Novo pri Telemachu II.

irwin

Fizikalc
13. mar 2008
435
56
28
Ima kdo vklopljen ta net2go100. Za 10 baksov se mi zdi fer ponudba. Zanima me kaksne hitrosti dejansko spuscajo. Rabim stabilno linijo vsaj 50/20
 

Ogo

Guru
28. jul 2007
5.716
568
113
Če rabiš ultra stabilno linijo greš na flat rate optiko. Tole je paket z znižanjem hitrosti. Ko porabiš količine gre na polžjo hitrost. Če nimaš visoke porabe, pa seveda ni problema. Samo v opzorilo.
 

Blaz90

Zelenc'
10. avg 2019
10
0
1
A lahka prosim en naredi screenshot delujočih nastavitev za MMS na iPhone-u, mi nikakor ne uspe usposobit MMSov...
 

Ogo

Guru
28. jul 2007
5.716
568
113
64DE731B-0755-478F-9C0D-FFF9EBA463FF.png
 

Ogo

Guru
28. jul 2007
5.716
568
113
Nima dnevne, ampak ko bo šlo 100 giga porabe od nakupa, boš na polžjem.
Skratka za umirjene porabnike interneta ni problem. Če pa misliš konstantno žagat 50/20 po internetih, bo pa druga pela.
 

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.305
73
48
37
Malo tu,malo tam :)
EON TV (Telemach) aplikacija na Android napravah zdaj zahteva vsaj Android 5.0 (Lollipop)
Aplikacija EON TV uporabnikom operaterja Telemach omogoča OTT storitve. Od gledanja televizijskih programov v živo na mobilnih napravah do ogleda filmov in serij v videotekah. Z marcem 2021 pa so dvignili zahtevano različico operacijskega sistema Android iz 4.4 na 5.0.
EON-Telemach-aplikacija-1024x539.jpg
EON TV zdaj zahteva vsaj Android 5.0
Telemach aplikacijo EON TV ponuja kot del skupine United Group od septembra 2017. Zato aplikacijo tudi ponuja United Group B.V. in je praktično enaka na vseh trgih na katerih je na voljo. Z različico 2.0.16, ki je bila lansirana konec februarja 2021 nadgrajuje zahtevo po minimalni zahtevani različici operacijskega sistema. Iz Androida 4.4 KitKat, ki je bil predstavljen oktobra 2013, so zahtevo dvignili na Android 5.0 Lollipop, ki je bil predstavljen junija 2014. Gre torej še vedno za več kot 6 let staro različico operacijskega sistema. Zato kakšnih večjih pretresov zaradi nedelovanja ne bi smelo biti.
Telemach pojasnjuje zakaj dvig zahtevane različice
Pri Telemachu so za Uporabno stran pojasnili, da so odločitev sprejeli predvsem iz razloga, ker starejše različice aplikacij zahtevajo preveč prilagajanja, tehnologija pa vse je v zadnjih 5-ih letih skoraj popolnoma spremenila. Z dvigom zahtevane različice operacijskega sistema Android pa bodo uporabnikom lahko še naprej zagotavljali tehnološko najnaprednejše storitve.
 

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.305
73
48
37
Malo tu,malo tam :)
Skupina United Group izbrala družbo Nokia za podporo pri vpeljavi naslednje generacije optičnega omrežja v Jugovzhodni Evropi


Skupina United Group bo v petih letih vložila več kot 500 milijonov EUR za zagotavljanje najhitrejših in najzanesljivejših širokopasovnih storitev na obstoječih in novih trgih. Omrežje bo skupini omogočilo, da milijonom uporabnikov zagotovi napredne storitve in storitve s hitrostmi do 10 Gbps.
Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, je danes objavila, da je izbrala družbo Nokia za podporo pri uvajanju optičnega omrežja naslednje generacije po vsej Jugovzhodni Evropi. Omrežje bo milijonom domačih in poslovnih uporabnikov zagotovilo napredne storitve in storitve s hitrostmi do 10 Gbps.
Skupina United Group, ki ima med drugim v lasti telekomunikacijske blagovne znamke Telemach, SBB, Vivacom in Nova, je sporočila, da naj bi v naslednjih petih letih vložila več kot 500 milijonov EUR za razširitev svojega optičnega omrežja na nova območja in nadgradnjo obstoječih z infrastrukturo, ki temelji na tehnologiji XGS-PON in omogoča hitrosti do 10 Gbps.
Znotraj skupine v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.
Nokia bo dobavila tudi opremo Wi-Fi mesh za vrhunsko izkušnjo domačih brezžičnih omrežij, kar vključuje delo na daljavo, igre, spletno televizijo, predvajanje video vsebin in prenos vsebin na več naprav. Omogoča tudi spremljanje delovanja domačih omrežij v realnem času in dodatno optimizacijo nastavitev brezžičnih omrežij v celotnem omrežju.
Direktor področja tehnologije v skupini United Group, Željko Batistić, je povedal: »United Group je kot vodilni telekomunikacijski operater v regiji, v kateri živi 40 milijonov ljudi, zavezana naložbam v najnaprednejšo tehnologijo, saj želimo svojim uporabnikom zagotoviti najbolj inovativne izdelke in storitve ter najboljšo uporabniško izkušnjo.«
Batistić je dodal: »Prav tako pomagamo pri uresničevanju digitalne prihodnosti Jugovzhodne Evrope, saj bomo zagotovili, da bo naše omrežje naslednje generacije, ki je že sedaj največje v regiji, pripravljeno na prihodnje potrebe naših uporabnikov doma in na delovnem mestu.«
Podpredsednica Nokie in generalna direktorica oddelka za fiksna omrežja, Sandy Motley, je povedala: »Veselimo se skupnega sodelovanja pri naslednji stopnji rasti skupine United Group, pri čemer bomo sodelovali kot prednostni ponudnik opreme za dostop do optičnega omrežja. Z našimi rešitvami FTTH in Wi-Fi lahko zagotovimo izjemno hitro in zanesljivo omrežno infrastrukturo ter domačo brezžično izkušnjo brez primere, ki bo zadovoljila potrebe naročnikov skupine United Group danes in v prihodnosti.«
Širokopasovno omrežje skupine United Group je zaradi stalnih naložb najhitrejše v regiji. Med številnimi nagradami je tudi certifikat Best in Test*, ki ga je neodvisna raziskovalna hiša Umlaut pred kratkim že drugo leto zapored podelila Telemachovemu omrežju v Sloveniji, saj se je to izkazalo za najboljše med preizkušenimi. V podjetju se ponašajo z omrežjem nove generacije, GIGA omrežjem, ki pokriva več kot 350.000 gospodinjstev v Sloveniji. Nenehne naložbe in nadgradnje zagotavljajo njegovo stabilnost in visoke hitrosti ter dobro uporabniško izkušnjo. Uporabniki to prepoznavajo, zato je podjetje Telemach ob koncu lanskega leta prevzelo tudi vodilno mesto med ponudniki fiksnega širokopasovnega interneta.
United Group si s stalnimi naložbami prizadeva še dodatno utrditi svoj vodilni položaj na obstoječih in novih trgih.
S poslovanjem na področjih telekomunikacij in medijev platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi. Podjetje posluje v osmih državah in ima približno 11 milijonov uporabnikov ter 12.500 zaposlenih.
*Trditev o najboljšem omrežju temelji na rezultatih neodvisne raziskave, ki jo je v Sloveniji izvedla družba umlaut AG s t. i. metodologijo množičnega zunanjega izvajanja (crowdsourcing) v obdobju od julija do decembra 2020. Telemach je za mobilno in fiksno omrežje prejel certifikat »Najboljši na testu« po uporabniški izkušnji. n=92,3 milijonov za mobilno omrežje in n=1,4 milijonov za fiksno omrežje«. Več na: https://telemach.si/naj-omrezje
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
12.995
3.456
113
Ja imaš prav so kar močni ratali po tem ko so se "odkupili" iz Siemensa:

Nokia’s transition to a primary focus on telecommunications began in the 1990s. The first GSM call was made in 1991 using Nokia equipment. Rapid success in the mobile phone sector allowed Nokia to become by 1998, the best-selling mobile phone brand in the world. In 2003 Nokia introduced the first camera phone. In 2011, to address increasing competition from iOS and Android operating systems, Nokia entered into a strategic partnership with Microsoft. In 2014 Nokia sold its mobile and devices division to Microsoft.

The creation of Nokia Networks, following the buy-out of joint-venture partner Siemens in 2013, laid the foundation for Nokia’s transformation into primarily a network hardware and software provider. The 2015 acquisition of Franco-American telecommunications equipment provider Alcatel-Lucent greatly broadened the scope of Nokia’s portfolio and customer base. Additional acquisitions have positioned Nokia to be a global technology leader in the communications industry.
Nokia_History_0.png.jpeg
 

WPT78

Fizikalc
6. maj 2015
505
45
28
@all30.03.2021 13.03

Napovedana dela​
Uporabnike obveščamo, da bo z dne 30.3.2021 na 31.3.2021 med 22:00 in 04:00 uro potekala nadgradnja na sistemih, zato bo prišlo do kratkotrajnega izpada vseh mobilnih storitev. Zahvaljujemo se za razumevanje. Telemach
 

pino

Pripravnik
20. jan 2008
217
19
18
Se mi zdi da tudi čez dan delajo kao nadgradnjo. Danes internet nikamor ne gre. Točno v Zagorju.
 

pino

Pripravnik
20. jan 2008
217
19
18
Tale telebruh. Jih kličeš pa ne vejo nič o posodobitvah, tako da ne vem zdaj ali se na Alterju ali na telemachu lažejo. Oni pravijo, da niso nič posodabljal. Ko jim rečem, da naj pogledajo zakaj gre internet z 7.8 kb/s dowbload pa tudi nič ne vejo. Jaoooo najhitrejši internet, ja to oni mislijo. Komaj čakam, da nam napeljejo optiko, DA SE JIH KONČNO ZNEBIM.