Novo pri HoT mobil

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.238
31
48
36
Malo tu,malo tam :)
Slovenski trg mobilne telefonije naj bi predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta dobil novega ponudnika mobilne telefonije. Podružnico v Sloveniji je namreč odprlo avstrijsko podjetje Ventocom in tudi zbralo ekipo, ki bo z delom začela novembra, poroča tehnološki portal Tehnozvezdje.si.

Slovenski Ventocom naj bi operativno začel delovati novembra.
Ventocom že slabi dve leti deluje v Avstriji, ustanovili so ga veterani telekomunikacijske industrije. Podjetje je nekakšna platforma, posrednik, saj samo ne ponuja storitev končnim kupcem. Dogovori se z operaterji za uporabo omrežja, razvilo je lasten sistem obračunavanja in aplikacijo za uporabnike (tam je mogoče spremljati porabo, dokupovati dobroimetje, vklapljati opcije) in tudi upravlja celotno ponudbo navideznih operaterjev.

Na slovenskem trgu mobilne telefonije nastopa že kar nekaj operaterjev oziroma ponudnikov mobilne telefonije. Največji trije so operaterji Telekom Slovenije, Simobil in Telemach. Poleg teh mobilno telefonijo ponujajo še T-2, Izimobil, Spar mobil in najmlajši Mega M.
Storitve ponuja večjim družbam, ki želijo svoj portfelj razširiti s storitvami mobilne telefonije, a o tem poslu ne vedo veliko. V Avstriji je bil prvi uporabnik storitev Ventocoma Hofer z znamko Hofer Telekom oz. Hot, ki je medtem že pridobil približno 3,5-odstotni tržni delež.

Drugi partner je zavarovalnica Allianz (Allianz Sim), tretji, najnovejši pa drugi največji kabelski operater Liwest, ki je močan predvsem na območju Linza, še poroča portal Tehnozvezdje.si.Slovenski Ventocom naj bi operativno začel delovati novembra. Kot direktor je v poslovnem registru vpisan Peter Nebenführ, toda glavnino ekipe, ki se bo dogovarjala z morebitnimi partnerji in oblikovala ponudbo, po informacijah portala sestavlja trojica nekdanjih uslužbencev Simobila. S Simobilom naj bi podjetje tudi sklenilo pogodbo o uporabi omrežja (nacionalnem roamingu).

Po nekaterih informacijah in tudi glede na njuno sodelovanje v Avstriji naj bi bil najverjetnejši prvi ponudnik na tej platformi Hofer. Vendar drugi viri trdijo, da Ventocom šele išče slovenske partnerje.

V Hoferju na vprašanje portala, ali se res pripravljajo na vstop na trg mobilne telefonije, zaradi poslovne politike podjetja niso želeli odgovoriti.

www.svet24.si
 
Nazadnje uredil moderator:

Breyton

Fizikalc
2. avg 2007
1.238
31
48
36
Malo tu,malo tam :)
Eva Aljančič novembra prevzema vodenje podjetja Ventocom. Kot CEO, izvršna direktorica bo vodila slovensko podružnico avstrijskega podjetja, ki je bilo ustanovljeno pred dvema letoma. Ventocom na trgu deluje kot posrednik med mobilnimi operaterji in večjimi uporabniki storitev.

Eva Aljančič prevzema vodenje Ventocoma
Najbolj znani naročnik Ventocoma v Avstriji je Hofer, ki s pomočjo platforme Ventocoma prodaja storitve pod znamko Hofer Telekom - Hot in ima na avstrijskem trgu 3- do 4-odstotni delež. Ventocom deluje kot platforma, z lastnim sistemom obračunavanja in aplikacijo za uporabnike, na slovenskem trgu pa naj bi uporabljal mrežo Simobila.

Eva Aljančič je več kot deset let delala v vrhu marketinga in prodaje Simobila, pozneje pa pri BMW Slovenija. Je prejemnica nekdanje nagrade za marketinškega direktorja/direktorice leta (2012), ki jo je podeljevalo Društvo za marketing Slovenije. Vodila bo tudi dvostopenjsko žirijo, ki bo odločala o finalistih in nagrajencih osme izvedbe Effie Slovenija.

http://www.marketingmagazin.si/novice/premmiki/13436/eva-aljancic-prevzema-vodenje-ventocoma
 

Najednik

Pripravnik
1. maj 2013
118
0
16
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Na slovenskem trgu mobilne telefonije nastopa že kar nekaj operaterjev oziroma ponudnikov mobilne telefonije. Največji trije so operaterji Telekom Slovenije, Simobil in Telemach. Poleg teh mobilno telefonijo ponujajo še T-2, Izimobil, Spar mobil in najmlajši Mega M.
Petrol so pa pozabili
 

Ytbnd

Majstr
2. mar 2010
8.321
159
63
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
"Tarzan angleščina"
.

Paketi
1.)
hot fix za 9,90:
1000 min/sms
3000 mb

2.)
hot fix plus za 16,90:
1000 min/sms
6000 mb

3.)
hot data za 6,90:
3000 mb

Pri prvih treh mogoč lte s hitrostjo do 50 mbit.

4.)
hot roaming Eu za 9,90:
200 min/sms/mb


5.) hot flex
min/sms za 3,9 centa
MB za 0,9 centa
//lte mogoč do 20 mbit, če plačaš 2 eur (enkratno ali vsaki mesec ?).


/ pomeni ali.Bo končno mogoče kaj za fikusa
?
Ne, ni mms-ov.


Podatke imajo zelo ugodno, bob 4c recimo 0,04 eur za 1 MB, hofer za 0,009 eur za 1 MB.
Klice enako; 0,04 vs 0,039 eur.

Omrežje bo simobil ?
 
Nazadnje urejeno:

Super

Pripravnik
4. apr 2012
699
3
18
MMS je pa 29 centov.


Je pa res, da so to avstrijske cene. Avstrijski "bob 4c" je 6,8 centa na enoto. Se pravi bi se eventualno tudi Hofer moral prilagoditi našemu trgu. Recimo tako, da bo minuta 3 cente, 1 MB 0,5 centa, 1 MMS pa 6 centov. Pa tisti paketi bi morali biti tudi cenejši. Recimo data 3000 MB za 4,9 €.
 

KTr1sk

Pripravnik
27. avg 2015
43
1
8
Bo možno plačevanja na trajnik kot pri Izimobilu ali bo kot pri Šparmobilu, da bo treba vsak mesec "ročno" ter verjetno ne bo imel sms o zgrešenm klicu, če boš nedosegljiv...
evo Hot Hofer Avstrija
https://www.hot.at/tarife.html
 
Nazadnje urejeno: