Norveška 2026

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.601
2.597
113
Še popravek stroškov. Prišle so še cestnine julij. Upoštevan tudi mali servis avta, menjava olja, ker sem dolival nek random olje na poti domov, čez vaterland mi je kurilo olje. Sem še pod 3,7k. Ni poceni, drago se mi pa tudi ne zdi za potovanje 18 dni Norveška.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
397
71
28
Sončna Štajerska
Zelo lepe počitnice in reportaža!
Tudi mi smo letos poleti (in tudi leta 2024) obiskali južno Norveško. Telemark, Nordsjøvegen, Stavanger, Lysefjord, Kjerag, Odda, Eidfjord, Vøringsfossen, Hardangervidda, Folgefonna...

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.601
2.597
113
Hvala vsem, tu iz Alterja sem pobral že nekaj navdihov, idej, glavni družinski je Ammouliani med gradnjo hiše in zato tudi sam rad prispevam nazaj, tudi statistično in stroškovno, da bi kdo tudi dobil pogum za izlet, ker konec koncev, na Hrvaškem ni težko 4k zagont v dveh tednih, če sam za kontejner toliko daš.

In ja, tole je bil verjetno družinski dopust življenja, težko ga bomo presegli. Mam pa še skandinavske ideje, s severom imam problem jaz in se vam verjetno še oglasim :)

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.390
4.826
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Na Islandijo je vsekakor vredno it, na kakršenkoli način, tudi če ne z avtodomom. Eno mojih najljubših potovanj.
Jaz vedno najamem avto na Isladniji - 4 x 4, dvignjen...
Ja, Islandija je krasna, ampak, kdor ni prečkal notranjosti sever - jug ali obratno, Islandije še ni spoznal...
Kot da si na drugem planetu... polarne lisice (poleti rjave) se pogosto vidijo. Ljudje ne... Par termalnih vrelcev, kjer se osvežiš in okrepčaš...
Na vseh cestah, ki prečkajo notranjost Islandije je opozorilo, da je samo za 4 x 4. Ah, prečkaš par potokov in manjših rek, adrenalin dela.
Bil začetek junija, ko so 3 dni prej z grederjem potegnili "cesto", ki je cesta samo zato, ker je greder na vsaki strani naredil cca 20cm visok zid...
Preden pa greš preko, obvezno gledat to stran:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.390
4.826
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
No da se precej lepo z avtodomom, tudi po notranjosti; kjer pa ne gre, pa imaš rent a car ;)
Z avtodomom greš po "ring roadu", pa Geysir in zlati trikotnik, pa seveda še kaj. Notranjost pozabi, razen če imaš 4 x 4 avtodom...

Fines for illegal overnight camping or driving a camper outside permitted areas in Iceland start at 50,000 ISK (approx. $360 USD) and can increase significantly depending on environmental damage. [1]

Common Camper Violations & Fines
    • Illegal Camping: Sleeping in a campervan outside an official, designated campsite without explicit landowner permission is illegal, carrying fines starting around 50,000 ISK. [1, 2, 3]
    • Off-Road Driving: Driving on paths, beaches, or unnumbered tracks destroys fragile moss and terrain. It results in severe per-kilometer fines enforced by local authorities. [1, 2]
    • Restricted Roads: Taking a standard 2x4 camper onto mountain F-roads or closed routes voids your insurance entirely and incurs heavy penalties if you need rescue. [1, 2, 3]
    • Speeding: Exceeding limits (90 km/h on paved roads, 80 km/h on gravel) triggers automated fines that frequently exceed $300 USD. [1, 2]

Nazadnje urejeno:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.300
5.516
113
Kje si prebral, da sem po sredini vozil z avtodomom?

Sicer mislim da s cifro vseeno malo bašeš, ampak si nedvomno vedež pri tem.

Jaz sem bil s prvo Norrono po odprtju zaradi kovida - najboljši čas ever! Blue Lagoon smo prišli na napol prazen parking in šli direkt not, vse ostalo bolj ali manj sami.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

jello

Guru
22. sep 2008
11.760
4.920
113
Jaz sem naredil cel krog plus westfjords. V planu je bil vsak dan vsaj potok ali banja z vročo vodo sredi ničesar ali vaški bazen, kar nam je večinoma kar uspevalo. Pred korono, junija, 18 dni.