Novo pri bobu V.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
372
172
43
So tele 4g zadeve ponavadi zaklenjene na omrežje? Če dam Telekom sim notri bo delalo?

dnsd

Zelenc'
1. dec 2025
4
1
3
HOndo sem kupil za testiranje iz radovednosti.
Na dom ti jo pripelje kurir. Se je treba dvakrat podpisati za prevzem.
In daš kururju 5€ v roko.
To je vse brez kakšne zanke.
Sedaj pa k testu,
Windowsi naprave ne prepoznajo preko USB vodila, ker nimajo RNDIS gonilnikov.
Prepoznajo jo samo kot diskovni pogon, če imamo v njej SD kartico jo bere kot drugi disk.
Zato sem napravo priključil na USB vhod ASUS routerja, ki je hondo takoj prepoznal.
Testiral sem s Telemach SIM net2go.
In dobil max 70/50, kar je odličen rezultat.
Povezava je stabilna ne trzne ali zmrzne nikoli.
Dobra lastnost je Wifi, ki preide v spanje, če ni nobene naprave, ko pa vključimo zunanjo napravo se takoj prebudi.
Zdaj pa negativne lastnosti.
Naprava je letnik 2021 in vsakomur je jasno, da je baterija fuč.
Se pravi, da je potrebno narediti dummy baterijo, če nočemo, da nam honda zažge hišo.
Komur se da ukvarjati s predelavo baterije naj hondo kar kupi, ker deluje neverjetno dobro.
Drugače pa obstoja tudi Onda DM4000 USB ključ brez baterije, samo je 8X dražja.

• Všeč mi je
Reactions: Primozb

dnsd

Zelenc'
1. dec 2025
4
1
3
Takole sem naredil dummy baterijo. Uporabil sem kar bms od original baterije in original polnilec za napajanje.
Deluje 100%
IMG_20251205_103202.jpg

• Wow
Reactions: andraz201

dnsd

Zelenc'
1. dec 2025
4
1
3
Danes sem se uspel povezati s PC preko USB kabla.
Pri prvi prijavi je potrebno dvakrat klikniti na CDROM ONDA.
Zgleda, da se potem CD rom spremeni v ndis usb adapter, ker cd rom s črko pogona izgine.
Drugič pa samo priljučitev v USB takoj deluje.
Navodila sem dobil po dolgem iskanju tukaj: https://www.manualpdf.in/tenda/4g180/manual?p=8&file=2197176
Tenda 4G 180 je enak ONDA DM4000 plus. https://www.alibaba.com/product-detail/Austria-4G-LTE-Modem-4G-LTE_1600505601352.html
Baterijo kateri sem odstanil BMS sem prilotal na star USB hub in ga lahko uporabljam kot power bank.
Polnim pa ga preko onde.
Še ena stvar, ki me moti je, da ob izpadu energije vedno preklopi nazaj na polnjenje in je potrebno pritisniti gumb za vklop delovanja.
Medtem ko USB ključ DM4000, ki ga tudi testiram, vedno vklopi internet, ker nima baterije.