Nova postelja/vzmetnica

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.068
1.520
113
Veliko odvisno od ljudi, ki so še nad tabo, ki dodatno izvajajo pritisk pa razno razni ritolizniski peerji. Za dodaten pritisk poskrbljeno.

Drugace mi dobro spimo na Hilker Prestige IV. Mas v Harveyu.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
282
83
Predvsem naj te tolazi misel da ob tem nisi sam. Obstaja velika verjetnost da tisti pod teboj spijo se slabse, hkrati pa ne razpolagajo z dohodkom ki bi jim omogocil nakup nove vzmetnice. Naj te ta misel in razmisljanje o tem kdo gre jutri na zagovor zazibljeta v miren sen…

sorry moral sem :)
Rahlo neprimerno. Sem bil dolga leta na položajih nižje (od podna) v isti firmi in verjemi, da spijo bolje, dohodek pa ni kaj dosti nižji od mojega. Nisem niti najvišje plačan v firmi. In prav vsak si lahko privošči marsikaj, ni tu ljudi s slabimi plačami.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.407
113
Rahlo neprimerno. Sem bil dolga leta na položajih nižje (od podna) v isti firmi in verjemi, da spijo bolje, dohodek pa ni kaj dosti nižji od mojega. Nisem niti najvišje plačan v firmi. In prav vsak si lahko privošči marsikaj, ni tu ljudi s slabimi plačami.
V osnovi je bil hec. Ker pa si zelo resno vzel bos dobil pa se resen odgovor:

Ni ga slabsega kot ljudje, ki se, iz meni neznanih razlogov, potegujejo za vodstvena delovna mesta nato pa na njih trpijo. Kot sam navajas si startal od podna, imel boljse zivljenje (spal bolje) ter ne bistveno nizji dohodek. Zakaj za boga milega si potem se potegoval (ne mi s pravljicami da so te prisilili, da ni bilo druge, ker pogodbo si verjetno podpisal brez da bi kdo vate meril s pistolo) za vodstveni polozaj? In povsem resno mislim, da ljudje, ki jih vodi vodja ki ponoci ne spi in je v stresu, pod njim trpijo in verjetno tudi sami ne spijo al pa se to kaze kako drugace.

Ni vsak za vse, lahko si nadsuper delavec in strokovnjak pa nisi primeren za vodjo. Logicno, tvoje odlocitve imajo posledice in ocitno ti to povzroca skrbi (karkoli ti jih pac s pozicijo ki jo imas). Ce tega ne znas shandlat pol apc nisi za sefa. Povej to v firmi, pojdi nazaj na pozicijo kjer je cisto malo nizja placa in mirno spis in je to to.

Ni jogija, ki bo odpravil tvojo tezavo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.832
5.162
113
Lol samo na alterju lahko nekdo vpraša za primerno vzmetnico in dobi nazaj, da naj bo bogatun tiho in, da je totalno neprimeren šef in mu delavci trpijo, ker jih meltretira s svojim sekiranjem.

Sicer imam kar nekaj kolegov, ki so razni šefi ali vodje in tisti, ki jim je mar definitivno ne spijo dobro ali pa imajo težave z želodci in podobno. Pač cena stresa. Hvala bogu, da jih imamo. Redkokdo bo težave priznal in folk dejansko misli, da se imajo res super. Dobro spi narcis, ki mu je čisto vseeno in običajno ne traja dolgo na isti poziciji.

Da nehamo s temi čisto neprimernimi ocenjevanji ljudi, dodam še nekaj glede vzmetnic in spanja. Meni je pomagala menjava vzmetnice predvsem pri raznih bolečinah (križ) in potenju. Pomagala je tudi prenova spalnice v bolj umirjeno in zatemnjeno sobo. Največ pa je pomagal odklop od naprav zvečer in zgodnejše spanje kot sicer. In vedno sem si postavil en pozitiven cilj o katerem sem razmišljal preden zaspiš, da s tem odmisliš probleme. Aja, pa listek s to do zadevami drug dan. Kar je na listku, ne rabim razmišljat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.407
113
Lol samo na alterju lahko nekdo vpraša za primerno vzmetnico in dobi nazaj, da naj bo bogatun tiho in, da je totalno neprimeren šef in mu delavci trpijo, ker jih meltretira s svojim sekiranjem.

Sicer imam kar nekaj kolegov, ki so razni šefi ali vodje in tisti, ki jim je mar definitivno ne spijo dobro ali pa imajo težave z želodci in podobno. Pač cena stresa. Hvala bogu, da jih imamo. Redkokdo bo težave priznal in folk dejansko misli, da se imajo res super. Dobro spi narcis, ki mu je čisto vseeno in običajno ne traja dolgo na isti poziciji.

Da nehamo s temi čisto neprimernimi ocenjevanji ljudi, dodam še nekaj glede vzmetnic in spanja. Meni je pomagala menjava vzmetnice predvsem pri raznih bolečinah (križ) in potenju. Pomagala je tudi prenova spalnice v bolj umirjeno in zatemnjeno sobo. Največ pa je pomagal odklop od naprav zvečer in zgodnejše spanje kot sicer. In vedno sem si postavil en pozitiven cilj o katerem sem razmišljal preden zaspiš, da s tem odmisliš probleme. Aja, pa listek s to do zadevami drug dan. Kar je na listku, ne rabim razmišljat.
Ce bi znal brat bi ugotovil da je prvi post bil sala, ker pa je zadevo vzel resno in reagiral sem mu se napisal da vzrok njegovega slabega spanja ocitno ni vzmetnica.

da so ljudje ki si lahko kupijo novo vzmetnico bogatuni si napisal ti.

In potem se da vsi tvoji poznani na vodstvenih pozicijah slabo spijo oz jih boli zelodec. Pol pac niso za to. Pa je stres moj vsakodnevni spremljevalec. Tud kdaj nisem spal. Ampak je to bilo ob stresnih obdobjih ki pa niso trajala dlje od par dni. Ce si kot vodja kronicno nespecen pol to ni zate oz je cas za menjavo sluzbe.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.037
1.650
113
V osnovi je bil hec. Ker pa si zelo resno vzel bos dobil pa se resen odgovor:

Ni ga slabsega kot ljudje, ki se, iz meni neznanih razlogov, potegujejo za vodstvena delovna mesta nato pa na njih trpijo. Kot sam navajas si startal od podna, imel boljse zivljenje (spal bolje) ter ne bistveno nizji dohodek. Zakaj za boga milega si potem se potegoval (ne mi s pravljicami da so te prisilili, da ni bilo druge, ker pogodbo si verjetno podpisal brez da bi kdo vate meril s pistolo) za vodstveni polozaj? In povsem resno mislim, da ljudje, ki jih vodi vodja ki ponoci ne spi in je v stresu, pod njim trpijo in verjetno tudi sami ne spijo al pa se to kaze kako drugace.

Ni vsak za vse, lahko si nadsuper delavec in strokovnjak pa nisi primeren za vodjo. Logicno, tvoje odlocitve imajo posledice in ocitno ti to povzroca skrbi (karkoli ti jih pac s pozicijo ki jo imas). Ce tega ne znas shandlat pol apc nisi za sefa. Povej to v firmi, pojdi nazaj na pozicijo kjer je cisto malo nizja placa in mirno spis in je to to.

Ni jogija, ki bo odpravil tvojo tezavo.
Sem kar nekaj let delal na delovnem mestu z zelo visoko odgovornostjo za ne tako veliko placilo.
Nisem imel nekih problemov z tem.
Je pa prisel cas da sem moral biti na dan 20 ur zbran in delati in tako 3-4 dni zapored. Na koncu bi pa moral nadure koristiti ko se vodstvenemu kadru sprdne.

Sem dal odpoved in sel na najbolj nizko placano delo v tujino. Ampak skoraj brez vsake odgovornosti. Delal kar so sefi rekli.
Pa zamenjal par sluzb ce mi kaj ni pasalo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.407
113
Kul. Moj point je da ce zaradi sluzbe ponoci ne spis pol je treba sluzbo zamenjat in ne vzmetnico.

in iskreno upam da bo zadovoljen s tisto ki jo bo izbral

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.355
11.113
113
Kar se pa šefov tiče. Najboljši so inteligentni, ravno prav leni, da ne delajo stvari namesto podrejenih in da ti stojijo ob strani in spredaj ko je treba.
Najslabši so pridne živčne mravljice, ki s pridnostjo nadomeščajo pomanjkanje pik, taki so živčne razvaline in iz svojih podrejejih delajo prav to.

Aeon_Pax

Fizikalc
19. okt 2012
137
158
43
Ljubljana
Da se vrnemo nazaj na vzmetnice in pustimo stres službe za drugo temo.

Glede na debato o žepkastih vzmetnicah in lastni izkušnji s full latex opcijo (no more) imam nekak ožji izbor sledeče štiri z žepkastim vzmetenjem - ima kdo direktne izkušnje in ali je Meblo res vreden svoje cene? Gledam zakonsko 180x200 za dva lažja zakonca (80 + 50 kg)

MebloJogi
- Najnovejša linija - Sport (7 conska)
- Predračun s popustom je cca 1.700 EUR

Vitapur
- iFlip (7 conska)
- Predračun z odvozom je 550 EUR
- Imajo še eno "višjo" klaso (700 EUR), ampak iFlip mi bolj sede zaradi modularnosti zgornjega sloja.

Sleeping STUDIO MojSan
- Vzmetnica Prestige | 25 cm | soft 7-consko | micropocket | Intense karbonska vlakna. 1.017 EUR + odvoz
- se še da spogajat kak popust

Slovenska postellja
- A. TFK BOMBAŽ in organic+volna prevleka - 1.530 EUR + odvoz

Vsako dodatno mnenje ali predlog je dobrodošel.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.638
675
113
jaz sem začel razmišljat, da kupiš cenejšo pa jo menjaš na par let. Če boš dal 2000€ za njo, jo boš hotel imet do smrti, pa čeprov bo isto slaba že čez 5let, kot tista za 500eur.

• Všeč mi je
Reactions: Zanzibar
Da se vrnemo nazaj na vzmetnice in pustimo stres službe za drugo temo.

Glede na debato o žepkastih vzmetnicah in lastni izkušnji s full latex opcijo (no more) imam nekak ožji izbor sledeče štiri z žepkastim vzmetenjem - ima kdo direktne izkušnje in ali je Meblo res vreden svoje cene? Gledam zakonsko 180x200 za dva lažja zakonca (80 + 50 kg)

MebloJogi
- Najnovejša linija - Sport (7 conska)
- Predračun s popustom je cca 1.700 EUR

Vitapur
- iFlip (7 conska)
- Predračun z odvozom je 550 EUR
- Imajo še eno "višjo" klaso (700 EUR), ampak iFlip mi bolj sede zaradi modularnosti zgornjega sloja.

Sleeping STUDIO MojSan
- Vzmetnica Prestige | 25 cm | soft 7-consko | micropocket | Intense karbonska vlakna. 1.017 EUR + odvoz
- se še da spogajat kak popust

Slovenska postellja
- A. TFK BOMBAŽ in organic+volna prevleka - 1.530 EUR + odvoz

Vsako dodatno mnenje ali predlog je dobrodošel.
https://www.m-g-m.si/

mrbit mičkeno slabši a kr fajn cenejš meblo? govoril leta nazaj z njmi, pamet je od ex zaposlenih na Meblu, delali pa so vsaj takrat (morda tudi še danes) v Ita.

se ti splača povprašat te ne bo nič koštalo

• Všeč mi je
Reactions: Aeon_Pax