Novi E-TWINGO za "10.990€"? Koliko stane na koncu avto realno?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.345
15
38
Pozdravljeni

Ker kupujem 2. avto za pri hiši in ker imamo sedaj 20 let starega Cliota Storia, kateri se sluzi svojemu namenu, saj je kot "iz salona" in ga zena samo tanka in vozi, pa se kljub temu vse bolj nagibam k nakupu novega Twinga, saj mi je avto izredno vsečen in mesten in to je to, kaj potrebujemo, saj žena ne dela več kot 50 km na dan. Ampak zatakne se pri ceni, saj mi ta oglaševalna cena ~11k € deluje bolj kot marketinška fora in v primeru nakupa pride avto verjetno kr nekaj € več, zato vas prosim, če mi lahko nekdo iz prve roke pove, koliko bi me stal realno takšen twingo za "11k €".

Pri hiši še ni nobenega el. avta, tako da bi verjetno moral postaviti še kakšno polnilnico, saj imam pred hišo samo navadno 220V vtičnico in to je to. Kakšna je potem cena še za to? oz. obstaja kakšen pretvornik za polnjenje iz 220V vtičnice, pa da ne traja 2 dni :)

Hvala

hermann

Guru
19. mar 2014
10.199
7.243
113
Če te ne moti, da ima avto v osnovi relativno grde radkape pa rumeno barvo se boš tudi s takim za 11 jurjev vozil. Seveda, če boš vzel njihovo financiranje.

Za takega "iz reklame" z lepimi feltnami, barvo in nekaj dodatne opreme (po mojem mnenju se pri avtu tega ranga in namembnosti da lepo živeti tudi z osnovno opremo) pripravi vsaj 15 jurjev,

Za polnjenje iz šuko vtičnite si boš moral dokupit kabel za par stotakov po renaultovem ceniku, verjetno pa bo kje drugje precej cenejši kot pri renaultu. 27kwh baterijo boš pa zlahka napolnil čez noč.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.086
9.231
113
Fora je ista kot pri vseh novih avtih z "cena velja z financiranjem". Na koncu plačaš več kot če avto skeširaš.

Minimum 4 ali 5 let financiranja. Obresti, tvoj bonus se ne uposteva v zavarovanje - seveda se za to šteje cena brez eko subvencije in popusta (torej 20 jurjev).

Pa si bližje 14 jurjem v 4 letih. Povprašaj avtohišo za obe ponudbi.

19. jul 2007
3.138
1.885
113
Mi smo ga sli gledat.
Financiranje nam je prodajalec kar odsvetoval
Osnovni model.
Za predračun smo "Vzeli" belo barvo (+ 500 €).
"Vzeli" smo schuko polnilni kabel (+ 400 €), ker je cenejši in itak ke baterija tako majhna da jo napolniš preko noči tudi s tem, tako da smo ovenili da ni potrebe po močnejšem

Tako da je predračun 20.940,10 € (če vzameš oranžno barvo-brez doplačila si na 20.440.10 €).

Seveda od teh številk daš dol subvencijo in dobiš končno ceno: realno pod 11.940 ne prideš.

Z boljšim paketom in belo barvo je predračun 23.075 € ( - subvencija pride potem14.575 €).

In vse to so cene s 'tagrdimi radkapami"
(Povsod je vključena + priprava vozila in nekaj - simboličen popust)

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.345
15
38
Hvala obema. Bom premislil, sem pa 100%, da ce bi ga vzel, potem financiranje odpade. Bi pa ga itak najrajsi skesiral za 11k in to je to

Kolko pa stane polnilni kabel za javne polnilnice, al lahko s tem kablom za šuko vticnico polnis tudi na javnih?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.991
5.101
113
51
Na sončni strani ALP
1784872291389.png

A ni tako, da plačaš trgovcu polno ceno in ti potem sklad "vrne" subvencijo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.076
8.815
113
pri taščici
Hvala obema. Bom premislil, sem pa 100%, da ce bi ga vzel, potem financiranje odpade. Bi pa ga itak najrajsi skesiral za 11k in to je to

Kolko pa stane polnilni kabel za javne polnilnice, al lahko s tem kablom za šuko vticnico polnis tudi na javnih?
S Schuko ne mores polniti na javnih. Vsaj ne na vecini. Nekatere stare imajo pa se schuko vtikac.
Kabel za javno in schuko polnilnica se dobi za manj kot 100€ kos

• Všeč mi je
Reactions: tony
19. jul 2007
3.138
1.885
113

A ni tako da imajo javne polnilnice svoj kabel, in ga posledično ne rabiš (polniš DC in ta modul je standardno na avtu) (tretja opcija)
opcijski kabel: polnjenje z običajno ali ojačano vtičnico - Renault to ponuja za 400 € (rajši kabel in običajno polnenje kot pa polnilna postaja za doma).

27kWh baterijo napolniš na šuko vičnici (0 do 100 %) v 7.5 h (v teoriji), v praksi gre počasneje, ampak tudi ne polniš 0 doi 100 %, kar je povsem izvedljivo.

Če imaš avto z večjo baterije, npr 62 kWh so pa časi polnjenja na šuko vtičnici že zelo nepraktični (17 h)

1784873364341.png

• Všeč mi je

hermann

Guru
19. mar 2014
10.199
7.243
113
Kabel za polnilnice javne ali domače dobiš skupaj z avtom. Posebej moraš kupit kabel za šuko ali za dc hitro polnjenje. Kabel za šuko boš kupil za nekajkrat nižjo ceno kje drugje in ne pri renaultu za zlatarskih 400€.

tony

Guru
23. jul 2007
11.142
1.930
113
V BEV svetu sem samo opazovalec, sem pa zdajle študiral električarja za vožnjo v službo s filanjem na AC javni polnilnici (v bajti je mnogo bolj enostavno :), v bloku pa ni druge). Zakaj AC in ne DC? Ker je ceneje in običajno imaš (vsaj čez dan) limit za polnjenje 3 ure (kasneje ti računajo pribitek).

Skratka, mislim, da ima twingo v osnovni ceni samo enofazno polnjenje, za hitrejše AC polnjenje pa pride zelo prav trifazno, ki je doplačljivo. Priporočam, tudi v bajti pride prav, poleg večje hitrosti ti enakomerno obremeni vse faze.

AI opozarja, da je nekaj malega tudi izkoristek polnjenja na 3 fazah boljši, ali to drži?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.565
14.455
113
v glavnem plača se polno ceno (pač gimnastika glede financiranja, krediti, gotovino..in podobno to je na tebi in prodajalcu),
subvencijo dobiš dejansko na račun cca 3 mesece po oddani vlogi (vlogo oddaš najbolje čimprej na dan registracije). (če so subvencije še na voljo)
1f polnilni kabel aliexpress - skladišče EUR, rang do 60€.
3f -||- cca 120€

to je to.

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
11.142
1.930
113
Zakaj ne Lealmotor T03 za 9k in vecjo baterijo? Tale Twingo spila samo na nostalgicno noto.
Morda nekaj doprinese lokalpatriotizem... Res je pa tudi, da je baterija in elektromotor tudi v twingu Kitajski...

Konkurence tudi v malem razredu je kar veliko, v sosednji temi smo gledali še Byd surfa...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
924
102
43
e-Twingeca sta si omislila starša, s tem da sta za cca 200€ dokupila kabel za trofazno vtičnico. Ne vem točno, kaj sta doplačala, ampak končna cena je bila nekaj malega čez 12 po subvenciji, ki jo seveda še čakata. Sem ga vozil kakih 30km po lokalnih cestah in moram priznati, da me je kar pozitivno presenetil. Seveda ni formula, ampak za svojih 60 kw se kar spodobno premakne. Na avtocesti nisem bil, zelo verjetno pa je tako ali tako ne bo nikoli videl. Edino kaj mi je šlo blazno na živce je gnjavljenje ob vsaki minimalno prekoračeni omejitvi in nimam pojma, ali se da to izklopit.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in tony

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.076
8.815
113
pri taščici
A ni tako da imajo javne polnilnice svoj kabel, in ga posledično ne rabiš (polniš DC in ta modul je standardno na avtu) (tretja opcija)
opcijski kabel: polnjenje z običajno ali ojačano vtičnico - Renault to ponuja za 400 € (rajši kabel in običajno polnenje kot pa polnilna postaja za doma).

27kWh baterijo napolniš na šuko vičnici (0 do 100 %) v 7.5 h (v teoriji), v praksi gre počasneje, ampak tudi ne polniš 0 doi 100 %, kar je povsem izvedljivo.

Če imaš avto z večjo baterije, npr 62 kWh so pa časi polnjenja na šuko vtičnici že zelo nepraktični (17 h)

Poglej priponko 107257
Kabel imajo samo javne DC polnilnice. Ce ga bakreni ne odcvikajo.
AC polnilnice obicajno nimajo kabla in moras imeti svojega.
Vecina avtov ga dobi ob nakupu, ne pa vsi.
Kar velja tudi za schuko polnilnice. Koliko se teh se prilagaja zraven ne vem .

• Všeč mi je