kako pa kaj holesterol ko že "požreš" toliko teh dobrot, te gostilniške hrane?
smile-1.gif
LP

Ja holesterol je kar problematičen.
smile-1.gif
Imam povišanega in pazim kaj jem, razen kadar ne...
V bistvu že kar nekaj časa planiram korenito spremeniti način prehrane, čeprav že sedaj ne jem kakšne svinajrije, fast food-a, pohanja itd...
Je jebeno, ker sem večinoma na terenu in kadar jem, jem dobro. Sicer pa je bil to dopust
smile-1.gif
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.636
6.463
113
Pred časom sem spraševal kam na dober golaž. Že kar nekaj časa hodim na golaž v gostilno Jurman v Fužinah - LJ. Golaž je res dober, meso izredno mehko in zraven dobiš kot prilogo kruhovo ''štruco'' in zeleno solato. Vse to dobiš za 7€.
smile-1.gif




Slika je zaradi slabe svetlobe v prostoru bolj ''švoh''. Je pa frišna, današnja.
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.158
2.256
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Fadil, kako pa kaj holesterol ko že "požreš" toliko teh dobrot, te gostilniške hrane?
smile-1.gif
LP

Ja holesterol je kar problematičen.
smile-1.gif
Imam povišanega in pazim kaj jem, razen kadar ne...
V bistvu že kar nekaj časa planiram korenito spremeniti način prehrane, čeprav že sedaj ne jem kakšne svinajrije, fast food-a, pohanja itd...
Je jebeno, ker sem večinoma na terenu in kadar jem, jem dobro. Sicer pa je bil to dopust
smile-1.gif

hysterical-1.gif